Söndag i sin enkelhet

Med en greyhoundrulle bakom ryggen är jag här en söndag! En underbar dimmig söndag, en såndär söndag som inte passar några ärenden förutom långpromenader, god mat och en från-superskitig-till-ren-dusch. Imorgon öppnar alla affärer, posten rullar åter och då blir det andra tag, men idag har alla att-göra-saker hamnat på en lista :)
Lite bilder!


Vår bästa ödsliga "raka" en bit bort, förbi hastighetsskyltarna över en bro och in på en grusväg, med ån på ena sidan och kossorna på den andra. Vackert om sommaren må ni tro :) Och såklart som alltid, Tira när hon är som bäst ;) Det har blivit lite av vår grej att hitta en "leksak" per långrunda, som blir vår för ett kort ögonblick just den rundan för att sedan lämnas i en snödriva, färdiglekt. En tappad vante, ett skosnöre, ett obestämbart tygstycke..det kan vara allt möjligt. Idag blev det till synes en napp, vet inte vem det var mest uppskattat av, fotograf-husse eller henne själv! ;)
Denna helgen har det varit årsmöten överallt, teaterföreningen, djurföreningar och många av kapplöpningsklubbarna. Jag har inte gått på ett enda men pirret är enormt inför kommande kappsäsong! Jag kan känna folk frusta i stargroparna! :D
Tiden fram tills dess känns som en enda lång väntesöndag ;)
Har god tilltro till situationen med Curre förresten, ni är en del goingar som hört av er härigenom :) Inget är bestämt ännu, så känner du att du är det perfekta hemmet så tveka inte att höra av dig!
Underbara Melissa Horn får avsluta och sätta prägel på den här kvällen,  ha det fint!


Curre i jakt på hem!

Tänkte berätta lite för er om Curre, den gyllene greyhoundhanen som behöver ett nytt hem! Hoppas ni fortsätter luska i alla vrår ;)

Curre, eller HankosCreative som han heter i stamtavlan, fyllde 4 år alldeles nyss och är en alldels förtjusande greyhoundbekantskap! Vill man lära känna greyhound som ras så är Curre representanten att visa vägen enligt mig, en värdig, lugn men levnadsglad herre som har hela sitt liv framför sig :)
Han är SKK-registrerad och är av kappistyp, men har aldrig tävlats. Han har bott hos nuvarande ägare sedan han var valp.

Curre är okastrerad, med endast en kula på plats. I ett par månader bodde han med en okasterad jämnårig hane (vinthundsblandning) hemma hos nuvarande ägaren och det gick jättebra!
Curre älskar andra hundar, stora som små, tikar och hanar, och vill gärna leka. Han är även van vid katter då han bor ihop med en i dagens läge. Han kan bli skrämd av saker som för mycket liv av sig och är inte förtjust i små livliga barn, de är otäcka! Andra otäckingar är folk som är synbart berusade eller som röker nära honom, då drar han sig undan och ifrån.
Som typisk vinthund är han inte översocial när man möter främlingar, om han inte blir framlockad och peppad med glada tillrop såklart ;) Han hoppar gärna upp på en när man kommer fram om han är jätteglad och det är han alltid när man kommer hem även om man bara varit borta i tio minuter.
Han är jätte duktig när man klipper klor, klurigt att hålla balansen i stående ställning bara :) Han går jättebra i koppel, men han kan dra när han verkligen vill till något ställe och markera när man är ute. Han vill gärna gå först. Han älskar att åka bil. Buss och tåg är han inte så jättevan vid men kan slappna av så länge någon inte går förbi honom, för då ställer han sig upp av nyfikenhet och för att vara säker på att inte vara ivägen :)
Han ligger på typiskt vinthundsvis gärna och sover om dagarna och har inget problem om man kommer och lägger/sätter sig vid honom i korgen eller på platsen. Det innebär ju gooooooos och det kan han inte få nog av!
Curre älskar att leka i snön, speciellt när den första snön kommer. När det blir alldeles för kallt så vill han knappt gå ut genom dörren eller gå en meter efter han gjort sitt (men vem vill det om man inte måste?).
Han är inte så förtjust i att simma utomhus men doppar sig gärna till bröstkorgen. Han är duktig på att bli duschad i badkar som dusch hemma, dock vill han gärna sakta, sakta gå ut från duschen och badkaret står han gärna stel på klorna om man flyttar honom för att komma åt att schampoonera, så tyyypiskt greyhound haha.
Han är en helt underbar hund som älskar att leka med bollar vid enstaka kast, dock kommer han inte tillbaka med dem i många fall, det lämnar han åt labradorerna eller Tira ;)

Tillsammans med Curre så får du biabädd (100x100cm, rund), fleecetäcke, Back on Track-täcke, flera koppel, flera halsband, bilbälte, flera selar, "tass bädd" (Rustas), 15 L fodertunna, matskålar + ställning, schampoo, flytväst, reflexväst, leksaker (som han dock inte använder så mycket). Det är säkert fler saker som kommer med honom och önskas inte någonting av det så är det såklart ok det också :)

Curre omplaceras då matte är gravid och beräknas få smått om 2 veckor, hon vill också att han ska få den uppmärksamhet han är värd.

Om ni, eller någon i er närhet, är genuint intresserad, med intentionen att ge honom ett livslångt hem och som tänkt igenom vad det innebär att ha hund för lång tid så maila antingen mig på
[email protected]

eller direkt till matte Johanna på
[email protected]

Hör också av er om ni har några frågor!

 

Många bilder, men ni känner ju mig ;) Här handlar ju inläggen om bilder för det mesta :)

Tycker bilderna visar honom mer än vad ord kan göra, de visar vilken underbar medlem han kan vara i en familj! På hur många av bilderna är han kopplad t.ex?

Hade situationen sett annorlunda ut för oss, om vi inte trivts bra som nykomlingar i kapplöpningsvärlden och haft bil, då skulle han nog fått komma hit, men det känns nu lite som att måla in sig i ett hörn och kanske också flytta vår längtan efter en valp till en framtid mycket längre bort..

Ibland är livet svårt..

Att vinka för Curre här på bloggen är det minsta jag kan göra, och det är det minsta han är värd! Underbara hund!


Sängsöndag och Tradera

I helgen har vi varit barnvakt åt Torbjörns lillasyster Zara medan svärmor och hennes man Per varit på mässa i Örebro. Såhär har det sett ut i olika variationer..:

Så jag tänkte istället för helgbilder visa er ett urval av månadens Traderafynd! :) För varje grej jag fyndar, ser jag till att sälja minst en annan. Eller ja nåja, denna månaden har det varit mer fyndande än försäljning, men men ;)

 

8 mellantider för 25 kr, som hittat!

 

Min 3 favoritfärger samlade på ett och samma ställe, så ni kan ju gissa om jag halkade dit..

 

Blixtförälskelse!

 

Att somna till vinande snöstorm och sedan vakna till klarblå himmel, strålande sol och ett snöblåst landskap (som man inte behöver varken skotta eller forcera med bil), det är ren och skär njutning!

Hur är det hos er, är ni fast i "snödynerna"?


Bortkopplad

Vad händer hos er? :)
Jag kan inte riktigt svara på vad det långa blogguppehållet berott på, ty ingen förklaring finns :) Vi blev inte kidnappade i Bredäng som vi hade hoppats på vid vårt besök och inte heller fastnade vi med hyrbilen i snöstormen på väg hem där i natten. Vi har inte varit utomlands, inte målat in oss i ett hörn i vardagsrummet och inte heller blivit med valp.
Vad som har hänt är att vi segdraget börjat renoveringen av vardagsrummet och skapat visioner om resten, att vi fått njuta Thailandhistorier i Västerås, att hem öppnats för hundar och stängts för andra med mig underligt roddande i mitten ;) Att en tenta uppenbarat sig plösligt framför mig med hetsplugg och tillhörande totalisolering i knappa veckan som följd. Kulmen i förmiddags och nu två tupplurar senare sitter jag här :)
Från kameran har jag bilder på Tira&Banka, Banka&Tira, en Pååpy hos tandläkaren, Tira med diverse leksaksfynd och snö upp till ryggen, vår nya maskot och även bilder på en mops(?). Men det får bli andra inlägg :)

Favorit. (familjens Fotograf T. Skogsberg)

 

Notering: Tira är inte fröjdens kaka som kompanjon utomhus just nu, helstirrig, dragig, dryg och nervig. Supersniffig, döv och pinkande över "andras". 6 månader sedan sista löpet nu i dagarna, vi har våra misstankar.. ;) Det här skriver jag mest till mig själv, så man kan tyda hennes löpcykler i framtiden. Låt oss nu se när det brakar igång för denna gången :)

Annars har vi planer på att besöka Strängnäs nästa helg där SVVK har utställning, vi ska spana på whippets i speciellt ärende och såklart varghundar! Om Tira följer med visar sig på hur hon mår. Dämpa är ledordet i allt man nu gör med henne, hennes motor går på aningens för högt varv och mys därför extra högt i kurs <3 Gosgumpen.

Håll utkik här när jag inom kort kommer lägga upp en liten lysning till förmån för Curre som letar nytt hem. Luska snälla ni, ända bak i registren om ni vet någon som kanske letar en trevlig vän, Curre förtjänar endast det bästa och är en perfekt representant för rasen! Återkommer med ett eget inlägg om honom :)
Trevlig helg!

YIIIHO!

Om Hertz står för att de ska leverera en hyrbil till oss 08.00 imorrnbitti så åker vi ÄNTLIGEN och utan hinder till Bredängsligan för en dags häng! :D ÄNTLIGEN! Har saknat dem allihopa därborta, som en tok!
Kanske kanske blir det en repris på denna bilden? Tagen för hela 11 månader sedan :o *skam*

(Eventuellt minus mattan har jag hört rykten om ;)

Ska bli så kul att se hur hundarna reagerar på varandra vid en återträff, Dimma och Pååpy har ju varit Tiras tålmodiga mentorer från första början och Tira har varit deras alldeles egna terrorist ;)

Min reaktion på Therese kommer iaf så säkert vara att krama, betrakta och kanske i dessa tider klämma! Therese är liksom min följeslagartanke. Jämt och ständigt. Kärlek!

Nu var det alldeles för länge sedan så håll en tumme eller två för att Hertz är att lita på!


RSS 2.0