Stilstudie

"Tira på vinterpromenad"




Den här bildserien har snabbt blivit en av mina absoluta favoriter på lillfröet! Tagen tidigare idag av Torbjörn på vår långrunda. Vet inte vad det är hos den som gör den så varm, tycker bara hon ser så lycklig ut och jag vet att jag känner mig lycklig varje promenad som hon kan få gå en stund lös. Hon är verkligen en sådan hund som växer under ansvar, blir sprudlig och uppmärksam och jag är så glad att vi har testat mer än en gång och faktiskt litat på att hon håller sig till oss ända sen hon var liten. Nu är det inte långa sträckor hon går med koppel, såklart alltid förbi vältrafikerade vägar och precis förbi ingångar till hus..de sistnämnda verkar nämligen alltid lite extra lockande ;) Hursomhelst, lycklig är jag också att jag har en så fantastiskt duktig fotograf till sambo, bara kvaliteten i bilderna är ju som balsam för själen :)
Nu har vi dock karlfritt här hemma Tira, jag och Banka och vi kikar på webbtv, fightas med andra om fynd på tradera och just det, jag är inte blondin längre :D
Hoppas ni har en fin lördagkväll!

Alligatorkäft och Kamikazekatt

Ni kanske trodde att våra två fyrbenta töser inte gör annat än ligger och myser ihop som två änglar?
Nå..det kanske inte riktigt är hela sanningen ;)

.

 

Minsann välmatchade ut i klospetsarna, även i bus! :) Sedan dag 1 har vi sett dem, både genom bus och närhet, växa ihop och hitta varandra och nu är de en ständig uppvisning i total tillit. Det må se brutalt ut, men de vet precis hur man kan reta upp varandra men också exakt när det är färdigbusat. Bästa vänner över alla dimensioner, precis lika goda kålsupare och uppviglare bägge två och en aldrig sinande källa till allt det goda i livet. <3

 

(Ps. Att filmklippen är tysta beror på att jag fått pressa dem genom ett datorprogram som jag inte helt behärskar ännu, där jag ljusat upp dem och sedan förminskat dem :) Ljudet hängde inte med ;) Å andra sidan så busar dessa två helt knäpptyst som standard. I typisk "Alligatorkäft och Kamikazekatt"-stil.)


Öronbarn..Ögonhund?

Vi kör en kur med Fucitalmic igen då Tiras tir-öga geggar och envist motstår saltlösning. Lilla knasiga ögonhund! Hennes resa som ögonhund började ju faktiskt redan dag 2 hemma hos oss då hennes ena öga svullnade upp till en pingisboll i storlek. Nervösa tider, men det försvann och än idag vet vi inte vad det berodde på :) Sedan hade hon en släng av ögoninflammation i somras och så nu då.
Dag 2 av 10 idag och ögat är redan bättre, och hon har egentligen aldrig varit allmänpåverkad, men bättre säker än efterklok :)

Annars är det bara lugnt här hemma, låg stressnivå, långa promenader och fikastunder med semlor och bara massor av tid för varandra. I april startar Torbjörn upp sitt företag och kappbanorna öppnar för säsongen (utbildningen är påbörjad!). Det pyr av spänning..

Nu ska vi gå till skidbacken här i stan och kolla in galningar i backhoppet :D Nytt för Tira som alltid är pepp på sådant. KUL! Hej svejs!


Just nu

Tira: Puls 49

Torbjörn: Puls 64

Banka: Svåravläst

Med plats för mig och min laptop just intill. Såhär välkomnar vi helgen!


Sammanfattning

Inte en endaste bra bild hade jag att sakna i kameran som inte gick att tömma under Örebrovistelsen!
Det här är iaf Tira och Liam från i måndags, och jag ville mest visa att det finns storleksskillnad dem emellan! :D

På tisdagen dejtade Tira och jag två andra whippetpojkar, från Örebrotrakten. Ozzy och Yoda skall omplaceras då husse och matte separerat, och å föreningen Hittehunds vägnar gjorde jag en första utvärdering, tog bilder och filmade :) Ozzy är snart 3 år, Yoda 6 och de är varandras raka motsatser. Ozzy den keliga, kontaktsökande, något osäkre och känslige och Yoda den totalignoranta, envise, robuste och tålige. Ett roligt par :) Håll utkik på Hittehunds sida där de dyker upp inom kort!

Ozzy & Yoda

Sent igår kom vi hem till Arboga och hänget med Leon, TV och Örebro var slut för denna gång. Han blir bara modigare och modigare den där Leon, nu får Tira sniffa rump och det kan lekas med hennes svans inom synhåll :) Så roligt! Tv-träsket fastnar jag lika hårt i varje gång och det är rätt skönt att inte ha Tv på hemmaplan :) Den här veckan har Tira och jag också blivit riktigt tjenis med en Kötthandlare som ligger runt hörnet från Jennie&Josef. Han säljer nämligen inte märgben och "puts" normalt, hade aldrig hört talas om att man kan ge det till hund men när veckan var slut hade jag nog övertalat honom att sätta ut en skylt :D Fick köpa ett par kilo märgben för en tjuga och vi var in titt som tätt och köpte köttslamsor. Perfekt! Örebro, vi ses snart igen!

 

Ikväll väntar vi foderleverans hit till Arboga, och ett foderbyte står inför oss. Med förhoppning om bättre tassar, mindre 2or och bättre tandhygien hos lillpiraten. Tira har älskat de provpåsar vi fått av det nya fodret och tuggat noga! Kulorna är mindre och det har tagit henne säkert 4 minuter att äta färdigt en skål, jämfört mot det gamla fodret som åts upp på knappt 1 minut :) Spännande är det! Våra vänner Tarik och Senada här i stan byter också foder och får det levererat samtidigt som oss. Senada och Tarik bor på vår förra gård och har en ettårig amstaffkille, Rocky, som Tira lekte med ett par gånger förra sommaren :) Nu till februari väntar de hem denna sötnos, en lillebror till Rocky! Vi är hemskt slarviga på att ses, men med en valp att träffa så kanske man skärper sig?! ;)

Ha en trevlig början på helgen!


Ingen vanlig måndag

Här sitter jag och är förbittrad på den urkassa kortläsaren jag fick med mig hemmifrån, kommer inte alls åt bilderna jag tog idag :)
MEN, hav förtröstan!
Jag har fått lov att visa två av Martinas videosnuttar här :)
Först en film på obekväma långbeningar i nyskare *aj*
och sedan...tja...ett typiskt vinthundsryck caught on tape ;) Kan man inte busa ordentligt ute, ja då finns det inte mycket att göra :D
Josef och Jennie, om ni tittar, allt i lägenheten är välbehållet, inklusive Leon som är den coolaste katten i stan! :D

.

.

Om allt vill sig väl så träffar vi whippet imorgon med, men då 2 helt andra individer och i utvärderingssyfte. Berättar mer efter lite sömn! :) Natti!


Spontanbesök 1 år efter!

Måndag. Örebro. Och ett spontanbeslut! Om ett par timmar kommer whippen Liam och matte Martina hit ända från Jönköping! Äntligen! Martinas kille ska hitåt och jag är ju lägligt nog i stan utan att gå i skolan så JA, klart Martina följer med! Ska bli helt fantastiskt kul att träffa Liam, killen som jag faktiskt var delaktig i att placera hos Martina för idag exakt ett år sedan :) Liam är från början från skåne, men var då i behov av ett avlastningshem när familjen hade det tungt. Jag kom att tänka på min vinthundslängtande vän Martina och gjorde så att de fick kontakt. Att det sen faktiskt blev Martina som Liam hamnade hos gör mig stolt ända in i själen och jag kan inte tänka mig en bättre lösning. Nu är första gången jag får träffa honom, så ni förstår säkert peppen :D


Liam är en whippet modell större, hela ~60 i mank och 19 kg. Det betyder att storleksskillnaden mellan Tira och honom inte kommer vara nämnbar och SÅ rolig att se :D Har ju alltid sagt att Tira nog är hälften whippet ändå hihi...
Självklart får ni följa med på träffen i en senare uppdatering här :) So long!

Ridhuslek

Skutta och brottas!

 

Smyga, luras och flängflina! (Och äta bajs!)

 

men mest bara SPRINGA såklart!

.

.

.

.

Min egen teknik, tja..låt oss säga att den inte är fulländad..

.

.

Imorgon åker Tira och jag tillbaka Örebro för att vara kattvakt åt Leon i en vecka medan husse Josef och matte Jennie jobbar och pluggar i Sthlm. Husse Torbjörn går sista veckan på starta-eget-kursen här, annars hade jag allt knyckt med mig honom också någon dag. Nåja, Banka får bli hans förstedam hela veckan :) Jag gillar verkligen kattvaktarveckorna i Josef&Jennies lägenhet, de känns alltid som en liten semester! Lucky me!

 


Jullov!

..ända till på måndag då nya kursen och terminen startar ;) SKÖNT!
Tentan imorse blev en riktig urladdning och jag hoppas och tror faktiskt att det gick bra. Känslan är oslagbar, när man åker iväg med bussen från universitetet och tar sina första andetag på flera dagar. Även om känslan är bra eller dålig angående prestationen så vet man att man inte kan göra något åt det på ett bra tag och det är så befriande.

Angående min fråga om veterinär i förra inlägget, så var det å stockholmstanten Pååpys vägnar :) Hon tycks ha fått greyhoundåkomman "corn" under en trampdyna och det kan ju då underlätta med ett vant öga i undersökningssammanhang! Tack för alla tips! Jag kan meddela att matte filat på det hårda hemmavid och att resultatet faktiskt är en förbättring av Pååpys gång! Tänk om..? Jo, klart man vågar hoppas och ni kan väl hålla några tummar ni också? Att lite av tantens skröpplighet bara berodde på ett "majskorn"!

Det vilar en semla-serverad-på-sängen i min mage och det vankas salukibus med Frode ikväll, jullovet har börjat riktigt bra måste jag säga!

3 dagar till tenta

Plugg/slummer med sällskap är såklart den bästa sorten! Väluppvärmd plats = eftertraktad plats ;)








Och i pauserna från ovan: en av våra favoritpromenader här intill, längs ån och tillbaka på andra sidan. Tira går lös mest hela tiden, möter man 1 person har man otur och ögonen kan i ro fästa sig i horisonten <3




Och så dagens otroligt mörka gobit, (inte ett dugg bitter) hoppas ni kan se :)

<3

Nu ska vi spela Cluedo hör jag något om, vilken räddning :D

 

Fråga! Ni greyhoundägare som huserar i Sthlm och läser bloggen här, kan ni rekommendera en bra veterinär för långnosar som våra? Var går ni? :) Tack på förhand!


YES!

Klarade första tentan på den krävande fysiologi&anatomi-kursen! Galet! Jag hade helt ställt in mig på att jag skulle behöva göra om den nu sista januari, så lite som jag pluggade och så många felchansningar som jag upptäckt i efterhand. Men icke :) Tänk att man kan bli så glad över ett G. På lördag är det dags igen, då tenta del 2...nu blir det hårddisciplin 3 dagar med intensivplugg! Sen har man tentat av nästan 2000 sidor..

Har under dagen mailat med Hans Bohman ang. B-licensen också och det verkar inte vara några problem för mig att få ta den! JIPPI! Blev hastigt medlem i SKK och nu är licensansökan ivägskickad till Hans själv :)
Imorrn ska jag ringa till ordförande i VHS och höra mig för om mentorskap under utbildningen och hur de vill ha inbetalningar märkta. Kul att det rullar igång, även om pengarna rullar i samma takt! ;D
Ha en mysig kväll! (Tror bestämt vi ska fira lite här. RÖDA karamellspiraler och grape-apelsinjuice, MMM)

Licensstrul

Attans bananer!
Skulle nu ikväll fylla i och skicka blanketten för B-licens & tränarutbildning inför kappsäsongen men ser då att sista datumet var redan den 1 december. Miss!
Inte är jag medlem i SKK heller..ännu.
Försöker styra upp och håll tummarna att Hans Bohman jag mailat kan se en lösning så att vi på något sätt får sprätta sand ihop piraten och jag i sommar :D



Dagens ros går förövrigt till Agge, så himla rar, och ni kan vänta er ett inlägg med tema "Tossor" inom kort! :)

Freeze!

..och sen ett försök till att liksom svinga sig in i de kalla promenaderna!

!

Idag har vi mest firat Banka som fyllde 2 år igår (vi kom på när vi gick och la oss :(). Utsidan har vi bara sett två gånger på hela dagen och det är ingen som klagat ;) Filmen till trots så funkar faktsikt strumporna riktigt bra utomhus, det blir inget studs och hon travar på obemärkt, hurra! Ska nog sy någon liknande konstruktion i lite mer tåligare tyg dock, dessa blir blöta fortare än vad jag tror t.ex fleece blir. Imorrn skola igen, det var ju..inte igår. Går jag i skola? Man glömmer fort..


Nedrans kyla!

-22 står termometern på nu och vi sticker bara ut nosen för korta kissrundor och turer till ridhuset med andra vänliga, bilförsedda, springsugna själar :) Utomhus kan man leka basketboll med Tiras bakparti bara efter ett par steg, så fort blir det kallt om hennes fossingar. Nyss fick jag ett ryck och Tira kommer från och med nu att få ha korta sommarsockor omknutna med små kardborrebitar på sig utomhus. Här vid provning:

Hoppas de gör susen..och får sitta kvar! Hon fryser nämligen inte i övrigt så det vore toppen om hon inte fick den obehaliga tasskrampen. Återkommer med resultat :)
Vi hade ett bra och galet nyår! Tira och Banka är inte brydda över smällare för fem öre vilket är toppenskönt! Tankarna går alltid till de som har det jobbigt och vi skjuter därför självklart inte några fyrverkerier.
Imorrn skulle jag åkt till darling Therese i stockholm för en efterlängtad visit men vetni jag blir så vresig av att gå runt och frysa så att jag beslöt mig för att skjuta på besöket. Hah. Öppen och glad, visst - men inte under minus 10! All energi går åt till att hålla värmen, brr. Vi ses till våren..typ! :)

Om 1 vecka åker mina föräldrar ner till min lillasyster i Thailand på semester, vad skulle man inte ge för att få följa med i resväskan!
Ledsen för de långa uppehållen här på bloggen! Jag är valpsjuk, helgjäst, full av Tiras hår och lov om bättring :) Hoppas ni mår bra!

RSS 2.0