Sussie på äventyr

Här kommer ett inlägg mest till dig Micke! Jag förstår nog att du undrat vad din lilla sessa gjort i Arboga veckan som varit innan Churchill kom hit och avlöste :D



Dessutom busat sig slemmig på vida ängar..


..och hittat en ny rolig vän! (till smäktande toner haha)



Kom tillbaka på dagis snart igen Sussie! Närsomhelst kan det ju bli tårtkalas :)
(Tårtan är förresten något så enkelt som skivor av blodpudding som man brer leverpastej på, lägger ihop och sedan slevar gräddfil över. Lätt fixat och smaskens :D)

Tira 2 år!

Idag blir vår älskade skruttfis hela 2 år! HURRA HURRA! Inte ett dugg mindre busig eller större till storlek, så kanske inte så konstigt att man jämt tar henne för en lillskit ;D Hon tar oss fortfarande med storm varenda dag och är en oändlig källa till glädje <3

Tårtkalas hölls såklart dagen till ära, en typiskt bra tradition hälsar Tira! I år var även en hög fyrbenta vänner på plats för att smaska tårtan, Churchill, Sussie, Ville och Millie. Churchill blir kvar inatt och flera nätter till, Tiras första boyfriend-sleepover! ;) (Det får väl gå, när hon ändå blir tonåring ;) Han är sååå ljuuuvlig och det ryktas om att han redan har flickvän, oooops! Men mer om de båda sakerna i ett senare inlägg!

SLURP!



På andra sidan medeltiden

Vet inte var jag ska börja någonstans. Kan bara säga att jag har haft en av de mest bubbliga helgerna på länge :) En sådandär helg där man gör bäst i att inte nämna någon, för att inte glömma någon. Glädje och yrsel, baksmällan från sådant är faktiskt mest angenäm ;)

Min allra bästa lillasis Lottie och till höger min brors söta nypontjej Johanna <3 Tack för fredagsvimlet älskade systrar!







Draghundsvalpen & friends :)







Husse med vidvinklet, matte med smakbitar från marknaden ;)








För hela familjen :)









Hemma.










På söndagsförmiddagen åkte vi, (jag nog fortfarande berusad till en början haha), de många milen till Söderköping och vårat glassmecka! Tack Josen och Jennie för att ni bjöd oss, det blev äntligen AV :D





Jennie, vad GÖR du? :D









Fick syn på ett helt gäng bekanta mitt i glassfesten! Möt Ida, Alvin, Robin och Sooty, alla 3 från Neverneverland. Man missar väl aldrig ett koppel med långbeningar! ;D






Mina älskade nördar haha. Ett perfekt avslut på en grym helg!










Sist ett par filmer på liten Tira speletös. Hon tycks gilla joddel och stämsång på riktigt, la sig ner mitt framför shower flera gånger haha <3

 


Rynningeviken!

Direkt efter jobbet igår åkte jag och Torbjörn till Örebro för att möta upp Josef och kika lite närmare på Rynningeviken, ett naturreservat bara några kilometer från Örebro city. Jag har faktiskt aldrig varit där, men jag måste säga att jag är helt frälst! Strandängar, beteshagar, strandskogar och grunda vassvikar som man vandrade runt bland på långsträckta snirkliga grusgångar. Här häckar många fågelarter om våren och eftersom det är ett naturreservat fick lillpiraten snällt gå kopplad hur inbjudande miljön än var för lösgående ;) Jag fick känna på kaveldun för första gången i mitt liv (de har alltid varit utom räckhåll de rackarna) och biobesöket vi tänkt till kvällen rann ut i sanden, man kunde inte riktigt slita sig :)
Rynningeviken ger ännu ett plus för Örebro, ett tungt sådant. Tänk att få cykla längs de härliga grusvägarna med Tira en vacker eftermiddag <3 Helt perfekt!
Eftersom det var två fotonördar Tira och jag promenerade med så hamnade vi på kort också, bilderna nedan är alla fotade av Torbjörn (< nu även på facebook!)




Josef, bra initiativ till utflykt! Mera mera!

I Arboga är det nu Medeltid igen, de årliga dagarna är här med mycket fest, stoj och umgänge! På fredag ska jag vara prinsessa i ett riddarspel, på lördag flyr iaf jag medeltiden för Åkers Kanal (om vindarna vill) och på söndag blir Torbjörn och jag bortskämda och bortförda till Smultronstället! Ni vet, glassälskarnas Mecka! Tokiga ni, Josef och Jennie, tack tack tack :D
Min laptop har förresten vrickat sig efter ett fall och är nu helt orkeslös, ja faktiskt död :( Så, om det dröjer mellan inläggen här så har jag nu en giltig anledning! :D Har iaf redan börjat spana på en ny knäslav, skolan närmar sig med stormsteg och utan dator kommer man inte långt! So long!
Och..åk till Rynningeviken förresten!

Fastnaglad

Lösnaglar ska visst vara beroendeframkallande enligt många så lagom till bröllopet igår kände jag tvånget att utmana ödet! Köpte ett billigt hemma-kit och limmade på mig dem i panik en kvart innan vi skulle vara i kyrkan (!) och nu sitter dem där. Från både Tira och Banka får de klart godkänt medan sambon ratar dem helt..änsålänge..kanske måste klia även honom medhårs ;) Och var står jag någonstans, i kampen mellan vad som är praktiskt och vad som är snyggt?
Jag kan inte skriva sms normalt, eller använda knapparna på mobilen en i taget öht. Kan bara knappt få i och ur linserna utan att rispa hornhinnan. Känner mig dock idag osedvanligt fräsch i kläder som vanligtvis sprider sunk-aura kring sig...Jag kunde inte plocka katthår när det kom i maten och jag kan inte ta ur minneskortsatrappen ur laptopen för att ladda in bilder från kameran. Men jag älskar ljudet av naglarna mot tangentbordet..
Visste ni förresten att man äter chips snyggt och mindre slukande med lösnaglar, värsta bantningsknepet!
Jag gissar på att den slutgiltiga domen kommer någonstans mellan kvällens dusch och morgondagens blåbärsplockande och städning, beroende på hur dessa aktiviteter passar ihop med de långa plastiga. Eh. På tisdag är de väck hursomhelst, då är det dags att jobba igen och mina naglar måste vara praktiska.
Kommer av nämnda skäl inte åt någon bild från bröllopet så bjuder på en av vecko-gammal sort. Ta bort Tira (som hade pyjamasparty hos Cash) och lägg till naglar så kunde den varit från imorse..eller alldeles nyss ;)
Hoppas ni haft en lika bra helg som jag!


Lördag

På lördag så vet man att det inte kommer gå någon nöd på Tira i detta sällskap medan man går på bröllop, men man kan bara hoppas man snor med sig rätt pirat i dimman på söndag förmiddag..






På lördag så hoppas man egentligen att fler än 6 går vidare i Åkersberga där Derbyt har semifinaler! Man vet efter i onsdags att det blir en rysare!


Ha en grym helg allihopa!

Valpmage


Hej jag heter Tira.
Idag har min kost bestått av kattbajs, dunbolster och Mariannepapper. Man vill ju inte gå över tiden. Vad vill ni helst läsa om i nästa inlägg här? Curre och Viggos nya liv? Eller något om min bråkiga syster Banka?
*rap*

RSS 2.0