Pluggpropp och rivjärnshals

..är inte medicinska termer och borde därför inte platsa i mitt tankemönster denna vecka innan tenta, men likväl sitter jag här med rivig hals och trycker in kunskap i huvudet. På torsdag smäller det, då ska tusen sjukdomstillstånd avhandlas, och hur ska det gå..
Tänker rymma från plugget imorgon, för en dag på Järbo hundkappbana..och på måndag har vi seminarie i skolan..och på tisdag är det vattenträning i Västerås..hm.
Tycker iaf jag är duktig som pluggar invid dessa två denna lördagskväll, vem hade inte hellre gosat och kollat på film där intill? Husse spelar nya Halo med Josef i Örebro och får väl ett hörn i sängen när han kommer hem inatt ;)

Förresten! Om det är några fler bloggläsare än Churchills matte Theres som fått uppfattningen att Tira är en liten fin, lugn prinsessa så vill jag råda er att tänka om, iaf innan ni råkar stöta på oss IRL :D Theres blev nog smått chockad över piratens framfart när de väl sågs och jag vill inte föra någon bakom ljuset. Tira är den Vilda Bebin. Anledningen till att jag gärna fotar och lägger ut bilder på Tira lugn och sovandes på allehanda ställen är för att man som matte till den Vilda Bebin kan känna sig rätt nöjd över en sådan stund ;) Missförstå inte, hon är den goaste, bästa lilla hunden som finns! <3 Men inte som mången annan greyhound ;)
Nu en till fisHerman. Och kanske kapitlet om anemi. Varning för en sliten Sanna imorgon, Järbo!

Med rehab i ryggen

Jag tror jag har funnit en ny kärlek i treadmill! WOW! Trodde inte det skulle vara en så kraftfull upplevelse, ett löpband och lite vatten liksom. Men det är lite som att njuta av en greyhound i full speed, med all den största kraften -fast att man i det här läget vet att det också är absolut skonsamt för dem. Svårt att förklara, men som de tar i och sträcker ut när de går där på bandet. Kroppen i jobb mot absolut harmoni. 10 minuter körde vi denna första gång och på tisdag ska vi köra igen. Om jag tyckte det var värt pengarna innan, så är det inget vad jag känner nu. Kommer inte vilja vara utan treadmill sedan när vi är vid ytan, för känslan efteråt måste mätas på guldvåg :) Idag har jag gett Tira något bra, det är jag säker på.


 Behagligt trött i soffan, sådär nöjda som de bara kan vara efter att ha fått använda kroppen.

-
-

Nu väntar Tira och jag på skjuts ner till 23-tåget hem till Arboga. 23.02-tåget Västerås-Arboga, alltid fyllt med pirr och kärlek. När Torbjörn och jag började träffas så var det det tåget jag alltid sistaminuten-skyndade mig till och åkte med, om så bara för en natt, efter att ha jobbat till 22 vid köttpackarbandet på HFG..jag betalade säkert bara för hälften av gångerna och kände mig alltid fri som en fågel. Ljuvligt! Känslan är precis densamma nu ikväll och jag uppskattar 23-avgången lika mycket då som nu. Allt för att komma hem <3


Dagar hemma

Det visade sig ju att lillasyster hade en passande kortläsare här hemma, hurra! Ett två tre så kan bloggen ske! Igår åkte jag med syster för att bocka av andra förnödenheter för vistelsen, trosor check, hundmat check, en massa fynd på second hand...ja mindre nödvändigt men likväl check på det. Smink gör mig detsamma och skolböckerna puttas längst bak i ångestminnet. Läget löst!
Hundmaten vi köpte var en liten säck av Taste of The Wild som Djurmagazinet hade bra pris på. Bra innehåll och bitarna kändes små genom säcken så det var bara att hålla andan och se om det skulle duga åt fröken. Tira har ju fått så extremt dålig aptit på foder på senaste tiden. Vi har kört Sporstmans Pride fram tills helt nyligen, men när sista säcken tog slut och hon knappt ätit något av den och vi säkert kastat bort hälften i ouppätna givor, så valde vi att testa och byta till Standardt. Bra storlek på bitarna, och hon var otroligt bra i magen på det och satte muskler och åt framförallt. Men nu äter hon inte av det heller verkar det som..och absolut inte på bortaplan. Av en slump så blev det ju en ny sort här och hon åt  efter stor möda igårkväll, men inget idag. SUCK! Hundar som inte äter ger mig verkligen gråa hår och är, för mig, nästan värre än hundar som gör utfall eller drar i kopplet..Maktlöshet deluxe.
Nåja, nog om det :)
Nu kommer strax lilla Love hit och jag tror jag får slåss med mamma om att vara barnvakt :D 2 månader är min brors knodd och sån himla himla go liten farbror <3
Imorrnkväll blir det så äntligen ut på dem sju haven för piraten, och i väntan på det leks det med nya favoriten Blade (uttalas blaa'de), en PridePyton som jag adopterade igår på något secondhandhak ;)





<3


Besöket på ReDog

En kort rapport härifrån Västerås innan jag joinar Tira i lägret en våning ner :) Idag kl 9 var vi ju äntligen hos Stefan Rosén på ReDog för att får Tira rörelsebesiktigad och jag måste berätta vad domen löd och vad som händer nu! Efter att ha känt igenom Tira med proffsiga händer, tittat på hennes gångarter och mätt belstningsprocent på respektive ben så står det nu klart att Tira har väldigt ont i bröstryggen (kring kota T12-13) samt är förkortad och öm i bensträckarmusklerna, i dessa båda områden går hon med en konstant anspänning som det är nu och är helt enkelt överansträngd :( Grunden är knäskadan, men problemen är bara muskulära nu som han kunde se och synliga i att hon förflyttar vikten fram och krummar med ryggen. 
Nu får inga välmenande terrängpromenader ske utan vi är ordinerade endast 15-minuters promenader om dagarna. Ingen stretching, ingen massage, gärna BoT och Novafon. Och så ska vi komma och treadmilla 2 ggr i veckan tills smärtbilden minskar. Då minskas besöken ner till 1 gång i veckan, och hemläxor, stretching och träningsmoment kommer sedan läggas till.



Ni kan inte ana hur skönt det är att ha fått ett körschema att följa, att inte behöva spekulera och experimentera själv. Är bara så glad att jag faktiskt tog hennes "lätta trippande bakparti" på allvar och kollade upp det.. Vattenträning är såklart dyrt, men det är värt alla pengar i världen just nu!
Här i Västerås saknar jag smink, tillräckligt med hundmat, kortläsare, skolböcker och Torbjörn, men har vår första vattenträningstid här i stan på torsdag och dagligt sällskap fram tills dess. Klurig ekvation att lösa men jag tror jag anar hur det blir :)
Just nu vill jag bara slappna av och röra mig så lite som möjligt, och det är ju rätt perfekt med tanke på ordinationen ;)


Eldorado

Socker, 60 meter dålig plast, socker, hela korvar, socker, sena nätter, galna affärsidéer och ett "Tradera-rum" är bara några saker som ger mitt älskade Bredängseldorado i ett nötskal! Det är så bra så det egentligen inte går att förklara :) Varje gång vår trio släpar oss därifrån (inatt var vi hemma kl 04) så är jag tusen saker klokare och tiotusen skrattmuskler rikare. Varför, varför måste min bästa tvåbenta långhalsvän bo längre bort än runt hörnet, pah!




(plastfilmen lånad från Therese)

Idag, 2 timmar sömn senare och kl 07 var det dags för jobb, och med en Iphone 4 i blick gick det såklart strålande! ;)
(Från min Iphone ska jag förresten kräva en teleporterings-app!)

Nytänk

Näe nu har jag tänkt att banka in i mig själv att börja blogga flera, men kortare, blogginlägg framöver, så att man faktiskt får ändan ur! Det finns små saker att skriva varje dag egentligen, men jag envisas ju med att samla ihop/skjuta på dem till ett stort inlägg och så blir det inte sammanhängande istället. En biten sko, ett kort möte, en planerad tripp, ett foto, en rekommendation, rådfrågningar eller bara smit från plugget, ingredienserna i bloggen kommer vara desamma ;)
Nu när precis hela mitt huvud snurrar kring Tiras rehab, blir det såklart mycket om det. Skönt att få observationer, framsteg och baksteg i skrift tänker jag :) På måndag ska vi till ReDog och Stefan för att göra en rörelseanalys och det ska bli så skönt att få ett utlåtande från någon som vet hur det ska se ut. Mina egna ögon är nu helt utarbetade och rätt förvirrade.. :)
Imorgon åker vi till Bredängsligan! Förväntar mig bred unge, senil Pååpy, neurotisk Dimma och en knivskarp kvinna! <3

Tira med bästa tigerkompisen Churchill

De där två, part 2

Imorgon börjar Torbjörn en period med jobb ute på vägarna igen och om jag någongång kommer råka smita till skolan samtidigt så kanske Tiras dag då kommer se ut såhär <3 Saker som gör att man sover gott.

De där två

Hej! Ledsen för uppehållet! Alldeles extra nu så är jag en woman on many missions mest hela dagarna! (Tror faktiskt man måste vara det för att frivilligt lämna myshögen ovan, morgon efter morgon efter morgon ;) När jag inte pluggar akutmedicin för det långa loppet eller jobbar tjugotimmarshelger för oberoende drömmar så novafonas det nämligen ömma ländkotor, stretchas och studeras osunda rörelser. Goa Churchills fysduktiga matte Theres upptäckte ömhet kring Tiras L7-kota för en vecka sedan och sedan dess har detta varit i absolut fokus. Massa ":(" såklart men också ":)", för just insikten. Vi kan ju bara spekulera i om det är en felbelastning som hänger ihop med knäskadan hon haft, men ryggen ömmar iaf på motsatt sida. Jag kan inte låta bli att känna mig som en dålig matte som kanske låtit henne gå med det onda gud vet hur länge och som gått runt och trott hon varit så gott som återställd :( Nu har jag många, helt plötsligt, tydliga tecken som jag vill se gå tillbaka, men som också positivt nog har gått tillbaka en del redan den här veckan. Vi har bokat tid på ReDog hos Stefan Rosén som ska göra en rörelse- och funktionsanalys av den vilda bebin, blir skönt att ha någon som sedan kan följa hennes rehab och bättringsväg, uppdaterar såklart mer efter vi varit där :)
Hela veckans rosor får två T'n dela på, Theres för att hon visar och lär ut sätt att se på hundkroppen, och Torbjörn för att han ställer upp på mina långa dagar hemifrån. Ni är bäst!

RSS 2.0