1 år

..ett helt år har vi idag delat med världens underbaraste hund! Minns dagen som igår. Älskade Tira, har du verkligen varit SÅHÄR liten? :)

...och på endast ett år blivit såhär underskön?

 

Ser fram emot många fler år med dig, solens starkaste stråle <3


ZzzzZzz

(Skruva upp ljudet!)


Huvudbry

..och tillhörande knip i magen. Idag fick vi tillbaka första kursens tenta och med små marginaler och ett tolkningsfel på en mångpoängsfråga så ville det sig inte hela min väg :( Skit! Får skriva omhemtenta...dagen efter salstentan i forskningsmetodik och statistik..i precis samma veva som vi flyttar. Allt första veckan i november, om två veckor.. Hade redan magknip över att den kommande tentan ligger på dagen då vi ska vara ute ur lägenheten och lämna nycklarna (man kan ju ana att det kommer vara mycket att göra dagarna innan), och så nu detta ovanpå. Tungt!
Har också huvudbry över lilla fröken pandapirat som då och då markerar lite lätt på ena bakbenet sedan lek med Lakrits i tisdags :( Trodde det var borta då det inte synts till sedan igår, men så sågs små tendenser till det nyss efter hon sovit. Blä. Det anas bara ibland när hon går och inte alls i trav, hon knycker lite kort i steget. Ingen markering om man klämmer eller drar. Vad gör man, och vad kan det vara? Hon beter sig lite underligt sedan någon dag tillbaka tycker jag också. Lite radiostyrd och i sin egen värld, misstrogen och blängande. Kan det vara den tiden efter löpet? Eller reagerar hon kanske på att inget är sig likt här hemma nu när man börjat packa och flyttlådor står lite här och var? Eller har hon ont...?
Åh vad knöligt det kan vara när man inte har någon utgångspunkt och när många saker som kan påverka sammanfaller! Borde göra en vetenskaplig studie på det hela där jag falsifierar några av hypoteserna ;)

Har som ett ljus i tunneln slängt ut en förfrågan till Micke om han ska upp till Åkers på lördag, både jag och Torbjörn är sugna på att kika/fota tävling :) Tira får vara hos hundvakt isf. och bara vila sig, man vill inte chansa. Hoppas det blir av! Ryktas om att Tiras HELbror Wushu ska vara på plats och honom vill man ju inte missa! Första helsyskonet som vi isåfall träffar :D

Vi ses kanske då
...och annars efter stormen ;) Hu.

Möt Banka



Här är hon, hemlisen, vår nyaste familjemedlem som kommer hem till oss när vi flyttat! Katten Banka!

Banka behöver ett nytt hem då ena hunden i familjen inte tål hennes klängande alls. Banka själv är visst mer hund än katt enligt sin matte och om man ska tro den sista bilden så kommer hon nog finna sig väl i detta vinthundsbebodda hem hihi ;) Vi kommer ha henne på prov till att börja med, men vi hoppas såklart att Tira och hon ska funka ihop och att hon lär Tira vad en katt kan vara :) En katt som Banka har vi bakåtlutat hållt ögonen öppna efter och nu dök hon upp! En såndär icke-skeptisk katt som myser högt och lågt och som verkligen gillar att umgås över artgränserna :)

Tänk er kattmassage på greyhoundlåren, vilken syn :) Vill flytta nuuuuuuuu!


GBG-roadtrip a la 12h

Kl 8-20, 35 mil enkelresa och vilken DAG! Infallet fick vi igårkväll när Torbjörn ropade in ett kameraobjektiv i månadslönsklass på Tradera och tvekade inför postens hantering..
Vi åker såklart och hämtar det! Idag! På direkten!
Imorse for vi så iväg med en förväntansfull halvsovande pirat i bagaget. Vilken tur hon hade att vi fick till en speed-dejt med vår favoritborzoi, Tetris, som numera är göteborgare tillsammans med matte Linnea! :) Med på dejten var också upprörda lilla podencofröken Hilda med sina mattar och allt dokumenterades av minst 3 systemkameror hihi.
Bilderna nedan är tagna av Torbjörn med hans nya under till optik...de är alltså tagna på minst 10 meters håll och är ändå så utsökt skarpa...Ni må tro det strålar om honom här hemma :) Det här objektivet är det han bl.a. kommer använda på kappbanan framöver för att fota, han har gjort omfattande undersökningar och det ska tydligen vara som gjort för jobbet. Blir spännande att se! Han vill visst hinna öva så mycket som möjligt nu det lilla som är kvar av säsongen, så hoppas vi får ihop några till besök på banan! :)

Magi!
På hemvägen gjorde vi massa plötsliga stopp i städer, småbutiker och loppisar längs vägen, köpte drive-thru-mat för första gången ihop, kastade pommes på glad Tira i bagaget och skrattade så magknip uppstod. Och under hela dagen har jag inte lagt ett endaste finger vid skolarbetet! Ibland behöver man liksom bara ladda. Idag har varit en underbar dag <3

...Dessutom finns en hemlis som ligger och bubblar..

Hunden med sig i graven

SE! Se vad Torbjörn hittade! Hahaha!

i KARTONG dessutom!
Från HÄR

Idag har det varit otroligt ruggigt ute! Beställde nyss ett fleecetäcke till Tira från greyhoundwhippetstore, tog ett grått i stl S utan att blinka och ser fram emot att kanske sy dit fina detaljer på täcket sen! Hoppas det kommer fort nu och att inte alla andra är i täckesbeställartagen också! ;)

Rast

..kan man nästan kalla de busiga hundstunderna i skogen nuförtiden. Sköna break i pluggandet för min del ;) På senaste tiden har vi ofta haft sällskap av ytterligare en långnäsa alltsedan vi snappat upp storgosen Lakrits som stadsbo. Igår var det dock dags för en ny skogsbusbekantskap! Äntligen, vågar jag nästan tillägga, då vi mattar har gått om varandra i planeringen rätt länge och aldrig kommit till skott ;) Igår blev det iaf äntligen dags för en promenad med Peanut! Pnöten är från en nerlagd kennel(?) som legat inte så långt härifrån, Cactus racing. I efterhand har det visat sig att Torbjörn och jag faktiskt var på kenneln kort efter det att Peanut flyttat vårvintern 08, i ett fotoärende :) När vi sedan träffade Erika och Pnöten en gång uppe i ridhuset den sommaren, så var det av en ren slump. Efter det har vi som sagt aldrig fått ihop en träff igen utan vi har mest träffats on-the-run :) Men igår korsades så våra vägar! eller skogsstigar eller vad man nu ska kalla det ;)

Peanut är i sättet en lite försiktigare dam, inte helt trygg i hundar som kommer upp hastigt bakifrån, detta pga tråkiga upplevelser på banan. Man ser på henne att hon så gääärna vill rejsa och busa, men att hon dämpar sig själv. Men hon riktigt bubblar av sprall där under och jag hoppas det blir fler promenader ihop! Bara under denna korta tiden kunde man se att hon smälte och visade tillit till piraten och jag hoppas hon kan få växa ytterligare! På ett annat sätt är det också nyttigt för Tira att inte bara få lek i hundsammanhang, och det är verkligen hög mysfaktor att se hundar bara strosa och nosa stigen fram :)
Matte Erika ville väldigt gärna få ihop en dag på kappbanan med oss också, kika in hur Peanut tar den miljön. Så om inte imorrn så skall vi göra tappra försök att få till det framöver någongång :) KUL!
Nu ska jag se om det kommit ut resultat från Åkers, idag har alla tummar hållits för många! Ha en fortsatt trevlig kväll!


Daglig hobby

eller "Hur man gör plugg i forskningsmetodik någotsånär uthärdligt"

<3

Blött Västerås

4 h i konstant regn på kappbanan - vad gör man inte för de sina? ;) Som vanligt var det riktigt bra med folk, både kappare och publik och idag var också flera stycken Lark-syskon på plats för att springa! Blev extra förtjust i store, vackre Aragorn som gjorde ett försök på sololicens, men som tyckte boxen var lite läskig. Första gången han testade box så jag förstår honom, klart man måste stanna kvar och kolla av läget och vad som egentligen hände såfort man kommit loss från dess grepp! ;) Om några gånger kommer han springa ur dem som ingenting!
Trotsade regnet och filmade Tira när hon sist för dagen äntligen fick sina 20 sekunder av lycka. Tycker hon är sååå duktig! Husse släppte sent och haren stannade tidigt (regnslirig räls), men hon var lika glad för det - hon kom ju ikapp :D

Nu ska kvigan och jag mysa bort hela kvällen, husse den tappre galningen kilade precis iväg på inflyttningsfest i Örebro. Huuu, aldrig att jag kryper ur mjukisbyxorna mer ikväll säger jag bara ;)
Tack för idag vi som sågs, vad gör lite regn när man har så trevligt :) Ett extra tack till Hultingarna som GAV Tira två pyttesmå munkorgar som inte användes av deras hundar. De passade Tira perfekt! Tack tack tack! Nu är vi ett steg närmare banlivet. Läskigt :)

Sweet!

Idag kom ett paket på posten, innehållandes en spikmatta. Paketet kom direkt från min vän Therese i Sthlm, alltså direkt från Dimma och Pååpys lya och tja...se själva ;)

"Vaaaaar ääär dem, matte? När ska vi åka? När får jag träffa dem?"

Viftviftvift

Så sött så man kolavippar hihi.

Vi har fått låna en bil för Västerås imorrn så allt har löst sig toppenbra! :) Perfekt eftersom jag dessutom kommer åka till Västerås tidigare på dagen för att först träffa min allra bästa Anne som är i landet. Hon jobbar numera som makeupartist i London och jag har inte träffat henne på säkert 2 år! Ska bli så galet kul! Sen direkt till banan där mina två T'n möter upp, och kanske några ur familjen min också :) Vi ses väl?

Ps. Spikmatta var INTE skönt!


"Jag skaaa inte..

..gå in på greyhound-data och titta på alla fina hundar som finns för adoption på andra sidan sjön." Ska inte, ska inte, ska inte. Men gör det ändå, utan några som helst planer. Och det är ju såklart rent hälsovådligt! Just nu känner jag mig mer drabbad än någonsin, för jag kan inte riktigt få bort bilden ur mitt huvud på en viss charmör som jag hittade där häromdagen.

Han heter YouLittleDancer i stamtavlan. (aw) Och tänk vad man kan halka dit på ett första intryck. Otroligt fin i kroppen, och vilken blick! Jag känner mig faktiskt helt knockad över hans uppenbarelse haha. Och det är något väääääldigt bekant över hela hans utstrålning faktiskt. Bära saker i munnen...hmm...var har man sett det beteendet förut? ;)
Nej, det kommer nog ta ett bra tag innan jag kommer kunna smälta dig, du fina lilla dansare.
En hane som dig, vill jag ha en dag!

Här är det annars lungt, jag har mest suttit med en hemtenta som kom ut igår morse. Pust! Satt säkert 6 timmar igår och knåpade svar och efter ytterligare lite knåpande idag fick den bara lov att anses klar. Den postades utan att blinka på väg till en lekdejt med Lakrits igen! Denna gång på matte Lisbeths initiativ. Lisbeth berättade att de visst inte kunnat gå i vår lilla skog efter att han lekt med Tira där, han bara ynkade, drog och letade efter henne hihi- Gissa om det var en panter som var glad idag! ;) Jag själv kunde inte fått ett härligare avstamp från pluggandet, Tira och Lakrits har himla roligt ihop :)
På lördag ska vi försöka ta oss till Västeråsbanan för att kika på tävlingarna där, träffa folk utifrån startlistorna och förhoppningsvis låta Tira springa en bit :D Lite hänger på om vi kan få låna en bil på något sätt, för det blir annars alltför många timmar för Tira att "titta" på de andra hundarna innan hon själv ska springa. Hon tittar liksom...rätt intensivt ;) Hm. Hoppas det löser sig, och att vi ses! :)
Är det förresten någon som har en bilplats över till Tira under tiden tävlingarna håller på så hojta! Hon tar inte stor plats ;) Hej så länge!

RSS 2.0