Lilla grå

Jag har länge gått och suktat och sneglat och förälskat mig i en sak i en antikaffär här i stan. Idag tog jag med mig Torbjörn för att visa objektet för min kärlek, och han FÖLL!
Tänk att man kan bli så kär i en sak. Den här möbeln är magi för mig. Rolig, mysig, snygg och med en helt egen karaktär. Inte sådär snobbig eller stel som matsalsmöbler lätt kan bli. Utan istället en androgyn möbel med personlighet, som tar plats samtidigt som den smälter in, precis som vi gillar det!

Vi ses när vi flyttat, lilla grå!

Herr och Fru greyhound

..på äventyr i skogen! De missade visserligen alla svampar och bär, men hade nog egentligen helt andra planer för besöket ;) UR VÄGEN, KUTA OCH SPRING!


Såna här stunder får mitt hjärta att ticka. Underbart! Och jag är inte mindre sugen på en hane efter att ha träffat svarta pantern Lakrits..mums!
Ses snart igen hoppas jag :)
Nu blir det popcorn och stand-up-comedy. Ha en fin veckostart!

Tira och Leon

Förra helgen var vi en sväng till Örebro där vi sov över hos Josef, Jennie och deras allra nyaste familjemedlem, lilla Leon. Så otroligt fin krabat! Och modig! Han litade blint på sin fräs-arsenal framför flykt, och visst gjorde han rätt i det. Tror samtliga, även vi tvåbenta backade när han ansåg tillitsgränsen korsad! ;) Har väl aldrig hört en katt spotta(!) så som denna lilla grå kille :D Tira började bekantskapen som vanligt obotligt nyfiken, men lugnade sig rätt snabbt och lät sig styras av små tillsägelser om försiktighet från oss om hon inte förstod Leons "förmuller". Efter en stund satt hon i princip Leon på ignore och kunde sova intill, vad det skulle vara för märkvärdigt med den där grå fräsbollen kunde hon då alls inte förstå ;) Leon höll fortsatt ett vakande öga, men flydde inte en enda gång utan la sig istället ner och spanade på Tiras eventuella rörelsemönster. Lilla herr modig och fröken duktig! Ska bli kul att följa Leons uppväxt!


Sista bilden säger ALLT ;) Ägd, av en 12-veckors kattunge..

På söndag ska vi förresten ha playdate med Lakrits, en svart greyhound som vi stötte på här utanför och som visar sig bo här i stan! Han är också från Crimdon och sannolikheten känns osannolik! Himla kul ska det bli! Ha en skön helg!

Svenskt Avelslopp 2011?

Jag glömde berätta. Igår damp det ner en tävlingsinbjudan i brevinkastet, vår allra första, och den gällde Svenskt Avelslopp 2011. En tävling som äger rum om hela 2 år alltså. Det speciella med det här loppet är just att det bara är för treåringar och att hunden måste vara anmäld redan av uppfödaren från att den var valp. Tira är alltså anmäld av sin uppfödare Crimdon. Nu ska del 2 i anmälan ske, 250 kr ska betalas in denna månaden och sedan blir sista delen i anmälan aktuell först några månader innan start.
Jag är kluven.
Jag förstår att en stor del av tjusningen med loppet är spänningen att anmäla sin hund innan man fått ett hum om hur det går för den ute på banan. Det är ju lika mycket ovisshet för alla! Men jag kan ändå inte motivera mig riktigt till att betala pengar redan nu, när så mycket kan hinna hända under två års tid - både med Tira och oss. Tira kanske skadar sig och blir pensionär? Hon kanske inte springer rent alls med andra hundar? Och både Torbjörn och jag är ju helt nya i kappvärlden, vi har aldrig tävlat någon hund förut, och däri ligger ju också mycket osäkerhet - kommer vi hålla på med detta om 2 år? Man vill gärna svara ja, för så är ju känslan, men vad som helst kan hända!



Hur skulle ni råda mig att göra? Ni som har haft hundar som varit aktuella för loppet - hur resonerade ni? Kom ni till start sen, ni som anmält? Jag har svårt att just nu se det som "bara 250" kr som inte spelar någon roll om man får något för eller inte.

/tacksam beslutsfattare

Pojkvännen som fick följa med in



Dejten innehöll idag flås och..taggtråd :o Ja usch, Frode rusade rakt in i en slinga lömsk taggtråd som rasat ner från det omringande planket runt Folkets Park. *rys* Han undkom dock med ett par rispor på frambenet och höll modet uppe för lek en bra stund till. Tira klarade sig utan en skråma. Usch, jag får kallsvettningar över vad som hade kunnat ske och kommer hädanefter ta den obligatoriska kolla-rundan extra noga och inte bara speja på håll efter vilt.
Väl hemma hos oss delade de tu sedan säng och provade halsband ;) Frode gick hem med vår Sias fina gröna halsband, som Tira inte använder. Det var otroligt snyggt på honom och jag är glad att det nu kommer till sin fulla rätt igen! Frode fortsätter för övrigt att imponera med sin utveckling, han är modigare än någonsin och bara så kul att se på :) Tidigare har han inte varit helt trygg i att besöka andra hundar i deras hem, men idag gick det suuuperbra och han kunde slappna av som han varit här hundra gånger innan. Idag var den första! Nu hoppas vi Frodes sår läker fort, och att vi snart får besök igen. Tack för idag!

Närstudie

Tack älskade lillpirat, för att du så fint markerar de studieböcker som kan vara till nytta för mig hela mitt yrkesliv och som jag därmed såklart inte bör sälja vidare! Vetenskapsteorin hade jag annars säkert råkat passa vidare efter att jag läst den om det inte vore för dig ;) Jag är glad att vi i julas lärde dig vad man ska göra med roliga paket och papper! :)

Slutsats: Man bör om möjligt vara hemma och ta emot riv-vänliga paket när de dimper ner som bus i brevinkastet ;)

Förresten är jag helt nöjd med mitt ihoptejpande, de 3 blad som blev demolerade är nu ändå fullt läsbara och jag gillar min boks nya patina! Ska nog rama in sen och minnas med samma leende jag har nu hihi. Saker kan alltid vara värre, det är något som är säkert :)

En spionbild på min skolskjutsduo för dagen får avsluta detta inlägg!

Imorrn blir det bus med salukiFrode!

Hemma igen!

Och tänk vad skönt det kan vara när man får samlas i det vanliga och pusta ut ihop i en trött hög :)
Ska bara slänga in en kort rapport från vår gårdag på Västeråsbanan! Tira och husse kom med tåget och mötte oss där *gla* och väl på plats visade det sig att det skulle vara träning direkt efteråt så Tiras extra stora lycka blev med ens gjord! :) Med mig hade jag mina syskon, Lars och Lottie och mina föräldrars fosterhemsplacerade kille Danne och de gissade vinnare vilt, spelade några femmor, försökte tyda program och verkade inte tycka mitt intresse vara helt fy skam iaf ;) Hoppas de vill hänga med flera gånger, publik är ju guld på tävlingsdagar och det var mysigt igår att vara på plats som just sådan! Kanske vill de återkomma som stöd till oss en vacker dag.. *hua* ;) Vi träffade också salukikompis Frode som var där för att speja tävling med matte och husse. Även dem tog tillfället i akt till träning och Frode fick därmed göra sin bandebut! :D Han sprang galant och väldigt fokuserat, duktig! Hoppas också ni kommer fler gånger!

Stort grattis till snyggot Moss som vann ett täckeslopp på medeldistans, han såg otroligt stark ut och visade var skåpet skulle stå :)

Några fler bilder blir det inte från mitt håll. Jag hade för dagen lånat min mammas kamera och den var jag inte ens bekant med så då gick det som det gick ;) Torbjörn fotade dock massor och ryktet gör gällande att han tagit fasta på förfrågningar från folk där på plats och nu skall skicka dem bilder. Spännande :) Riktigt snygga bilder kan vaskas fram av det jag sett!
Nu har jag äntligen fått fatt på min kameras laddare också, den glömde jag i Västerås förra gången jag var där, så nu kan jag egen-fota igen!
Efter tävlingarna igår sprang då Tira en raka+kurva, och hon sprang som en dröm! Eller ja, jag är ju ingen expert ;) Men det såg inte hälsovådligt ut iaf och då är jag mer än nöjd :) Vidare litar jag på speakern, harföraren och goa Fröken Hulting (som också lånade ut en munkorg till lillpiraten - tack!), och de tyckte det såg bra ut :) Dagen igår var supermysig, gillar verkligen stämningen kring Västerås bana och jag ser redan fram emot nästa gång vi kommer dit!
Nu hoppas iaf jag på en film och lite söndagsmys här. Ha ett fint helgslut ni också!

"Ledighet"

..till på onsdag och jag befinner mig i Västerås över helgen! Här läser jag och njuter av trädgård och familj. Spenderade tid på biblioteket igårkväll på väg hit och fick tag i flera kursböcker, weehoo! Saknar min lilla pirat och min stora rövare här, men de kanske kommer under morgondagen om de inte gör slag i sina stockholmsplaner :) Husse och Tira är ju dagliga kumpaner nu när jag går i skolan och jag är så glad över hur väl Torbjörns "arbetsbrist" och min skolstart klaffade i tid, Tira har aldrig blivit lidande! Deras relation blomstrar och jag får släppa på huvudansvaret...lite kontrollfreak som man är så är det mycket nyttigt ;) Nöjd är jag också över att skolan inte är varje dag utan bara 2-3 dagar i veckan. Och att det är så kul och intressant som det är! 2 veckor har gått nu och jag stortrivs!
Tira är i sluttampen av sitt löp, 3 veckor på måndag, och hon har varit så otroooligt kärvänlig, och trött löpet igenom. Gosar, gosar och sover tätt intill och nära i sängen (kanske beror på att vi bytt upp oss från 120 säng till 160 och att hon nu får riktig plats ;)). Lek och bus är hon som vanligt öppen för när det bjuds och hon har kutat som en galning på vårat nya favoritfält när vi gått dit!


Imorgon kikar jag (och de härifrån som vill) förbi Västeråsbanan när de har tävling! Tänk vad mamma och pappa bor lägligt, 4 km till banan känns liksom inte som något avstånd att tala om ;) Såg att Stina kommer med några av sina vovvar som ska tävla, och så ska jag försöka få en skymt av den där lilla lilla tiken Alamo Gold i verkligheten, mamma till både Kimchi och Bebis som jag med fröjd följer på nätet :) Ska bli kul!
Sist jag var här i Västerås och hälsade på, tog vi också då en tur till banan och där fick Tira och jag träffa på underbara Blända, Tiras halvsyrra! Tror aldrig jag träffat på en gosigare, coolare hund - som valp dessutom. Där invid banan och alla ystra hundar, låg hon och chillade och fullkomligt klättrade upp på en om man kom nära. KÄR!


Här är fler bilder från förra gången vi var i Västerås, i augusti. Är fortfarande så himla paff över hur bra Tira smälte in i den plötsligt stora bostadsytan och ökade folkmängden (7 vuxna och tonåringar). Som om hon inte levt annat. Hon charmade sockorna av pappa, fixade egentid och lugn och ro åt sig själv, och var fri och galen i trädgården.. ;)


Hoppas min duett kommer imorgon för repris! Ha en fin helg!

Utställningsrapport!

För första gången bloggar jag utanför hemmets vrå! Sitter på universitetet, i en trevlig avsides soffgrupp, lunchar och surfar på deras trådlösa nät via min bärbara dator, mycket trevligt! :) När man ändå har lite fri tid mellan föreläsningar och annat kan man ju känna sig som hemma likaväl ;)
Lite snabbt om utställningen i söndags! Tira blev som ensam juniortik i kappklassen, utslagen när hon ställdes mot bästa juniorhane! I sitt första motstånd alltså ;) Men hon hade superfin kritik, och hon var jätteduktig hela långa, blåsiga dagen som blev förskjuten flera timmar över förväntad tid. Med löp i kroppen pep hon väl kanske lite mer än vanligt hihi men kunde ändå slappna av för det mesta och gosa på filten <3 Väl inne i ringen var hon också jätteduktig, bushoppade minimalt och först mot slutet. Tror faktiskt det var jag som var mest urblåst och trött efter kylan för jag glömde i princip av allt jag tänkt hålla koll på ;) Hon blev tex inte uppställd av mig utan fick stå som hon behagade :) Bilderna Torbjörn tog på oss värmer i hjärtat, de utstrålar glädje och inte alltför stort allvar. Trots att jag var otroligt trött, nästan grinig och mest ville få det hela överstökat ;)
Kritiken:
Mkt feminin o söt tik på 1 år. Korr. huvud.
Korr. öron    bra nos.
Kunde önskat ngt rakare rygg. Bra vinklar. Fina tassar, bra svans. Mkt fin päls o tilltalande färg.
Gott pigment.


Hjärtat. SÅ stolt!




Tycker det var extra kul att två "kossor" ställdes mot varandra i BIS-junior finalen :) GRATTIS Valle, Hannemoon Moondragon, till din vinst!
I Öppenklassen blev Poppie BIR, och bästa hane och BIM blev Mr Shaggy! (otroligt pampig hund).

Nu måste jag rusa till föreläsning!
Hej så länge!


RSS 2.0