Helgen

Värmeböljan fortsätter! Här vaknar Tira till liv efter 8 på kvällen, hälsar goddag till alla leksakerna och busar en sväng sen somnar hon tungt tills det är dags att börja dåsa flämtande nästa dag. Det är jobbigt att vara hund i denna värmen! Men framåt kvällen njuter hon som sagt av utevistelse, i detta nu ligger hon och cyklar uppåner ute i altansoffan efter en ganska kort dag.. Vi hämtade nämligen upp lillsnöret hemma hos Linnéa och Tetris först framåt elvasnåret igårkväll efter en lång svettig dag på Liseberg och hem kom vi vid 02 inatt. Sen sov vi till efter tolv idag ;) I Alingsås hade de fyrbenta kommit överens jättebra och det är alltid lika skönt att höra att "det bortskämda ensambarnet" Tira tål sällskap av alla möjliga slag både på bortaplan och hemmaplan :) Tira och Tetris har en alldeles speciell relation där Tira ser upp till och härmar Tetris. Så har det varit från första gången de träffades och Tira lär sig alltid något nytt när de ses och kommer hem lite klokare och lite mer hänsynstagande i hundgemenskapssammanhang. Tack för alla dina skolor Tetris, du är den bästa lärarinnan! ;) Och tänk vad det känns skönt att lämna bort hunden till någon som har hundar själv och "tänker hundigt". Man spanar efter samma saker och rapporterar precis det man som matte vill veta och bara en sån sak som att Linnéa hade fyllt på vattenflaskan med nytt vatten till hemresan, det är tänk som man gillar! Tydligen hade också Linnéa sett tecken på att Tira kanske börjar bli stor, det hade visst markerats och sniffats väldigt hihi. Spännande! Håll alla tummar att hon iaf "håller tätt" över helgen som kommer då vi planerat en tripp till Sthlm där ett stort kompisgäng med vinthundar skall mötas på hundöarna. Lilltån kan ni hålla för liite svalare väder, ok? :)
Efter sömnen inatt var jag idag iväg med Jennie&Josef och badade framåt eftermiddagen, Tira fick stanna hemma även om hon kunnat hänga med rent praktiskt. Jag tänker att efter helgen med bus deluxe, bad och långa resor mår hon nog gott av lite vila, plus att man inte får glömma bort att det är nyttigt för henne att få vara ensam då och då! Ensamhetsträning är ju ändå en färskvara och eftersom jag mest åker på saker där hon kan vara med så får vi istället planera in tillfällen när hon får vara hemma ensam. Helsnurrigt :) Vi får se om hon får hänga med imorgon när det blir mer bad eller om hon får slappa hemma ännu en stund. Idag tog husse med henne ner till ån för bad på tu man hand när han kom från jobbet, så de båda kanske hoppas på en repris vad vet jag :)
Förresten, Eva! Vi kommer nog ha en lagom snyggt ärrad hund till utställningen i slutet på augusti! I en strandleks sista spurt sprang piraten visst in i en stubbe och skrapade upp både framlår och bakknä nu när hon var i Alingsås. Såren är väldigt ytliga, men kala och hmm..utbredda. Tror såret på sidan av bogen sträcker sig en dryga 10 cm. Rätt över det fina svarta partiet där. Det på knät är mycket mindre och inte lika tydligt. Vet inte om man kan välja vilken sida av hunden man visar för domaren i en utställning, men hennes andra sida ser helt klart mindre gangster ut nu iaf, trots att det är den sidan som piratögat sitter på hihi ;)

Ouch!





Tre bilder, lånade av helgmamma Linnéa, som visar på fullt ös och härlig hundgemenskap <3 Tack !

Soliga dagar!

Igår var bara en så himla bra vardag, på ganska enkla vis! Saker flöt på och löste sig av sig själva, ingen brådska fanns utan bara spontanitet, bil och ledig husse och allt var så naturligt bra! Bara en sån sak som vad man skulle äta och när, var givet. Skönt ;) En del av dagen bestod av bad vid sjön Tjurlångern, där det finns ett hundbad. Inte med någon sandstrand som man ju såklart helst önskat, men en liten mysig plats i skogskanten med tillhörande gräsplätt och grillplats är det iaf :) Där spenderade vi ett par härliga timmar, mest i vattnet ;) Vi lät Tira simma inåt land ett par gånger och det märktes att hennes trygghet växte med vetskapen om att hon faktsikt kan simma och därmed klara sig på djupare vatten. Strandkantsbuset blev längre och längre ut och simtagen blev inte lika..hm..yviga som först ;) Att bada med sina fyrfota vänner måste tillhöra bland det härligaste i hundlivet!
       
     
Här är hundbadet utsatt på kartan, utifall någon av er skulle vara badsugna och påväg genom Arboga någongång :)




Senare på kvällen fick vi veta att "den andra greyhounden i Arboga", svenskadopterade Peanut också varit vid Tjurlångern just denna dag! Åh liksom, vi måste ha missat varandra precis :( Peanut bor hos Erika lite utanför stan och vi är hemskt dåliga på att hunddejta, men Erika har sagt att hon gärna hänger på till Bista någondag och nu sa vi att vi också måste bada ihop i sommar. Det här får vi ta tag i ordentligt för det kan ju bli hur kul som helst! :)
Ha en fin helg nu alla! Imorrn styr vi kosan söderut till Alingsås och Göteborg. Ska bli superskönt med lite hundledigt faktiskt, men säkert minst lika skönt att sedan komma hem med piraten igen :) Peppen är på!

Tips!

Ett bra tips är att inte lämna gamla halvfyllda löstépåsar i en papperskorg på golvet, för att sedan gå hemmifrån en stund. Iaf inte när man har en Tira hemma ;)

Till vårat försvar har hon faktiskt kunnat vara ensam hemma och låtit påsarna vara vid tidigare tillfällen, men någongång så blir ju alltid frestelsen för stor. Typiskt av oss att utmana ödet. Positivt är iaf att det nu doftar svagt teparfymerat i kök och hall. Téer är ju alltid goda att lukta på, även om de inte smakar något för världen och på det här sättet kan ju gamla téer komma till bra användning ;) Hon har uppenbarligen inte valt att äta teflingorna och det är också ett stort plus! Hade kunnat gått illa.
Vad gör ni annars i värmen? Våra dagsturer går mest den korta biten ner till ån där vi svalkar oss. Vi saknar dock sällskap av någon badtokig hund som skapar lek i vattnet. Just nu har Tira liksom en liten tröskel att samla mod och ta sig över varje gång vi kommer fram till vattnet, hon behöver på nytt upptäcka att vattnet inte är farligt, sedan står hon gärna i vattenbrynet och njuter, men hon har inte riktigt superbuskul som hon kan ha! Kan ju också bero på att inte matte går ner mer än till knäna och inte lockar mer ;) Hoppas Linnéa och Tetris bjuder på vattenlek nere i Alingsås till helgen när hon ska vara där, deras strand var så perfekt! :) Göteborg och Liseberg blir det under tiden för oss tvåbenta! Ska bli så kuul!
Jo just det, ang. bad. Imorrn har husse sin lediga-dag-mitt-i-veckan så då blir det en tur till Örebro och sedan häng vid någon riktig strand. Husse och jag ska doppa oss, och äntligen se vad Tira gör med den informationen ;) Spännande!
Ett annat bra tips förresten! Åkers Kanal i Sthlm anordnar en inoff. utställning för alla raser + kappisgreyhounds den 30 augusti! Läs mer HÄR. På skoj ska vi ställa Tira och vi hoppas ni alla kommer dit för trevligt umgänge! Om så bara för att få se en och annan showgreyhound ta sig till kapplöpningsbanan för att vara med på utställning. Vilken perfekt twist ;) Vet ett par vänner som kommer redan nu, men hoppas på fler - och många olika raser! Tycker det är toppenkul att folk utanför kapplöpningsvärlden får se Åkers och att anläggningen kan användas även för annat än race, en toppenidé!
Avslutar idag med ett par bilder från träningen på Bista i söndags, Tira fick låna en munkorg och sprang med den för första gången. Otroligt smidigt tyckte matte..ovant tyckte Tira till en början ;) Men när hon väl jagade och fångade trasan så var det ingenting hon brydde sig om. Toppen! Hoppas bilderna ser någotsånär okej ut i färgerna, har bara kollat dem i den starka solen på balkongen (där man bor om dagarna) och då ser inget ut som det ska :)
 

Rullgrus under foten

Lilla familjen har visst hamnat i Örebro ikväll! Här hos Josef&Jennie har grabbarna nyss satt igång sitt tvspelsmaraton, Jennie har åkt iväg för att jobba natt (buhu!), Tira snorklar drömmar någonstans i en lurvmatta och jag får roa mig bäst själv. Hmm. Mintchoklad mot sällskap någon? Helgens slutkläm, morgondagen, är alltså fortfarande i rullning och ännu inte helt satt :) Som det ser ut nu så blir det en sväng ut till Bistabanan här i Örebro på deras träning. Micke valde att inte åka till Åkers då det isf hade blivit för täta race för Willegubben i.o.m det stundande Greyhound Derbyt med sina kvartsfinaler, semis och finaler. Sunt! Sand som sand hälsar Tira, och jag vet ju at vi kommer till Åkers flera gånger :)
Midsommaraftonen igår var toppentrevlig en mil ut på landet från lilla Arboga. Flugor som surrade i partytältet, fyrhjulingar och glada barn. Värdparet själva har en stor leonbergerhane, Buster, som nog aldrig hade sett en vackrare tjej än Tira. Tira blev inte riktigt lika kär tillbaka ;) Runt huset fanns tillhörande hagar som vi busade runt i mellan någon skur, Tira fjäskade för alla och fick nog en räka här och där. Så-ska-det-låta leken som alla tvåbeningar tyckte var superkul, suckade hon sedan bara åt där hon låg på sin egna kökssoffa. Snart vände hon magen till och med en fleecefilt över sig hade hon det mysigast av alla och somnade snart tungt ;)
Nu verkar det som att pojkarna har släppt spelkontrollerna och intagit köket! Får inte missas. Ha en fin lördagskväll alla!

Träningsvärk och receptjakt

Här sitter jag, när jag egentligen har tusen saker att göra! Kl 16 bär det av till Örebro och danskursens avslutning, har dansat varje kväll denna vecka och känner mig lagom mör nu! Ikväll blir det koreografi till Housemusik igen, som i videon här! (fast tänk hälften så snabb benföring - killen där är ju proffs haha)

Det är otroligt roligt och energin man kommer hem med räcker nog till ett helt kompani! Kommer sakna dansen efter ikväll men också uppskatta att man äntligen kommer ha lite schemafria kvällar framöver, varit mycket med teater och sedan danskursen direkt. Nån gång i veckan skulle jag vilja dansa, men kanske inte varje kväll!
Dagens bilder får bli från Willes visit i början av veckan. Planerna kom att ändras lite och matte Sofia kom tillbaka redan på måndagskvällen - dock sent så vi bjöd kvar henne över natten hellre än att hon skulle köra den långa biten som var kvar hem till sig. Också med på pyjamaspartyt var såklart hennes två andra långnosar Lucas och Lisa. Fullt hus och godkända soffor - supermysigt med nattgäster helt spontant!
I rastgården/nerlagda lekplatsen här utanför tog kvartetten först plats och Tira förstod inte alls varför de andra tre skrotade runt i sandlådan som man inte får vara i?! Utanförskapet kan också ha att göra med att hon fick en utskällning av Lisa såfort hon sprang ikapp i jaktlekarna. Inte lätt ;)


Trion visste väl vem som var mattanten för dem ;) På bilden till höger syns nobla Lucas, Sofias första egna hund, också en galgomix ifrån spanien :)







Och här är gospuppan Lisa, jourhund hemma hos Sofia från föreningen NNL. Lisa söker alltså sitt egna hem där hon kan får vara knähund resten av sitt liv :)







Nej nu måste jag få något gjort härhemma, olja in det nya läderkopplet och samtidigt jaga recept till morgondagens knytisbuffé hemma hos ett par vänner till oss! Och handla..och äta..och och.
Jag pratade med Eva nyss och Alice har tydligen fått en glasbit eller liknande i tassen som ger förhinder för träff den här helgen, och det passar oss ändå ganska så bra. Ingen bil har vi fått tag i och vi har ju fortfarande erbjudandet om Åkers Kanal på söndag. Gillar att det är en dags vila mellan aktiviteterna, inte minst för lilltjejens skull :) Hoppas allt går bra med Alice iaf, att glasbiten snart är putsväck och att vi sen får träffas!
Tänk att helgen börjat falla på plats tillslut! Det verkade otroligt ett tag ;) Ha en trevlig midsommar, vi hoppas på sol för hela slanten!

Den extra prydnadskudden kom en bakissöndag

Efter den galna teaterfesten igårkväll har vi inte gjort många knop alls här idag. NNL-träffen blev inställd p.ga dåligt väder redan i förväg och det var kanske lika bra det för kropparna våra har varit helt mörbultade idag. Husse släpade sig iväg till jobbet imorse och på en druvsocker välkomnade jag sedan vår gäst Wille, galgomixen från Spanien med sin tjusiga jakthundsteckning och förkärlek till svartmuskiga män. Willw stannar här t.om tisdag (en dag extra) :) Tira blev som vanligt sprallebyxa över hundsällskap inomhus, vi tog en lös tur i skogen ihop och vaggade av regnet har de snusat sedan dess. Ja...i stort sett iaf..för klart man måste uppvakta gästens öron och kanske viska lite i dem med tänderna ibland tycker Tira ;) Han är otroligt mild denne pojke, jämnstor med Tira och bara så fridfull. Men samtidigt ser man något väldigt valpigt i honom, inte bara det att han saknar kajal på sitt "vita öga", Tira hade ju inte kajal förään hon blev äldre ;) Det ligger valpighet i hans bus och det är nog inte för inte som han kallas Fjant :) Ute drar han som ett stolt spatserande ånglok i passgång ;)
Lite bilder från vårat helgslut!
       
   
Mer Wille dyker säkerligen upp här de kommande dagarna, kom igen nu solen så man kan få lite skoj bilder utomhus!
Nu ska vi slappa vidare, äta nån konstig chokladglass med chili? och kolla på Life Aquatic. Först ska jag kolla om tävlingsresultaten från helgen har dykt upp någonstans, det har varit många spännande avgöranden och tummarna har faktiskt fungerat hela dagen för alla hållningar ;)

Just ja. Det blir kanske ett besök på Järbobanan nästa helg istället, de skulle ha midsommartävlingar där då på lördagen och husse är ledig. Eva med Alice har också nämnt att hon kanske ska dit och det är väl det som kommer fälla avgörandet om vi åker eller inte. Spännande! :D
Ha en fin början på veckan imorrn!

Titt framåt


Regndimmiga dagar som idag tittar man gärna efter ljuset lite framåt i tiden. Här är vad vi spanar på i juni månad:

-De två återstående föreställningarna. Igår hade vi en publik på över 200 personer - så kul! Final på fredag och finalfest på lördag!
-Hundöarna i Sthlm nu på söndag. NNL har adoptörsträff så räkna med många irländska långbeningar på bild ;) Med oss hem får vi vår vän Sofias Wille, eller Fjant som han oftast kallas. Tvåhundsinnehavare blir vi så t.o.m måndag! :D
-Midsommar hos goda vänner och solens återtågande? Hoppas!
-Åkers Kanal 21 juni? Micke hörde av sig och sa att skjutsen dit kommer gå då ;) Det ryktas också om unghundsträning? Ska kolla upp det! (Någon som vet?)
-Liseberg sista helgen i juni? BorzoiTetris i Alingsås har lovat att köra del två i simskolan med Tira under tiden ;)

Vi hade hoppats kunna premiärbesöka Järbobanan nu på lördag när de har en prova-på-dag, och kanske samtidigt kunnat träffa Alicebrallis där i hennes hemtrakter, men T kunde tyvärr inte byta bort sitt jobbpass :/ Nå, vi får nog ihop något snart så vi kan ses! :)
Dagens tillbakatitt får bli bilderna från Åkers Kanal sist vi var där, som nu kommit upp i inlägget nedan. Alla namn har snurrat runt i mitt huvud och nu kommit på pränt så rätta mig gärna om de hamnat snett :)
/Sanna

Långfärd och långgrund

Jag vet inte med vilken energi jag sitter och skriver här nu för jag är egentligen så HELT slut! Dagen idag måste varit själva definitionen av Fart&Fläkt. Vi började redan kvart över sju imorse när vi satt i bilen för att börja resan ner till Göteborg, Torbjörn skulle där köpa ett 35kilos, 2 meter högt (!) fotostativ och då var bilresan ett faktum! Vid lunchtid var stativet sedan i bakluckan och hemvägen låg framför oss. Vi hade som första hållplats för hemresan - Speedy Dogs-banan i Alingsås. Vi är sådana kapplöpningsturister haha, samlar på banintryck och tycker man måste passa på om man är i krokarna. Man kunde nääästan känna tävlingsnerverna darra kvar där på banan från igår när Avelsloppets semifinal gick av stapeln (Grattis förresten Athena-pärlan till vidaregång i tävlingen!). Så nära, men ändå så försent kom vi...;) Det såg hursomhelst ut att vara en trevlig bana med plats för bra stämning, Tira fick känna på boxarna och sprätta lite i sanden. Hoppas vi fick det alla speedy dogsare. Vi flinade gott åt att ännu en kapplöpningsbana låg så underligt till, det slår aldrig fel! Örebrobanan ligger också inklämt, dolt och plötsligt till, likaså Åkers..och Västerås. I Alingsås gick vägen genom ett villaområde, förbi lekande barn och upp i en skogsdunge. De dagar det är tävling vet nog alla som bor där om det ;) Vi spejade efter greyhoundägare i kvarteren men ingen verkade uppskatta närheten till banan så som vi hade gjort :)
 
Nästa stopp blev våra fina vänner Linnéa och borzoien Tetris, hemmahörande i just Alingsås! "Tetris simskola" stod på schemat där den badtokige, snorklande sockervaddsstruten skulle få locka och pocka och leka Tira till vattenskoj utan hämningar! Vi åkte därför ner till en av Mjörns stränder, en såndär härligt långgrund sandstrand som idag också var helt folktom pga vädret. Och så släppte dem två. Och det var helt wow vad de sprang och hade kul! Åh vad jag önskar mig en sådan strand invid husknuten, och såklart lekkamrater till. Skonsamt flög de omkring i ett samspel som var makalöst, som en dans. Långa språng blandat med busiga stand-offs. Underbart <3
   







Sen var det en myyycket trött snuff vi fick med oss i bakluckan raka vägen hem. Vi rullade in i Arboga vid femsnåret och kl 18 var vi sedan på plats för att spela ytterligare en teaterföreställning - som idag var total kalabalik och galenskap av det bra slaget! Vi lirar verkligen helt utan bromsar nu och det är så kul!


Nu.. har vi landat? Jag har en trasig hals, mysig greyhound, varm sambo och skitigt hår. Allt möts nog bäst i sängen nu! Natti!

Nationaldag

..och Tira och jag åkte för att spana tävlingar Åkers Kanal! Framåt lunch mötte Micke och tävlingsklara Wille upp oss på Eskilstuna tågstation och därifrån tog vi sikte på Åkersberga. Det var semifinaler i flera tävlingar denna dag och det var faktiskt min allra första kapptävlingsupplevelse med allt vad det innebär! :) Fick följa med vid invägning och betalning och jag kan ju säga att jag blev rejält nervös bara av att stå vid sidan av banan och känna storheten i stunden när hundarna tog stegen mot start. Hur ska det gå om jag och pandan hamnar där ute i sanden en dag? Bara en sådan sak som att tävlingsekipagen visar upp sig en vända innan start alltmedan speakern presenterar dem ger en känsla av seriositet och jag kommer väl aldrig palla utan att bli knäpp på alla magfjärilar? Huuu :)
Det var supertrevligt som vanligt kring banan, roligt att så många kände igen Tira från bloggen här, bakom henne kan man visst inte gömma sig om man trodde det hihi. Kul att få ett ansikte på fler av er, och kul att återse er som vi träffat förr! :) Fullständiga resultat och tider från dagen skriver jag nog inte här, de finns på flera andra ställen, bl.a på SHS hemsida!
Milda, lugna "Öga", Sjudraget Anzu. Jag minns Öga från Sjudragets hemsida förra sommaren, då letade hon sitt egna hem och jag tyckte hon var så vacker redan då. Efterlängtad finns hon nu hos sin trevliga matte, vilket fint par de är!






Svarta tiken Velociraptor och stilige hanen "Skinkan", Hammerfall harmonierade fint med sin matte.








Två namnlösa fawnhundar gör sig redo för tävling!








Jag fick idag äntligen träffa Katta och iaf en av hennes töser :) Mörka skönheten Tea var taggad och otålig i väntan på sin tur och när hon sen fick springa gjorde hon ett kanonlopp och gick som stentuff trea vidare till finalen i Nualas Star Challenge nu i helgen! Grattis!






Här är Annelie som till låns denna dag skulle tävla Tindra! Den sotnosiga tiken till höger är dock Annelies egna Ballasingoalla som idag tog sin licens! Grattis! :)







Micke med sin fulsöte ankunge Wille, vårt resesällskap, gick också vidare till finalen som är nu i helgen! Grattis! Store snälle drummeln, kolla hans långa galgosvans och hajmun, han är så charmig! :)




Vi träffade idag också på ett yrväder ur Bondi Babe - NY Ranger-kullen, hon var i sin bästa ålder med valptänderna som mest vässade. Tänkte en stilla tanke åt Jesper&Lottas håll, hos dem bor nämligen ett kullsyskon ;)






Vi lämnade Åkers Kanal ganska direkt efter tävlingarna så hann tyvärr inte se träningarna där bla snygge Chippen och Tiras halvsyrra Fuji skulle sprätta sand :( Nåja, vi ses helt säkert flera gånger Eva och Stina!

Väl tillbaka i Eskilstuna blev jag sedan uppmött av goa vännerna Jennie&Josef. Tira fick vara kvar hos Micke, hans fru Karin och hundarna medan vi stack ner på stadsfestivalen för att se bl.a. TigerLou. Det regnade och var skitkallt, jag tror det är därför min hals nu (3 dagar senare) kärvar ;) Husse Torbjörn gjorde helt rätt som med sin okryhet stannade hemma i värmen. (Även om jag saknade hans värme där i regnet)
Efter midnatt åkte vi allihopa tillbaka till Arboga och mös med rostade mackor, te och småsnack ända till gryningen. Jag gillar verkligen mina vänner <3 Toppendag!

Nyss

..spelade vi sockorna av vår teaterpublik så gruset stänkte! Vi hade ju både uppehåll och solglimtar och då finns det inget som håller tillbaka vår toppenanda! Så kul!
Och nyss blev det klart att det blir Åkers Kanal en sväng imorrn! Våra andra planer föll så Micke plockar upp mig och piraten i Eskilstuna imorrn lunch och så åker vi hans braiga skåpbil upp till banan! Kommer vara på plats efter 13 nångång så missar merparten av Öppet Hus'et, men får träffa goingar och kika på tävling! Weeeho! Om vi har tuur kanske det blir släphare för en sandgalning också, men det är inget som är utlovat :)
På kvällen sen blir det nog en repristur till Eskilstuna för Tiger Lou-konsert, Josef och Jennie kom med tipset och sällskapet! Stan firar 350års jubileum och har massa fint gratisfirande överallt! Hoppas bara Torbjörn mår bättre och orkar följa med, idag var han febrig hemma från jobbet och gav med en ansträgning sina sista energidroppar till föreställningen. Kanske behöver han en dag utan sina damer som kur? Får ställa fram C-vitaminerna!

Hojta om ni ser oss vimsa runt vid banan imorrn!
(Rödprickig klänning, klackskor och rosett i håret ska ni dock inte spana efter, de attiraljerna stannar on stage ;))

Spår i regnet

Hallå hallå hallå, vi har inte dött här! Tror jag. Det känns iofs inte något när jag nyper mig själv..så konstant stelfrusen är jag. Var tog sommaren vägen? Vi har ju satt igång årets teateruppsättning och idag spelade vi för tjugotalet personer i 6gradigt duggregn.. "Weeehooo". Snålkallt har det varit alla de kvällar vi hittills spelat, men vi hoppas på bättre väder, än har vi ju dryga veckan kvar att spela! :) Tira behöver förresten få sig ett regntäcke snarast om vädret ska fortsätta såhär, vid längre turer så får hon nu pusta runt i sitt vintertäcke...som dessutom dansar halvvägs uppå ryggen på henne. Hmmm. Har ni något tips på ett bra regntäcke?
Vad har hänt annars..min tappade plånbok dök upp på en mack här i stan, ett nytt bankkort har hunnit beställas och komma, och lillsnurran har börjat markeringskissa över intressant luktande fläckar ute?! Vad ska det betyda? I min familj har vi alltid haft hanhundar så detta är något nytt för mig. Ni som har tikar, gör tikar kanske också så iom könsmognaden? Hon är för ung för att komma i löp redan nu...eller? 
Förra helgens trevliga planer med övernattning på Herrfallet blev det kalops av då Torbjörn väcktes på lördagsmorgonen av folk från hans jobb som undrade var han var någonstans ;) Jag måste säga att det ju var otroligt skickligt av oss att ha missat det så fullständigt i kalendern! Man ser kanske det man vill se..rätt ofta. Så när uppbokade jobbarhusse blev kvar hemma med piraten så åkte jag iväg för att möta upp sällskapet på campingen. På söndagsmorgonen gick det upp för oss alla att det var Riksutställning för Vorstehklubben just precis den här helgen på campingen, så jag pinnade iväg och bänkade mig invid fotbollsplanen med solbrillor på och solkräm i flera lager. Det var otroligt varmt och jag som nästan ensamt ekipage utan hund fick största delen av solsidan för mig själv ;) Och som jag sa till Torbjörn, hade man haft jakt som intresse...då banne mig hade jag velat ha en Släthårig Vorsteh. Så fantastiskt stiliga hundar, stolta, starka, coola. Det var sådan bra stämning på plan, inte ett skall blandades med de glada svansarna, och jag blev helt fascinerad och nästan hypnotiserad av allt brunspräckligt som var unikt på varje hund. Hade man bara...säger jag. Men då jag verkligen tycker att hundar ska få pyssla med det som de har som huvudintresse, ja då blir det tji i dagsläget :) Det var hursomhelst jättetrevligt där i gräset och det märktes att varenda människa där brann för SIN hundras, precis som jag gör för min. Saknade såklart mina familjetu där i hundvimlet, sådant här delas bäst med dem!
   

Sen bar det iaf av hemåt och på söndagseftermiddagen fick jag äntligen helgmys med mina två bästesambos, Tira och jag köpte pizza och mötte upp husse för picknick i parken och sedan lite bus i ån. Mer om det i hans blogg!



Som standarden varit för hela veckan ska jag nu somna ovaggad och upptinad, dvs nästan stående. Imorrn ska det letas reda på röstkort...det kan bli ett projekt om något. Jo, och så skulle eventuellt Eva med Alice ringa! Pirr! Undrar vad som kommer sägas...
Hoppas också husse mår bättre imorrn, idag kom han hem krasslig från jobbet och laddade upp med en lurkur innan föreställningen <3



En sånhär kur kunde nog inte ens det kalla duggregnet ta dö på!



Natti!

RSS 2.0