Piratbus!

Vi fick äntligen med oss kameran bort till vår "förbjudna" inhägnad 5 min bort och jag bara ÄLSKAR hur dessa två vitstrumpor busar ihop! Milo störs inte ett dugg av Tiras bitiga ess i rockärmen, uppviglar istället själv och utmanar tillbaka, med kvicka kast med rumpen före! Och Tira bara myser såklart! Sant nöje som åskådare :D Hoppas ni som jag ser glädjen i bilderna! (Min käre T som fotat)



På torsdag har vi tid hos veterinären för Milos friskvårdsintyg, sen ska försäkringen tecknas.
På fredag ska vi träffa och ta en promenad med ett par här i Arboga som var intressenter på Curre innan och som nu är nyfikna på Milo-pojken! Spännande minst sagt!
Och morgon börjar jag dagen med en tenta, tro det eller ej! Utvecklingspsykologi och hälsoprocesser. Ni kanske anat att prioriteringen avden har hamnat långt bakom renovering och ny hund i familjen ;) Nåja, någon tenta har man råd att missa! :D Som om inte koncentrationen på skolan är låg nog så bjöd Micke med mig att hämta hem sin nya lilla stjäna, valpen Smala Sussie från Kennel Heartlines, så imorgon eftermiddag bär det av norrut! Ryktas om att det finns minst en famn full svarta och blåa små yrväder kvar och ja..vad har man gett sig in på?! Återkommer med rapport och bilder från min kamera för en gångs skull! Ha en fin kväll!

Katt och..greyhound

Ni minns kanske att jag såg Milo som kattvan? Nå, får nog modifiera det lite. Han sköter sig exemplariskt, och han kommer kunna bo med vilken katt som helst, utom Banka..

Banka är ju inte som andra katter när det kommer till hundar, det har ni säkert förstått efter att ha sett filmklippen på Tira och henne ;) Hon busar hårdhänt och gillar tuffa tag! Nu har Banka blivit trygg med Milos närvaro och har börjat uppvigla på sitt speciella kärleksfulla sätt till bus, dvs närkontakt.. och det uppskattar inte Milo. Om dagarna går det utmärkt och han kunde inte bry sig mindre om henne, men så fort vi släcker lampan och ska sova kommer Banka i sitt esse. En gång vaknade vi av världens skall och då hade hon såklart varit och touchat honom, stackarn ;) Så inatt märkte vi att Milo liksom låg på helspänn och gjorde morrgläfsiga utfall såfort han fick se henne i ögonvrån. Följt av ynkliga gnäll ;) Han har utvecklat nattlig skräck för den lilla svarta faran. Så fr.o.m. nu så får Banka vara instängd i arbetsrummet när vi sover så att Milo får ro och inte börjar tro illa om alla katter, och så får det vara..tja..tills Milo funnit sitt egna hem. Vi vill ju inte förstöra hans utmärkta kattvana!

Känns snopet att detta skulle bli det avgörande för Milo hos oss, men Banka var här först och hon gör ju inget fel, det är ju bara som hon är till sättet. Ett sätt som är älskat av Tira och oss, men ingen hit alls hos Milo-pojken. Tänk att jag inte ens reflekterat över att det kunde bli såhär. Var så inställd på förhoppningarna att han inte skulle attackera katten, när det egentligen blev tvärtom. Klart inte alla hundar kommer gilla Banka-fasoner när jag tänker efter...


Dag 3

Idag har fläck1 och fläck2 fått vara lösa och busa ihop i inhägnad! Så underbart! Milo bar svansen glatt svajandes högre än någonsin förr och såg så lycklig ut! Kunde verkligen släppa loss och toksprang ur sig bensprallet på äkta greyhoundvis och när han inte gjorde det sökte han våra blickar och kel med ett stort leende :D Ingen kamera med...rätt typiskt va? Det får bli nästa gång :) Tillsammans sprang dem iaf och mätte sig med varandra sida vid sida långa rundor. Att Tira ibland satt i hans öra på hennes typiska hetsiga vis, var tydligen inget som bekom honom hah. Efter buset tycks Tira ha blivit lite mer uppskattande och mindre låg av dennadär vi släpat hem, för han kunde ju visst vara lekduglig trots allt! Här hemma går de nu ibland och bär runt på olika leksaker fram och tillbaka mellan rummen och Tira blir så retad så hon glor ögonen ur sig. Vilken fräcking! Tänk om han kunde ta tag i andra änden på hennes leksak så de fick kampa! Haha. De är väldigt söta ihop ;)

 

Promenaderna blir mer och mer synkade rent koppel-mässigt, Tira är ovan att gå ihop med andra hundar utan att bli busig och Milo är som en cykel som hamnat i en isränna ibland, skär av helt och tvärt haha. Men nu går det som sagt bättre och de håller sig mestadels till sitt i kanten :) Vi räknar honom som rumsren, och det är med promenad ungefär var 4e timma. Idag gick vi en annan tur än den lilla vi har rutin-gått och det var inga problem att göra ifrån sig även längs den. Och han börjar förstå att det inte är något farligt när kopplet skramlas fram, utan att man då får komma ut. Duktig kille! :D

 

Idag tog Milo också sitt första steg i att övervinna vardagsrums-nojjan! Vi skulle käka pizza och testade då att helt sonika stänga in oss alla i vardagsrummet med kompostgaller. Milo har ju alltid följt med in, men sedan vänt och gått ut igen illa kvickt. Vi började äta under ignorerande väntan, Milo i ögonvrån, ståendes undrande. Efter ett tag kunde han äntligen lägga sig ner på dynan invid Tira, och då blev det snabbt en bit pizza som belöning :) Några upprepningar och det slutade med att han låg kvar på dynan när vi sedan öppnade gallret, och ja t.o.m. när vi gick till köket. Ska bli spännande att se om han vågar inta första parkett därinne tillsammans med Tira nästa gång vi ska äta :) Han gör så himla fina framsteg varje dag!

 

Saker vi noterat/ska utvärdera:

*Milo har flera gånger snuttat mobiltelefoner och kameror och kan inte motstå att ta dem lätt i munnen om han hittar dem där han ska lägga sig, dessa gånger har vi suttit brevid och kunnat avstyra. Skulle han bitit på dem om vi inte var där? Han har också försökt snutta igång en bok jag hade i sängen. Av vilka anledningar kan hundar plocka med saker mitt framför ögonen på en? Kom gärna med förslag så kan vi kanske komma på varför han gör det :)

 

*Han blir gnagig på närmaste koppel om man står stilla utomhus för länge, känns som en avreagering men annars uppträder han inte stressat, står helt lungt och kisar. Vi studerar beteendet vidare. Han kommer iaf inte hamna hos någon som vill binda upp honom utanför affären medan de handlar ;)

 

*Inomhus så är han flämtig mest hela sin vakna tid, kan koppla av jättefint och somna, men vaknar flämtig. Vi ska se hur det utvecklas, just nu har han ju tjock kennelpäls och han kanske helt enkelt bara är varm inomhus :) Utomhus flämtar han ingenting.

 

*Vi ska så småningom börja testa om Milo kan vara ensam hemma, med Tira till att börja med. Ska bli spännande att se hur han beteer sig, men det är ingen träning vi tänker stressa fram. Som läget är nu så vill vi bygga hans grundtrygghet först! Idag har vi iaf varit ute på ett par separata promenader och det har gått bra både utan Tira utomhus och utan Tira inomhus :) Lite nojigt i början, men han kom till ro inomhus och kunde göra sina behov utomhus. Heja Milo!

 

 

Det pågår visst en tyst vadslagning om huruvida Milo kommer bli kvar här hos oss eller inte ;) Utåt sett ser det säkert ut som en match-made-in-heaven hihi, och snygg ja det är han så det räcker och blir över! :D Om det bara vore det..Vi har dock alltid sagt att vi måste tänka kräset och inte göra vårat liv begränsat med hund. Det har alltid varit Tiras främsta egenskap, att hon fungerar precis överallt och att hon alltid är "game". Vi måste därför också vara ärliga med att vi lever ett liv som kanske inte passar alla typer av hundar, vi vistas i folksamlingar, flänger runt och träffar olika människor, miljöer och hundar och tja..rutin är kanske inte vår starkaste sida året runt :) Å andra sidan får våran hund/våra hundar följa med på det mesta! Vi måste också betänka att vi gärna skulle vilja ha en hund som iaf får vara med på våra dagar vid kapplöpningsbanan, inte nödvändigtvis tävla själv, men vara med och kanske kuta i sanden om den tycker om det.

Vi följer Milos framsteg med mer spänning än någon annan, tro mig, och vad som händer kan bara framtiden utvisa :)


Återblick på ankomsten




*thumpthumpthump* hördes svansarna tu :)









Ute!








Resesällskapet Ellie, som kom direkt till sitt egna hem!







Pappersarbete eller klappa, en prioritering ;)








Här fann Milo sin första ro efter ett tag <3







Spejar på oss inne i det läskiga vardagsrummet ;)








(I vissa vinklar är de bara så skrämmande lika, Tira och Milo.)

Välkommen Buble/Milo!



Lurigt för ett otränat öga att upptäcka på förra bilden inte sant? ;)

Igår var vi upp till Arlanda och välkomnade greyhoundhanen Buble från Irland till Sverige! Vi har valt att kalla honom Milo då Buble kändes lite klurigt att använda i tal ;) Milo är nu i jourhem hos oss genom djurskyddsföreningen Neverneverland tills hans perfekta hem dyker upp :) Eftersom Curre rönte så stort intresse via min blogg när han skulle omplaceras, med resultatet att vi tillslut stod med flera BRA intressenter så blev det tydligare än någonsin att vi faktiskt kan göra en punktinsats för dem sämre lottade, och vi satte jourhundstankarna i rullning på allvar. Vi har tiden, utrymmet, pengarna..och framförallt intresset att belysa den enskilda hundens personlighet genom bild och text :) Ge hunden en egen spotlight liksom, och det för allas bästa! Ju mer specifik beskrivningen blir, desto bättre och mer hållbar matchning är jag övertygad kommer ske :)

Ni må tro det var spännande när vi klev innanför dörren här hemma! Greyhounds från Irland kommer ju väldigt sällan från ett liv i familj utan har oftast levt kennel-liv och inga garantier finns vad beträffar rumsrenhet eller andra inomhusbeteenden. Vi visste inte ens om han skulle fungera med katten.. Munkorg på ;)
Men allt gick och har gått helt smärtfritt! :D Banka satt på hallmöbeln när vi kom in och han nosade kort på henne utan något egentligt intresse från första stund. Sedan dess har han knappt höjt på ögonbrynet åt hennes närvaro. Det är som han vore uppväxt med katt..
Efter någon timmes runtstrosande och rastlöshet så hittade han först ro i köket, och sedan på sängen i sovrummet. Vardagsrummet är fortfarande ett halvläskigt rum och sofforna är helt otänkbara att hoppa upp i haha :)
Inatt sov han på tjockfilten precis nedanför vår säng, vankade ett par rundor, och framåt 5-snåret blev det en kiss på köksmattan eftersom vi ju inte uppfattat hans vankande signaler som han ville ;) Vi satte iaf upp kompostgaller sedan så att han blev begränsad till oss i sovrummet och då var han lugn resten av natten i vad som blev lyan. Han gör annars sina behov utomhus utan problem, pinkar som en tjej och bajjar som en hel karl ;) Matgalen och framfusig, men det är ju inte konstigt eller ovanligt.
Ett mörkt "nej" är inget som vi lärt in ännu - utan vi försöker istället fösa undan med kroppen (rätt ihärdigt hihi) om vi vill få honom att backa undan. Än så länge tycker han vänliga tillrop och lock bara är konstigt och lock med godsaker går mycket bättre ;) Svansen går dock nyfiket hela tiden och det syns att han så gärna vill! Man undrar vad han varit med om, kanske inte så många vänliga ord längs vägen :(
Det märks att han har stor trygghet i en annan hunds närvaro, men inatt efter "olyckan" var han ute med Torbjörn själv och det hade inte varit några problem alls :)
Han blir tryggare för varje timma som går, just nu lockar och pockar vi så lite som möjligt och bäddar istället för att han ska utforska själv och inte behöva övervinna något för vår skull :) Han är så duktig och det är otroligt kul att följa hans egna framsteg i ögonvrån ;) Inatt vaknade jag till lätt..av två skall och en bugning med en leksak. Låtsades att jag inte såg, men AW så sött! :)
Tira är toppen med det hela, inledande vild frustration över att han inte är lika leksugen som hon vill såklart, men hon började snabbt ta det med en blängande ro från soffan istället ;) Helt rätt taktik, vänta ut honom stumpan hihi.

Om ni vill veta mer om vad det innebär att vara jourhem/hem och om ni är intresserade av Buble, så kontakta Neverneverland direkt. Där kan man få all information och sedan eventuellt göra en första intresseanmälan. Milo placeras inte genom mig, utan allt sådant går via föreningen :) Vi kommer dock ses om och när ni vill träffa Buble!


Bubles stamtavla på greyhound-data för er intresserade!

Bered er på täta uppdateringar här framöver :)

Ledtråd!


Fjällan

Våren måste vara på väg när man halkar runt på grus och hårtussar inomhus!

(Ps. Ryktet om vår rakbana sprider sig och redan idag hade vi våra första långväga besökare! Vi lämnade dem leriga med blottad tandrad ;) Ds)

(Ps2. Håll er i närheten av bloggen imorgon så ska jag avslöja den hemlis-som-inte-kommer-vara-hemlig-så-länge-till, och som sker imorrn! Ds2)


Vårens rakbana!

Saker man kan göra en onsdag för att undkomma veckan-innan-tentaplugg: (<en sk. emotionell copingstrategi har jag pluggat mig till)
-lägga upp annonser på Tradera
-måla den sista halvcentimetern upp mot taket för hand..med en minimal pensel..
-klippa av ett för långt läderkoppel och lära sig att vira fram en ny handögla. I DID IT!
-erbjuda sig att gå 10 minuter för att köpa en limpa till soppan..även om bröd finns hemma.
-erbjuda sig att gå till brevlådan med sambons post, utan andra ärenden.
OCH
Strosa nya promenadvägar i sin omgivning och därigenom upptäcka en hemlig rakbana! Som bara existerar såhär på våren i någon/några vecka/-or till!



Säkert en kilometer lång "bana", lika långt bakom mig som framåt. Helt tinad, mjuk och härligt lerig såklart!








Är det inte något visst med lyckliga hundar som får möjlighet att grisa ner sig totalt? Jag älskar't! Observera hur leran sprutar upp bakom räsern ;) Vi lämnade många spår så att eventuella andra får något att fundera över haha. Kanske är det bara vi som känner till denna oas... Dagens fynd!

Halsband på väg!

Kan ni gissa i vilket tyg?

Skulle vilja ge en vinst till den som gissar rätt, men kan inte komma på något bra! :D
Torbjörn får bjuda på bilder från förra veckan istället, en härlig stund på en rätt så väldigt djupsnöad fotbollsplan!





Vi har en helg med slipdamm i håret och spackel på knogarna, hur har ni det?

Räddare i nöden

Michael Lundberg!
Och Ville!
Och Millie!

Idag räddade dem oss från vår långvariga hundlekstorka med friska, slemmiga tag uppe i ridhuset. Snabbt svarade de på vårt bus-SOS igår och hoppas de nu förstår att de är välkomna även på eget initiativ närsomhelst för sådana här viktiga saker. Nöden har ingen lag!



<3 upphöjt till tusen!

Med en billig liten hund

..borde ju läget ljusna för att en hund nr 2 kan bli möjligt ellerhur? :D Alltså, om hund 1 är både billig och liten.
Nej, Tira har inte gjort hyss för sin billighet! Vi har bara räknat på matkostnaden för henne. I nuläget äter hon 15 kg hundmat på ganska exakt 7 veckor, och veckokostnaden för detta blir ynka 63 kr! Sextiotre kronor. Jag tappade faktiskt hakan! Och visst kan det hänga ihop med hennes storlek! Idag vägde husse henne hos veterinären och hon donglade i god form in på hela 21.9 kg :D Lilla snabbmakaronen! För att citera Therese, "liten men naggande god" ;)
Hos veterinären hängde husse och Tira någon timme medan jag var på intervju för sommarjobb i lokalen brevid. Vi träffade vår favoritdjursjukvårdare Linda och hennes 2 femtonveckors-frallor, sötaste systerparet i stan!
*noterar att Tira är exemplarisk med valpar, tålmodig och försiktig* Jag har det här uträknat ;)




Från det ena till det andra! Guldkornet Curre flyttar nästa lördag hem till en veterinärstuderande tjej i Uppsala på prov, de har träffats och det uppstod tycke från båda håll! :D Matte Johanna fick sin dotter Julia för drygt en vecka sedan, därav fördröjningen med uppdateringen, men hon har hållit skeppet igång :) Tycker det känns så roligt att ni är flera BRA intressenter som har blivit intresserade av Curre genom bloggen här, blir alldeles varm över att man tycks kunna göra en insats! Nu håller vi alla tummar att Curre hittat hem :D
Här fortsätter valpsjukan ligga tätt kring öronen, pengar försöks läggas på hög eller spenderas på tjejvis med bästa Jennie i Örebro. Åh, jag längtar en hel del till den staden...Vidare spontanköpte Torbjörn och jag idag stentallrikar till hans stentokige pappa för dryga tusenlappen alltmedan vardagsrummet fortsätter stå halvfärdigt. Imorgon åker vi istället för att renovera till Örebro och nöter lite mer på J&Js soffa, det vankas inflyttningsfest hos en vän! Men först kanske ett handsläpp uppför teknikbacken med piraten? Välkommen till vår VÅR 2010! :D

Häng med till Jordmarkshagen!

..En bit utanför Arboga, Torbjörns barndomshem och huset som hans mamma och pappa byggt själva från grunden :) Idag var vi dit en sväng för att fota mängder av snö och dela med oss till Torbjörns undrande systrar i Skottland och jag blir lika imponerad varje gång över detta fantastiska ställe. Ett paradis på jorden och minst lika vackert inuti som utanpå, vår, vinter, sommar som höst. Vilket hantverk! Nu bor hans pappa där, en händig karl med smak för livets goda och detaljer, och huset och tomten blir så otroligt väl omhändertaget :) Senaste större projektet var den inglasade vinterträdgården man kan se på ett par bilder, med så mycket värme i golv, stenkamin och badtunna att inga strumpor någonsin behövs *gilla* Det jag annars gillar absolut bäst med Jordmarkshagen är de andemäktiga vyerna över stora fält som man kan njuta i många riktningar, det är bara så öppet och vackert! Det bästa Tira vet..är Torbjörns pappas garage...där styckar han djur åt grannfolket, både vilt och boskap och tja...Tira har stenkoll på detta faktum ;) I nödfall kan man ta en bit svål som man hittat någonstans på tomten under all snö..

Först några bilder från ett besök i september!






Någon som vill följa med in och kika? :D

RSS 2.0