Sandtag på väg!

Vi är äntligen med hundbilbur! Tira blir ju som galen vid banan och klättrar runt i hela bilen förbi nät och skynken och blir tillslut helt slut, så nu tog vi raska steg mot vårt burköp! Vi hittade en bur igår på blocket och idag åkte vi och köpte den hos en familj mellan katrineholm och nyköping, den är perfekt! I aluminium, snygg och lättviktare. Kunde kanske varit 5 cm högre, nu kan Tira stå upp, dock inte se ut så mycket - vilken olycka tycker hon själv ;) Hon fattade iaf snart att ligga ner är grejen och det är huvudsyftet, att spara på krafterna tills äventyren börjar på riktigt!
På hemvägen stannade vi på fotoexpedition vid flera fornlämningar och sedan guldkantade vi det hela med ett stopp vid ett sandtag! Tänk vad jag varit avis på alla som haft nära till och kunnat träna i Jordbro, och nu äntligen hittade vi ett eget på iaf lite närmare håll. Vi såg det redan på ditvägen, ca 1 timma härifrån. Jag låter nog bilderna nedan tala för sig själva ;)
Vi har haft en underbar eftermiddag i ett sommaridylliskt Sörmland!






Foton tagna av T. Skogsberg

Löp!

Nuu löper Tira! Idag såg vi små små blodstänk och det förklarar minsann hennes egensinniga, förvirrade-mer-döv-än-vanligt-stil det senaste :D Många tycker det kommer olägligt nu i och med att säsongen börjar, och vem vet, jag hinner kanske också ledsna och längta till banan. Men just nu tycker jag bara det är så skönt att få det överstökat! Att med gott samvete kunna vara aktiva på alla sätt vi kan utanför banan, gå på hundträffar när det värsta blåst över tex :) En hund i aktiv säsong får man liksom planera aktivitet för och tänka på att det inte blir härj/lekdejt för tätt inpå träning/tävling och vakta på att den inte "tar ut sig kvällen före" -klurigt med en äventyrslysten busrumpa som Tira minsann! Nu passar vi på att bara vara! Vi älskar ju alla våra aktiviteter lika mycket :)
11 månader sedan hon löpte sist, känns som ett bra intervall om hon behåller det! Sist blev hon heller inte skendräktig alls men vi får väl se vad sommaren bjuder på.

Jag skulle vilja veta hur ni gör med en tik i löp, ni som är aktiva på banan. Låter ni tiken träna något alls på banan under någon del av löpet? Början? Efter höglöpet? Fram till valpveckan? Tävling under hela löpet och träning under valpveckan vet jag är ett big no no, och att hon heller inte presterar på topp under resten av löpet. Men innebär det någon fara för tiken att träna? Får man ens vistas på banan med löptik?

Vi ses iaf! Vi är ju sådana tokar som flänger runt med eller utan springande hund hihi, blir egentligen bara som en förra säsongen all over :D

*snark*


Whippetkänguru!

Efter lite välförtjänt vila från banan så var det idag dags för träning igen! Hade smsat med min kära mor under dagen och frågat om banan blivit vattnad nog och ja, det var den tydligen ;) Ösregn i Västerås hela dagen, inte en droppe i Arboga. På plats vid banan fanns idag tusen salukis, många whippar och Tira ensam greyhound sånär som på en annan tösabit. Så blev det vår tur. Tira i medelburen..öppet bak, matte på huk..Tira i attack framåt gallret, tillbaka eftersom det var stängt, framåt igen, tillbaka nästan bak ner i mattes knä(!) och IVÄG! I förbifartenstarten "kängruade" hon mitt ena lår så att tajtsen mina slets sönder och huden gav vika! :D Haha, ler fortfarande bara jag tänker på det, jag liksom sprang över banan för att ta emot Tira efter loppet och märkte först då att jag hade värsta trashade benet där halvt under tunikan! :D Nå, ingen fara på taket.
Tira sprang och sprang och sprang och gjorde tiden 33.64, 11 hundradelar bättre än banrekordet på 510m! ...För whippet ;) Åh, älskade hund. Kan man annat än le och vara nöjd åt hennes glada vinnarframfart, tider skiter ju hon fullständigt i, hon fångade ju bestämt haren även denna gång! :D (och hon lyckas alltid bita sig fast i den så man får pocka och peta i all evighet innan man får loss den, gah, jag trodde munkorgar skulle motverka det haha). Hon återhämtade sig bra och är inte alls bortdomnad här hemma nu så vi testar nog medel även nästa gång det blir träning :) Och ja, fr.o.m. nu tänker vi nog köra med helstängd box.. ;) Mina favorit-tajts..
Passade på och köpte ett VHS-märke som jag ska sy fast på en täckväst och nu ligger mina vita tygskor för tvätt i handfatet efter att ha sprungit över maskrosorna i mitten på banan! En härlig kväll!




Viggo söker nytt hem!

Jag hjälper Jonas omplacera sin toppenpojk Viggo, en whippet som blir 1 år nu i juni och som fått den allra bästa av starter här i livet som husses allt :)

Jag citerar:

"Jag får inte vardagen att gå ihop längre, varken tidsmässigt eller ekonomiskt så nu måste jag tyvärr försöka att omplacera min lilla whippetkille Viggo.

Han fyller ett år i början av juni och är en fysiskt sund och mentalt stabil hund. Fortfarande en hel del valp kvar i honom så han är sprallig och lekfull. Det finns inga aggressioner, vakt eller liknande i honom utan han är en mycket snäll och tillmötesgående hund. Han fungerar utmärkt med andra hundar och har inga problem med barn.

Han har ställts ut två gånger i valpklass på officiella utställningar och fått HP båda gångerna. Vi har även testat att släppa honom efter trasa (whippet race) ett par gånger och han jagade direkt. Jag har gått valpkurs med honom så han har grunderna men är inte drillad på något sätt. Dock mycket lättlärd så är du intresserad kan han högst troligen lära sig det mesta.

Han har som dom flesta vinthundar en stor jaktlust och sticker efter det mesta om han får chansen så det är svårt att ha honom lös på många ställen. Men samtidigt har han ett stort behov av att få springa så möjlighet att kunna släppa honom under kontrollerade former så han kan springa av sig är ett måste för hans välbefinnande.

Katter har det fungerat bra med inne hos vänner. Några har fräst på honom när han nosat nyfiket och då har han ryggat undan. Andra har han nästan lekt med. Och sedan har det varit en del katter som helt enkelt sprungit och gömt sig medan han varit på besök och då har han struntat helt i dom. Däremot ligger katter utomhus ganska dåligt till om han är lös och dom börjar springa (dvs triggar hans jaktinstinkter). Så, jag tror det är som det står i många beskrivningar att "familjens katt är säker men grannens katt ska man INTE lita på att den får vara ifred".

Han går utmärkt att lämna ensam både hemma och i tex bilen, inga problem alls. Jag lämnar honom lös i lägenheten och det har inte hänt någon olycka ännu (skor å allt står framme). De gånger han har bitit sönder saker har jag faktiskt varit hemma med undantag för ett julkort. Dessutom var han mycket yngre, det har inte hänt på ett halvår nu.

Hans stora (men enligt mig enda) problem är "titta på". Han kan bli helt omöjlig om han tex är bunden och jag håller på med saker i närheten och han inte får vara med. Ser han eller hör mig men inte får vara med kan han gny. Ordentligt.

Aktiviteter du kan ägna dig åt med en whippet är främst Whippet Race, Utställning, Lure Coursing och rundbana men saker som agility, viltspår mm fungerar även utmärkt. Det är nog ingen hund för dig som vill tävla på elitnivå i lydnad och liknande dock

Att jag vill att han ska få ett bra hem är ju självklart. Viktigast är att han inte ska behöva vara ensam på dagarna så du måste ha möjlighet att ta hand om honom själv eller ha ekonomin att anlita någon som hjälper dig. Och han MÅSTE få springa.

Viggo kommer från en meriterad kennel, är renrasig, registrerad i SKK, chip-märkt, vaccinerad osv."








Viggo i sina vita långstrumpor, vilken hjärtekrossare ellerhur! Så himla fiiin! Vi ska se om vi inte kan få till en träff med denna lilla herre, så vi kan ge vår personliga uppfattning sedan, men han utstrålar något alldeles extra redan nu :) Jag identifierar mig mycket med husse och när man ser livet som Viggo haft hittills så påminner det i stort om det vi haft med Tira. Är så ledsen för Jonas skull..

Här är Viggos sida hos sin uppfödare Pompecas, LÄNK

Här är Viggos blogg, LÄNK
..eller om man hellre går direkt på bilderna så kan man gå till Viggos bilddagbok, LÄNK
eller kika på honom i filmklipp på Youtube, LÄNK

Läget börjar bli lite akut, men ännu har inte Viggo blivit lidande på något sätt. Är ni intresserade eller vill veta mer så skriv till mig eller direkt till husse Jonas via någon av sidorna ovan!


Utställning Åkersberga!

Rapport redan nu! Kors i taket ellerhur?! (Dels måste jag öva upp rapporthastigheten när VHS hemsida sen ska kunna servera alla vetgiriga, och så..tja..det här inlägget får bara med några av mina bilder och inte sambons, annars brukar man snällt få vänta på att "soporna ska sorteras och slängas ut" innan man kan få med några guldkorn här ;))
Dagen har varit supertrevlig på alla sätt och vis, vi slöade iväg imorse bara för att speja och spana då vi ju lyckats att inte anmäla Tira..Tänk vad vi ångrade oss minsann, det får vi bara inte göra om! Utställningen var/är ett jättebra arrangemang av stockholmsklubben och som vi ju gärna stöttat, då tex med något så enkelt som en anmälan av hund! *d'oh* Efter idag blir det iaf säkert fler utställningar, det kändes väldigt lyckat!
Qetesh-Katta var på plats och såg till att mina tävlingsnerver iaf fick rastas, jag fick minsann ställa finaste Chili åt henne då hon var inne med sin Izzy samtidigt i ringen! Izzy blev Bästa Tik, jiiho, och Chili blev oplacerad bland de sju, hmmpf, petita damer var visst inte dagens melodi ;) Hade jättekul med din lilla pärla, tack Katta!


Katta med familjens egenuppfödde Ulvasteg! KontaktEN!


5 pluspoäng till Helene som idag hade en ysterglad kalv i kopplet och klarade det galant!


Hitta "björkfröet" hihi..


Hehrrmm, jag tar nog vid närmare eftertanke på mig allt ansvar för min och Chilis utspark. En sån handler man är ;)

Nu ligger Tira och tvärsover i en uppbäddad-bäddad-säng-rulle, och helgen bara får inte bjuda på mer haha. Igår laddade vi upp såhär..


...så det är nog inte så konstigt att vi alla 3 har såsat ihop härhemma. Endast katten är vaken ;)

Tack för idag alla!

Lida!

Idag är det dag 4 som jag är riktigt insjuknad.. Och ja, såklart är det i valpsjukan!
Den här gången är det faktiskt inte greyhounds, utan det är min nya fascination för modellen mindre som har gett mig denna rejäla feber. Whippet..
Det började pyra och puttra inom mig redan från första dagen på Västeråsbanan, massa trevliga whippetmattar och hussar finns det där och såklart minst lika många whippetar, alla i en stark gemenskap! Sjukan tog fart när en liten blå valp satt och flummade i mattes knä mitt framför ögonen på mig, och den har nu i dagarna nått nya höjder när jag för hemsidan sitter och skriver in alla vovvar, får inblick i "whippetvärlden", följer länkar in på hemsidor och läser mig i fördärvet. Att kunna kombinera rundbana med..utställning? Whippetrace? Lurecoursing? Jag kan inte riktigt förklara mig, men jag är så nyfiken på att ta del av det hela..
Inte blev det bättre av att jag häromdagen hittade till AxRace's hemsida och fick se att de väntar smått nu i maj..mellan dessa två skönheter..


Benji och Java. (Bild lånad av Axrace)

Svart är min absoluta drömfärg på whippet, jag gillar att parningen har "nytt" blod från utlandet, jag kvider av att valpningen är så snart och då vad underbart det skulle vara att visa en valp en högsommarvärld till att börja med..
Jag känner mig nästan kroppsligt sjuk så mycket vill jag! Vill stampa i marken för att få börja resan nu, för att höra av mig till Torsten och Inga-Lill och bara veta mer! Men Torbjörn lägger i backen tyvärr, och jag behöver såklart honom med i beslutet, inte minst med praktisk hjälp i sommar då jag faktiskt ska jobba. Ville han så skulle vi kunna, han ska ju arbeta ute i fält med sitt företag, i friska luften på äventyr i spinnandet av ett kontaktnät, med Tira som sällskap. 1 hund/2 hundar. Allt skulle vara möjligt..men vad gör man när den andre inte vill?
Jag läser att Axrace'arna kommer till Västerås på Whippetracetävling på lördag..kanske ska man ta sig dit? Säkert en jättedum idé!

Träningen igång i Västerås!

Idag tyckte farbror harmaskinsförare att vi arbetande medlemmar minsann kunde få köra efter haren! Äntligen! Är ju så kul för dem fyrbenta därbak i bilen om banan ger mer än bara slötid och väntande på ingenting :)
Det blev tillslut vår tur. Tira skuttade in i stängd bur, stängd iaf framåt, hade öppet bakåt för att kolla så hon inte skulle vända sig. Hon backade in sig mot mitt knä, var stilla, tittade (faktiskt) åt vänster efter ljudet av trasan och så iväg! Duktiga duktiga lillsnöre! :D Jag hade som vanligt med mig mitt tidtagarur och Tira klockades på 20.51 för kort distans. Hon var någon sekund långsammare än dagens andra kort-tider men jag tycker hon var så duktig! Och åh vad roligt det är på banan för oss alla! Vi stormtrivs i gänget :)
Innan träning hade vi medlemsmöte, och alla är verkligen duktiga och ligger i angående sommaren och SM på banan :) Mötet var peppande och det är alltid ett bra betyg på ett medlemsmöte!
Kanske ska jag..joo. Jag avslöjar! Hemligheten! Jag har tagit på mig posten som ny webmaster för VHS hemsida! Så nu ska det bli andra bullar och alla min visioner ska få fritt spelrum haha! Kanske ;) Är iaf inspirerad av många av er andra klubbars välfungerande och informativa hemsidor och ser fram emot att kunna ge vår klubb en egen inom kort :) Nu och en tid framöver har jag ju faktiskt all tid i världen känns det som, utan tentor ;)
Här kommer ett par tre bilder från idag, "skräpbilder" som T uttryckte det när jag frågade om jag fick ta dem när han ratat dem från dagens skörd haha. Hör du det Micke? Skräpbilder ;)
Första bilden är på Tyke Mörbult och andra på Dilemma, båda på besök från Stockholm. Tredje bilden är på just mentor-Micke och hans lilla pärla Sussie!






Slappa!

Äntligen försvann så "tentaveckan" runt hörnet imorse, omtentan skrevs och nu är det hela 20 dagar tills nästa sittning i "bunkern", hurra! :) Nu läser vi äntligen en medicinkurs igen, denna gång i sjukdomslära. Medicin som har blivit mitt favoritämnesområde framför omvårdnad - kanske skulle blivit läkare istället för sjuksyrra? ;) Nåja, hur det gick imorse återstår att se, vi som skrev var iaf överens om att denna tenta var mycket svårare än förstatentan, så det hänger väl på om man blivit en hel del klokare med all "extra läsning" hihi ;) Efter tentan var det sedan riktigt nära att färden gick till Åkers Kanal och deras första kapptävling för säsongen, men det blev tillslut alltför knökigt med tid för oss inblandade. Vi hoppas det gått bra för alla och att ni hade en trevlig dag kring banan! Här hemma blev det istället en mysig, regnig inne-eftermiddag med husse och det satt verkligen inte fel. Tänk, jag blir verkligen värdelöst låst av mitt dåliga samvete när det är vecka före tenta, umgås halvhjärtat, äter halvhjärtat, ständigt dämpad av den där tanken att man egentligen borde plugga all sin vakna tid. Tur att det går över och tur man har en go sambo som förstår :)
Imorgon åker vi till Västerås för städdag, medlemsmöte och sedan träning på banan, kul kul! :D Äntligen ska vi få se hur Tira beteer sig instängd i boxen, olidligt spännande. Kommer hon ens märka när buren öppnas? Jag misstänker att hon kommer missa det, vår kära virrpanna! :D Det ska bli skönt med en söndag i arbetsbrallorna, efteråt har mamma lovat rabarberkaka med vaniljsås ute i Irsta så vi slinker nog förbi på hemvägen.
Ikväll är det karlfritt härhemma, T mutade mig(/oss) med en skål ostbågar och åkte iväg till Örebro för tvspel hos Josef ;) Har fixat filmen Hachiko som det ska kärringbölas till :D Idag är det förresten 1 år sedan jag flyttade bloggen hit till blogg.se, och det firas med en gammal favvobild på de två större älsklingarna! Ha en skön lördagkväll därute!


Hittepå

..tror jag bestämt man letar alldeles extra efter i tentapluggstider..
I all min ledighet har jag idag distraherat mig med:
-en fyndrunda på Röda Korset runt hörnet...En sladdrig nallebjörn för en tia, och en tjocketröja för två tjugor blev resultatet. Nallen blev ögonlös och tröjan invigd, båda på direkten.
-en picknick med karln i Bergmansparken precis som på den gamla goda tiden då han jobbade på Granngården <3
-en löprunda (?!) i motionsspåret. Här riktigt lyser desperationen igenom haha, har väl inte motionssprungit sedan 9an..Det var rätt skönt ändå, inte min favoritmotionsform - jag är sådan som helst går på pass, men skogen är ju gratis ;) Funderar på att sätta upp tumregeln att träna kondition de dagar Tira vilar, känns inte som hennes aktiviteter gör max för ens eget flås alltid, så självmotionerande som hon är den räkan :)
-ett stycke kamelsafari. Cirkusen är i stan och det var ju ytterst nödvändigt att Tira skulle kameltränas..eehrm. Underliga djur är dem ändå, och stora! Tira gjorde tallriksögon och mycket tveksamma närmanden haha. Tillsammans fixade vi iaf ihop en halvtimma undan böckerna där vid kolosserna ;)



Foto: T. Skogsberg

Imorgon blir det universitetet en sväng på eftermiddagen, sedan kommer mannen och lillsnöret den vägen och hämtar upp mig till Örebros veckoträning. Undrar hur man ska låta tösen springa denna gång? Funderar på att köra kort genom öppen box..men skulle säkert kunna stänga boxen om vi ville, hon springer likasåväl :D Åh. När vet man att det är dags att stänga boxen? Finns det tecken man ska kika efter eller är det bara att kasta sig ut?
Efter träningen åker vi sedan ytterligare lite inåt landet och hämtar ett lass färskfoder jag beställt av en återförsäljare där. Äntligen ska jag få köra det färskfoder jag helst önskat, Vom & Hundemat! Även Tiras favorit!
Sen..ja, sen måste jag väl plugga fram till lördag..och det ska jag! Återkommer!

Strandsatt i Örebro

..utan pengar på fickan, med Jennie på jobb, slöa djur och internet och med grabbarna fast i dygnsmaraton av tv-spelande har jag inte lyckats smita från tentaplugget på hela dagen! (Heja!) Min välförtjänta räddning kommer snart när Jennie slutar jobbet vid 21 och då kommer det genast kännas extra okej att jag igår "följde med dit bilen gick" ;) Annars så riktigt kryper det i mig varje helg nu när kappsäsongen börjat, denna helg inget undantag. Helst vill man ju närvara på alla banor samtidigt och uppleva varenda ögonblick av träning och tävling! Känns tråkigt att jag inte kunnat närvara vid helgens städdagar på Västeråsbanan och jobbat för att få den färdig, men att åka kommunalt kunde jag dessvärre inte motivera med mina tidsramar och finanser. Hoppas det gått bra för er som varit där! Får se om bilen vill till Örebrobanan imorrn när vi ändå är i stan, vore kul att testa Tira på varvet :) :)
På måndag har jag så tenta..och på lördag har jag omtenta (på senaste tentan som jag visste jag skulle riva) så det blir en tuff pluggvecka framöver! Vi ses på andra sidan oceanen!


Inte strandsatt, men väl strandbesatt. Tira i juni 09, Foto: Josef Haglund

RSS 2.0