Nora med omnejd

Idag har vi  haft en superhärlig dag med småutflykter i Bergslagen :) Vi besökte Nora där vi åt deras pinfärska stadsglass, var helt okej med inget himmelrike. Den vackra sjön och strandpromenaden och alla gamla ånglok och tågvagnar precis invid stranden var behållningen från Nora! Tira badade i en högt liggande fontän på centrumtorget och spanade på alla hundar som var i Nora idag. Många var det, mest pudlar och spaniels. Jag har svaga minnen av att jag varit i Nora när jag var liten..de där tågen.. hmm. Kan ha varit neråt Katrineholm/Trosa-trakten också? Finns det sådant där? Någon som vet? Minns att vi åkte mellan två orter med ett gammalt tågset..
På hemvägen kikade vi in i en gammal smedshytta en bit ifrån Nora, där hittade vi smultron nog att fylla ett par grässtrån och gosade ardennermule ett tag <3 Tira är så himla söt invid hästar. Hon tycker de är urläskiga men sättet hon handskas med det är att lägga på sin fejk-självsäkra attityd för att visa sig cool. Detta består av att hon härmar hästen (äter den gräs så äter hon gräs lite förstrött) och tvingar sig ligga rätt så nära där hon låtsas som hon inte ser hästen. Men hon har stenkoll. Vid ett par tillfällen, jag tror det var vid en hästfrust och ett ardennerhovklamp så flög hon högt så skraj hon blev hahaha, lilltönten.
Vi kikade också in i Nostalgibyn på hemvägen, ett fantastiskt ställe! På sin lantliga gård i Hosta har en familj om 2 vuxna och 2 ungdomar med ett brinnande intresse startat detta mecka för nostalgi med otroligt mycket femtiotalsprylar och miljöer samlade som blir till en egen liten by - allt på tomten deras! Allt går i tidsenlig anda och på gården har de bl.a.  fik, en biosalong, ett litet second-handställe och faktiskt en orginalSibyllakiosk ifrån 1955. Det känns som man är på bullfika hemma i någons trädgård, omgiven av en svunnen tid - verkligen värt ett besök om ni är i trakterna!





Nu ska jag kolla om startlistorna inför första SM-ruset finns ute! Ha en fortsatt bra tisdagskväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0