Följ med på tårtkalas!

Först som publik inför själva tårtskapandet..

..sen en stunds väntande baraföratt ;)

sen...
KALAS!

Slurp!

Som nr 4..

i en kull på 10 småttingar, behagade denna lilla pirat att titta ut..



Idag är det 1 år sedan!


GRATTIS älskade, tokiga, bästa lilla lyckopiller på din 1-årsdag <3 Vilken tur vi har som får dela liv med dig!
Ikväll blir det tårta och kalas!
(valpbilden lånad av uppfödare Crimdon)

Det händer grejer!

Utöver Tiras löp händer det mycket hos oss nu! I söndags var vi och tittade på en lägenhet här i stan, och sent i måndags kväll blev det klart att vi vunnit budgivningen! :D Hurraaaaa! Vi har på senaste tiden varit helt inne på att faktiskt bo kvar i Arboga, det är ekonomiskt mer hållbart, det är mycket hundvänligare och det ger chans till bilägande. Dessutom är det ju här alla bilar finns som vi lånar titt som tätt, känns tokigt just nu att flytta ifrån det. Dessutom är det fortsatt nära till både Örebro, Västerås och Eskilstuna, allt med väldigt bra tågförbindelser. Så 1a november flyttar vi till en nyrenoverad 2.5a, 60kvm, bara ett stenkast härifrån. För er som är nya till Arbogas boenden så kan jag berätta att det är väääääldigt billigt att både köpa lägenhet och bo här :) 31 000 blev slutbudet och hyran ligger på 3600. 45kvm-ettan vi bor i nu köpte Torbjörn för 5000 och där ligger hyran just nu på 1944 i månaden. Så ja, vi kommer vara fortsatt bortskämda och jag förstår att jag inom kort kommer ha flera av er som grannar ;) Hursomhelst, den nya lägenheten är verkligen superfin och det ska bli otroligt lyxigt med flera rum :) Är i princip bara vardagsrummet som vi vill byta väggfärg/tapet på och kanske fräscha upp badrummet. Det ena av rummen ska bli till studio för Torbjörns fotograferande och jag är så glad för hans skull och att han nu får ta sin talang på allvar! Ni kommer väl och får era skönheter fotograferade sen? ;)

Bilderna här är lånade från annonsen och för oss var det planlösningen som satt pricken över i't! Den måste upplevas. Jag antar ni får se mer här när november har sitt intåg. Vi längtar nu!

Vidare har jag registrering på universitetet imorgon och på måndag börjar första kursen. Nu börjar äntligen vandringen mot att bli sjuksyrra, weeehoo! :) Torbjörn slutar sin heltidsanställning på Granngården på lördag och han är mer än nöjd, mer tid för seriöst foto och mer tid med Tira. Han är så värd det och det det är verkligen hans tur nu att vara pappaledig, eller vad säger ni? ;) På söndag åker vi allihopa på Åkersberga-utställningen, och tänk vad det kom plötsligt. Kommer kanske inte hinna bli nervös? Nåja, ett bad för Tira ska vi nog hinna med iaf, så hon kanske luktar lite mindre gott för alla stackars hanar på plats ;) Just nu blåser det många nya vindar hos oss på Kapellgatan!

Löp!

4 dagar innan sin ettårsdag blev Tira idag helt plötsligt stora damen! Lite torkat blod på skinkan ledde oss vidare till upptäckten och när salukiFrodes husse ringde om dejt nyss var det tyvärr bara att avböja (synd på den tajmingen). Senast igår tyckte vi nog hon såg lite svullen ut därbak och att bröstvårtorna var lite rödare, men tänkte sen inte mer på det. T har hela tiden sagt att hon kommer löpa under utställningen på söndag hihi och ja, han fick minsann rätt :) Vi avvaktar nu med tikskyddet för att se om hon uppgraderar renlighetsprocessen något, hon är i vanliga fall mycket renlig av sig och märker hon bara att det behövs lite extra så kanske hon hänger med på det, vi får se :) Har antecknat dagens datum så att man nu kan följa med i höglöp, valpveckor och allt vad det heter, kom gärna med tips om vad vi bör tänka på! Man kan inte annat än bli full av beundran för naturens under, helt plötsligt är det dags, som på osynlig signal sätter det igång och det vid olika åldrar för olika tikar :) Vår lilla tjej, nu STOR!
(ni får ursäkta bilden, men jag kunde inte låta bli hahaha. den är från i våras när hon vid ett tillfälle bitit sig i tungan vid lek, enjoy!)

Lördagsutflykt



Idag kom plötsligt ett erbjudande om roadtrip från Josef i Örebro som skulle upp till Avesta för att lämna torra ombyten, både kläder och tält, till sin campande lillebror. I Avesta har de nu i helgen nämligen en skateboardfestival som blev dränkt i regn sin första natt. När vi kom dit vid femsnåret ikväll badade dock den fina åkparken i sol och många var det som åkte. Tycker det är en SÅ cool grej med byggda betongparker, ovanligt i Sverige men tänk vad mening det ger många unga :) På platsen fanns liksom en respekt för området, inget glaskross eller fylla som på vanliga festivaler, bara folk med ett brinnande intresse :) Vi satte oss en stund i en slänt och kikade och Tira var missnöjd över den sortens tristess och attackerade gräset till en början. "Var det här det roliga vi åkte såhär länge för vava VA?" verkar hon ibland tänka, exhalterad som en fiolsträng när man hoppat ur bilen ;) Fotbollsplanen intill vår parkering blev till slut en bonus för henne då vi hittade ett hål i stängslet in och hon kommer nog aldrig sluta koppla bilresor till skoj hihi ;) Hon tror helt säkert vi åker för hennes skull enbart :)
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

Ettårspresent?

Igår anlände det med posten, efter 2 veckors restid från Canada, precis innan vi skulle bege oss till Västerås- Tiras första egna, icke-ärvda halsband :) Köpte det på Ebay för 117 SEK inkl frakt, och kvaliteten är grym! Tjockt tyg med starka sömmar och snygg finish, i favoritmodellen martingale :) Ett tag var jag helt inne på att köpa ett rosa, rött eller på annat sätt "typiskt tjejigt" halsband för att guidea svagsinta främlingar och bekanta som envisas med att kalla Tira för "han". Händer det er någongång? Det känns lite som att stora hundar = hanar och små = tikar? Urdumt :) Men iaf, sen tänkte jag, nej, varför ska man behöva köpa "tjejfärg" för att få folk att säga rätt? Det är ju att bidra till färgers könstillhörighet. Och varför ska man ens bry sig? Det här halsbandet ÄR Tira. Precis så alert och fräscht som hon själv :) Sötnosen!


Update

Vi lever! Om än väldigt mycket bortanför datorn :) Efter medeltidsdagarnas intensivitet så har Torbjörn haft en veckas semester nu där vi (läs; jag) tänkte vi skulle åka till massa ställen men där vi inte kom någonvart tillslut. Först småpanik över tid som bara flöt förbi, sedan insikt, följt av totalt lugn som gav den bästa gemensamma veckan man kunnat få - allt på hemmaplan. Hade vi klämt in allt så hade det blivit ett hetsigt resande och korta stopp- bara föratt - och det passar inte bra, varken för människa eller hund. Tänk att detta verkar vara ett genomgående problem för semestertider ;) Blåbärsskogen, längre häng hos Jennie&Josef, lite bad, bio och långa sena nätter. Så var senaste veckan och det känns bra att husse går tillbaka till jobbet utvilad imorrn :)

Medeltid, medeltid, fästingar mellan tårna (!) och så årsvaccinationen!

Ett sprattligt besök på Bistabanan i Örebro gjorde vi i onsdagskväll, Tira var mer oregerlig än någonsin- hon visste precis vad hennes uppgift där var! Vid banan träffade vi Konichiwa-Therese med sin biffiga tik Luna och här på bilden ovan - snygga, urcharmiga Churchill. Churchill är just en sådan hund som får mig otroligt sugen på en hane..
Churchill och Luna lekte i omgångar med Tira på en gräsplätt utanför banområdet och lyckan var gjord, benen snabba och kinderna ömmande.
Imorgon åker Tira och jag till Västerås för att hälsa på min familj i några dagar, på onsdag tänkte vi premiärbesöka Västeråsbanan på deras träning - och Tira ska får springa efter maskinharen för första gången - SÅ SKOJ!
Hojta om ni ser oss! :)

Kompislek och stundande medeltid

Vi har haft det lugnt på hemmaplan sedan sist jag skrev här, inte lånat bil ett endaste dugg och mest bara strosat bland blåbär i skogen och varit med i förebredelserna här i staden inför årets evenmang, Medeltidsdagarna! För några timmar sen var invigningen och nu kommer staden vara full av medeltid helgen ut :) Tycker det är så mysigt att bara efter ett par minuters promenadlunk hemifrån vara helt insvept i en annan tid och med händelserna såpass nära hemmet så blir det inte heller ett projekt utan man kan gå och komma som man vill, när man vill! Varje år blir det fler och fler människor, både från stan och långväga, som klär sig i medeltida stuk och bidrar till stämningen och det är verkligen en upplevelse! Gycklare, gatuspel, medeltidsrodd, riddarspel, medeltida marknad och mat är bara några av sakerna som myllrar :) Mitt i allt så råder det ändå ett så totalt lugn, inte alls som kring vanliga marknader, utan folk tar sig tid, slår sig ner i gräset och njuter av dofter och intryck. Detta märks inte minst på de hundar som får följa med matte eller husse ut bland folket, de blir smittade av lugnet och lunket och utstrålar total harmoni. Ska försöka få exempel på detta på bild, kanske visa er medeltidsdagarna ur ett hundperspektiv :) Själv ska jag medverka vid ett par tillfällen inför publik och nu äntligen börjar jag få fason på de medeltida klänningarna jag ska bära, efter ett antal stick från nålar och tjocka tyger som inte varit sammarbetsvilliga. Nu, är även jag redo.
Greyhoundnotis: En av riddarna i tornerspelet är Erika, matte till goa greyhounden Peanut, och Peanut har alltid ett matchade halsband/täcke med mattes riddarekipage - det är en härlig syn och en rolig detalj! :D
Tiras skoj den här lugna perioden har varit ett par lekdejter med salukin Frode hemma hos Frodes husses familj, i deras fina stora trädgård. Blir man hämtad med bil och dessutom bjuden på grill så är inte beslutet svårtaget, utan snarare mycket välkommet för två stycken strandsatta som Tira och mig :) Frode som i början var så harig att Tira knappt fick titta på honom utan att han bara sprang och sprang undan, har nu börjat bli en riktig cooling och det sker framsteg varje gång! Numera går de runt tillsammans, nosar och leker med närkontakt och enda gången Frode ryggar tillbaka är när Tira säger ifrån när han blir för hanhundsnärgången hihi. Precis som det ju ska vara :) Det har varit supertrevligt varje gång och vi hoppas på repriser!

RSS 2.0