Anmälda till utställning!

Nyss sändes den iväg. Anmälningen och betalningen för Tira i utställningen på Åkers Kanal 30 augusti :D Jag är supernervös! Vilken spännande avslutning på sommarlovet innan skolan börjar dagen efter :)
För att ni alla ska förstå vad det är ni kommer få skåda i ringen där i slutet på augusti så lägger jag här upp lite bilder på vår älskade busrumpa, när vi tränade att springa fint i cirkel! Idag är hon 11 månader, på utställningsdagen kommer hon vara 1 år och 2 dagar - vår förhoppning är att ni ska få lika många skratt som vi ;)

Anmäl er ni också senast fredag så ses vi!  All information här!

Utställningsbakisdagen

Ja jisses, vi är så otroligt trötta här hemma fortfarande, sent på måndagskvällen, med två dagars flängande på utställning med därtill hörande tidiga mornar i bagaget. Tänk vad det är ansträngande att resa och kika på folk :)
Vinthundsutställningen i Västerås i lördags var väl sisådär, kunde kanske egentligen skippat den och ändå inte missat särskilt mycket. Endast ett pryltält fanns på plats, plus en farbror som sålde egengjorda koppel och vintishalsband i läder, mer var det inte för oss i handlartagen. De flesta bekanta visste jag skulle dit på söndagen så inte heller dem fanns att njuta av. Dock fick jag iaf träffa världens bästa Katta med dotter Line en snabbis! Hela resans behållning :) Tira och jag tog buss&tåg hemåt efter ett par timmar och sov sedan gott i soffan ett bra tag (både hon och jag är helt fantastiskt ovana vid att gå upp innan 10 på morgonen haha). Senare tog vi ett kvällståg till Örebro, där vi mötte upp husse hemma hos Josef&Jennie för att vi alla skulle vara redo till söndagens utflykt :) Josef&Jennie är just nu kattvakt åt kissen Mållgan, en helig birma på strax under året. Superhärlig och...HUNDVAN! Hurraa! Mållgan bor i vanliga fall med en collie och en schäfer, och schäfern och Mållgan leker tydligen mer vilt än tamt allt som oftast vilket har gett Mållgan attityd och skinn på näsan. Perfekt, då kände vi oss helt trygga med att låta Tira träffa denna lurvtuss ;) Och vilket möte det blev sedan. Ja ni kan få se för er själva..

...lite rivna öron och tid senare lade sig det relativa lugnet då de båda hade lärt sig varandras kroppsspråk och varit lugna nog för att nosa in varandra :) Tira var superduktig hela tiden och jag tror helt klart Tira skulle kunna bo med katt, och det var roligt att se!
Natten förflöt lugnt när de två nyfunna vännerna sov och tidigt på söndagen begav sig alla utom Mållgan iväg mot Ransäter i Värmland för ytterligare en utställning. Torbjörn var förväntansfull inför varghundarna, värdparet inför frallorna och jag inför shoppingen. Tira var mest glad över att få följa med, som vanligt :D Utställningen var väldigt trevligt anordnad, belägen runtikring ortens hembygdegård, med ringarna omgivna av gamla byggnader där de också hade servering i flera av dem. Vita utställningskoppel -både till mig och Therese, schampo, pipluddeleksak och som bonus ett smalare läderkoppel blev shoppingskörden för dagen. Jag tror samtliga i sällskapet var mycket nöjda, dagen var perfekt! Torbjörn åkte dock hemåt ytterligare lite hjärtekrossad stackaren. Det märks tydligt att varghundar är hans hjärteras bland hundar. Han får allt svårare att åka ifrån dem och det blir allt tyngre att inse att han inte har någon själv. En dag kära läsare, kommer det bo en sådan hund här med oss och Tira :) Spännande..
Dagens ros för gårdagens bedrift går till vännen Jennie, som jobbade natt natten till söndag - slutade kl 7, åkte hem till oss som sovit och följde med oss direkt för fläng i Ransäter - utan att gnälla en enda gång. Du är bäst och jag är så glad att du följde med!
Helgen lämnade mig med en så total beundran för den hund Tira blivit, och alltid varit. Alltid så cool och tacksam att ha med överallt. Resvan, nyfiken, vänlig, och lägesaccepterande. När man har med henne så mycket som nu i helgen känns det otroligt viktigt att avsätta tid där man inte flackar runt som man kanske hade gjort om man varit själv. Även om man är iväg :) Kan man finna det totala lugnet på ett nytt ställe så är det så mycket värt. En liter passivitet för varje deciliter aktivitet. Så lever vi med Tira :)
Fyra bilder från helgen, med dessa två innehåll som varvades perfekt. Möten och så Lugnet på Den rosa filten.



Regntäcket!


Såhär blev regntäcket som vi fick hem för en vecka sedan, har helt kommit av mig att visa resultatet, men igårkväll var regnet outhärdligt och plötsligt kom jag på att det skulle fotas :) Jag är nöjd! Storleken Small sitter ju som en smäck (läs: kondom?) på piraten!

Helgen som kommer blir fylld av hundutställningar för vår del! Imorgon åker jag (och kanske Tira) en kortare sväng till Västerås och lövudden där vinthundsklubben har specialutställning, kommer nog mest kika på tillbehörsmässan. Farligt på specialutställning..kanske bäst att lämna modellen hemma? ;)
På söndagen åker vi sen ett gäng åt helt andra hållet, in i Värmland för att kika in på utställningen i Ransäter. Kollade upp den så sent som igår, och när det visade sig att varghundarna skulle ställas på söndagen (för en gångs skull), då blev det snabba besked till husse som genast nappade :) Han missar ju många tillfällen att träffa sina stora lurviga favoriter på utställningshelger, just för att de går på lördagar - då han för det mesta jobbar om sommaren. Frallorna går också på söndag så vi får förhoppningsvis sällskap av Jennie&Josef. Och du Jennie - det kommer vara en ring där det i princip bara kommer gå valpklasser, IH ;)
I helgen avgörs också kapp-SM nere i Landskrona, håller tummarna för flera - men kanske hårdast för Izzy, otroligt starkt av en tik att ta sig till Sprintfinal, hoppas det blir en sprintdrottning i år! I Sprintfinalen springer också snygga Moss, som tillsammans med Izzy visade var skåpet skulle stå när de båda blev, BIM och BIR i kappisuställningen som hölls i samband med SM. Nu ser vi fram emot 30 augusti när det är utställning på Åkers Kanal och Tira ska vara med...Hoppas, och räknar med många skratt. Tira är ju inte den mest värdiga av damer :D
Vad ska ni göra i helgen? Syns vi? :)

Trio igen

..sedan i tisdags kväll, då vi lämnade tillbaka Alice till Eva. Det blev ett kärt återseende och inte ett alltför vemodigt farväl från vår sida :) För att vara helt ärlig så känns det faktiskt inte alls tomt här sedan hon åkte, bara..skön vardag igen. Sådär som alla känner sig som mest hemma i. Tira verkar inte heller tycka att det är tomt, snarare också uppskatta att det blivit som vanligt, hon sover tungt och är nära och kontaktsökande. Både jag och T är nog rätt så inne på att nu lugnt vänta in Tiras fullkomliga mognad, att låta henne mogna ifred, innan vi tar oss an en andra hund på heltid. Njuta av dubbelhundliv de gånger vi så gärna är hundvakt hit och dit. Åka på äventyr så som vi gör, och sedan, när tiden är inne, kanske skaffa en valp igen och ta det därifrån :) Vi båda känner att kontakten man fått med Tira, och som man får med en valp, är något alldeles extra. Den där känslan när man oundvikligt växer ihop och blir till ett i en utveckling. Den är svårslagen, och den tror jag vi skulle sakna.
De sista dagarna innan Alice åkte hem gick bättre och bättre hundarna emellan iaf. Trots Alice korta stubin och hot så tror jag ändå Alice har varit viktig för Tira på något sätt, och de tillsägelser som Alice inte var orimlig med - har Tira också tagit till sig. Det här att plötsligt busnafsa i öronen under promenad te.x, det avtog hastigt ;) Får se om det håller i sig, det återstår ju att se ;) Det var nog inte meningen att Alice skulle hamna här för evigt, kanske bara för den här tiden. Jag ångrar iaf inte att vi tog reda på det :)
Jag vill visa er lite bilder från våra absoluta favoritstunder, de när damerna busade lösa på fältet. På fältet fanns utrymmet de båda kanske krävde, där kom de närmare varandra än någonsin :) Fina fina kossorna, så olika men ändå så lika <3


Beslut

Stämningen är lite dämpad här ikväll. Vi har väl insett och känner att fina Alice trots allt inte är för oss, så detta har vi nu meddelat Eva :/ Alice är verkligen en hur fin hund som helst, men tyvärr lite väl besvärad av en Tira i busartagen. Vi märkte detta redan vid första mötet dem emellan, men då var också Tira lite överglad (hehrrm) med alla sina 10 månader som skulle hälsa så vi tänkte kanske att det kunde ge sig. Men nu får Tira varningar och åthutningar med mindre och mindre anledning och när hon idag ett tag var tveksam över att gå förbi Alice, då kände vi att det inte var schysst mot någon av dem att få bo ihop. Alice är värd lite lugn och ro, och Tira är värd att få vara sitt glada jag. Ingen av dem ska ju behöva vara besvärad och begränsad av den andre. De skulle säkert kunna komma överens, när de båda väl lärt sig vart de har varandra - men då skulle förmodligen relationen bli av typen "två skilda hundar som ignorerar varandras närvaro" och det är precis motsatsen till vad vi hoppas. En andra hund skall ju vara till Tiras glädje, och Tira skall vara till dens glädje. För allas glädje :) Kanske är vi för kräsna? Petiga? När man tittar på Alice känns det iaf som man är världens kräsnaste som dissar henne :/ Perfekt...men inte för vårat hem..
Eva berättade att den nästan jämngamle Simon därhemma verkar ha saknat sin Alice, barnen hade också frågat efter henne så jag har inte helt dåligt samvete. Alice är ju deras älskling därhemma. Ledsen är jag över att jag inte kunde stå till mer hjälp för Evas hälsa :/ Hoppas hon finner en bra lösning. Alice är en pärla. Hos oss  får hon självklart vara nu tills Eva finner tiden att åka ner, det är ingen brådska, ingen kris. Båda hundarna kan finna det att slappna av och nu ikväll åt Alice också (äntligen). När det inte är för evigt, blir det en helt annan sak :)
Önskar er en trevlig helg!

Nora med omnejd

Idag har vi  haft en superhärlig dag med småutflykter i Bergslagen :) Vi besökte Nora där vi åt deras pinfärska stadsglass, var helt okej med inget himmelrike. Den vackra sjön och strandpromenaden och alla gamla ånglok och tågvagnar precis invid stranden var behållningen från Nora! Tira badade i en högt liggande fontän på centrumtorget och spanade på alla hundar som var i Nora idag. Många var det, mest pudlar och spaniels. Jag har svaga minnen av att jag varit i Nora när jag var liten..de där tågen.. hmm. Kan ha varit neråt Katrineholm/Trosa-trakten också? Finns det sådant där? Någon som vet? Minns att vi åkte mellan två orter med ett gammalt tågset..
På hemvägen kikade vi in i en gammal smedshytta en bit ifrån Nora, där hittade vi smultron nog att fylla ett par grässtrån och gosade ardennermule ett tag <3 Tira är så himla söt invid hästar. Hon tycker de är urläskiga men sättet hon handskas med det är att lägga på sin fejk-självsäkra attityd för att visa sig cool. Detta består av att hon härmar hästen (äter den gräs så äter hon gräs lite förstrött) och tvingar sig ligga rätt så nära där hon låtsas som hon inte ser hästen. Men hon har stenkoll. Vid ett par tillfällen, jag tror det var vid en hästfrust och ett ardennerhovklamp så flög hon högt så skraj hon blev hahaha, lilltönten.
Vi kikade också in i Nostalgibyn på hemvägen, ett fantastiskt ställe! På sin lantliga gård i Hosta har en familj om 2 vuxna och 2 ungdomar med ett brinnande intresse startat detta mecka för nostalgi med otroligt mycket femtiotalsprylar och miljöer samlade som blir till en egen liten by - allt på tomten deras! Allt går i tidsenlig anda och på gården har de bl.a.  fik, en biosalong, ett litet second-handställe och faktiskt en orginalSibyllakiosk ifrån 1955. Det känns som man är på bullfika hemma i någons trädgård, omgiven av en svunnen tid - verkligen värt ett besök om ni är i trakterna!





Nu ska jag kolla om startlistorna inför första SM-ruset finns ute! Ha en fortsatt bra tisdagskväll!

Nu ni!

Ni må tro att jag fick spännande nyheter per telefon nu ikväll!
Det verkar som att Alicebrallis kommer till oss redan på torsdag!
Så himla himla himla! Eva ringde och berättade att hon skyndsamt skulle neråt med Calle helst innan helgen till ett par i Surahammar som köpt honom och som ville ha semestern ihop med honom, och då funderade hon om Surahammar kanske låg i närheten av oss så hon kunde ta med Alice ner om vi fortfarande var intresserade. Och det är vi ju! Och det gör det ju! Surahammar ligger supernära! :D Så på torsdag kväll åker vi dit för att möta Eva, Alice och Calle med sin nya familj... Vill knappt tro det. Det känns så bra på så många sätt. Att det blivit lite uttdraget så man verkligen fått låta det sjunka in. Jag vill ju oftast att saker ska hända på stört och har så svårt att vänta ;) Visst har jag varit lite otålig till och från i längtan efter en till hund i soffan här, men vi har väntat. På henne.
Det känns också otroligt bra att Eva alltid kommer finnas som backup, att Alice alltid kommer vara välkommen där. Måste vara svårt för Eva att i förebyggande hälsoaspekter behöva omplacera sina hundar, det om något måste vara svårt att inse. Tror detta sätt känns skönt för oss båda. Håll nu tummarna att Alice och Tira diggar varandra, att Alice kommer trivas här och att allt klaffar! Vi kommer ha henne på prov till att börja med såklart :) Vår trio, kanske snart en kvartett! <3

Ja som ni kanske förstår så blir det inget Landskron och SM för vår del. Lite trist, men förhindret är ju godartat :D Hade annars precis börjat knåpa ihop resan med trevliga Zanna ifrån norr, nåja. Hoppas ni får en trevlig SM-upplevelse! Och Jeanette; Barsebäck får därmed fortsätta vara en drömupplevelse för oss här - någondag bara måste det bli av :D Lycka till alla som ska tävla!
Tira är f.ö småunderlig härhemma, superpillrig med precis alla prylar, bär omkring dem och flyttar på dem och imorse på promenaden så vältrade hon sig i en kissfläck huvud före! ;) Först svävgnuggade hon över marken några gånger med huvudet som att hon inte visste riktigt hur hon skulle bete sig, sen så plötsligt var hon nere på marken och gnodde haha. Tokan <3 Hon är också mycket mysigare än normalt. Ligger helst nära. Vi fortsätter spaningen efter vuxendomen :) Hormonstinn verkar hon vara hursom :D Och hon fäller päls, fortfarande, något kopiöst! Borstar av henne halva hundar var och varannan dag och tänk så skönt att hon äntligen får fälla isbjörnspälsen :)

(bilder 2 veckor gamla)

Stigen framåt

Tycker ni som jag att det är alldeles extra skönt att gå i djupskogen med vovven en dag när det småregnar från en grå himmel? Eller det kanske inte är så många som tycker det nu när jag tänker efter..för det känns lite som en väl bevarad hemlighet ;) Det är ju sådana dagar då man får ha skogen helt för sig själv från andra ekipage, myggen syns inte till och träden dämpar det värsta regnet. Ens fyrbenta vän har också en helt annan ork undan solgasset i det svala vädret. Perfekt! Igår kväll i småregnet drog jag därför med mig Torbjörn och kompis Josef ut till Maxelmossen, en vandringsled strax utanför stan. Där gick vi ett par kilometer...på dryga timman ;) Att mossen var extra blöt när det regnat så som det gjort den senaste tiden, det hade vi nog kunna räknat ut, men med bajspåsar runt fötterna i skorna så var vi ändå rätt bra förberedda (att införskaffa: ett par gummistövlar). Merparten av slingan (2.5/5/10km) är en smal stig i terräng och man kan bara häpnas över hur vacker Sveriges natur kan vara och hur nära man kan komma den. Vilken lyx att ha den runt knuten :)

Idag har Torbjörn och jag varit till Örebro och storhandlat mat för flera tusen som kontrast till gårdagen i skogen ;) Vi skaffade oss också ett batteri och lina till släpharen så nu är det bara en trissa och så en passande tuss som ska till sedan är maskinen färdig för lek :D Trissan ska nog Torbjörns farbror fixa, en svarvad i aluminium. Ja, detta är vad jag har fått berättat för mig, jag själv är helt oteknisk så projektet att få rätt styrka och storlek på de olika delarna har jag delegerat vidare ;)

Saker som händer framöver:
*Tripp till Therese&co i Sthlm någon dag för att vara provdocka och beundra växande spökskräckor. Och såklart bara njuta av det absolut bästa sällskapet som finns där. Pepp!
*Lägenhetsvisning i Örebro? Vi svängde förbi området och porten redan idag när vi ändå var i trakterna, känslan var sådär men vi kanske går på visning ändå för att få ett hum om hur lägenheterna ser ut på insidan :) Örebro Örebro..kommer vi flytta till dig i höst? Det är mycket positiva saker både med att bo kvar här och flytta dit, svårt!
*En dagstur upp till Nora på tisdag med Torbjörn, hans syster som är hemma från Skottland och svärfar Kent. Ryktas om besök på glass-ställe, mums! ;)
*Kapplöpnings-SM i Landskrona? Det här är ju helt klart så galet spontant som det kan bli om det blir av! Slängde ut en lättsam förfrågan hos en internetbekanting som ska neråt och det har nappat lite :D Bara så himla roligt! Vad har man att förlora? I höst börjar jag studera till Sjuksköterska i Örebro (fick antagningen häromdagen!) och då vet man inte hur tiden kommer klämmas. Iaf för spontana flerdagarsprylar :) Jag passar på nu, när tiden finns i överflöd! :) Mer om SM när jag vet mer om det blir av.
Hoppas ni har haft en skön helg, nu tar vi söndagskväll med film och gotte!

Regn är som gjort för shopping

Idag regnar det gräsligt mycket ute och återigen saknar jag ett regntäcke till Tira :( Soliga dagar glöms det ju helt bort, men idag blev äntligen spaden satt i marken.
Therese beställde för någon månad sen dessa regn/defileringstäcken till sina två långnosar och när det visade sig nu att shoppingen gått väl (just denna butiken har haft lite tvivelaktigt rykte om att inte leverera) så blev det ett likadant till Tira. Tog storleken mindre och tror det kommer passa perfekt då Tira är rätt liten tjej.
Bilder på kalven i täcket kommer såklart när vi fått hem det :)

Förutom täcket så var jag som alltid sugen på att klicka hem den här boken..bibeln för kappisägare... Suck. Men kände inte riktigt att jag hade råd just nu och den är ju trots allt en perfekt present inför någons födelsedag..i november typ.. *blink*  ;)


Måste bara visa er också, ett helt fantastiskt filmklipp

Inte Tira..
Men väl Tiras mamma, Katie <3
Klippet är lånat av Tiras uppfödare Crimdon och Torbjörn och jag kan titta på det hur många gånger som helst och förundras över hur otroligt lika mor och dotter är. Både i sätt och utseende. På precis samma sätt studsar de svarta fläckarna fram och leker med leksaker. Man ser verkligen samma livsglädje som Tira har i Katie :) Igår när vi tittade på filmen, så tittade Tira också, hela tiden och storögt, man undrar vad det var hon såg?

Tisdag i Örebro

Tisdagar i juli kommer innebära ledig husse här i huset! Idag slöade vi igång dagen och fick framåt eftermiddagen för oss att åka en tripp till Örebro med tåget. Torbjörn ville kolla in lite fotoaffärer och jag lite djuraffärer och såklart Myrorna (älska!). Lillsnöret trippade med oss tålmodigt i vårt strosande, bråttom hade vi inte någonstans och pauserna var många ;)

Påväg och endast nosen är vaken ;) Det är så roligt att vinthundar ser så utmärglade ut när de ligger sådär platt på sidan. Folk tittar ömsom förfärade, ömsom roade. Den lilla borderterriern i vår kupé var också han en cooling med vaken nos och sovande stämband ;)




En bit från tågstationen gjorde vännen Josef dagens bästa spot!  En greyhound inne på en mörk bakgård bakom ett par grindar. Mitt i stan! Tvärbroms och inväntande av husse&hund som var påväg ut på promenix :) Greyhounden var Ebba, Quantico Sweeping Lady, en så väldigt söt och värdig 10åring med ett banrekord på Örebrobanan i kort distans! :D Numera lever hon livets glada dagar som soffkudde, med sin ålder i ryggen sa hon bestämt till en ivrig, skuttande Tira, sedan delade de på nyinköpt gotte hos mig hihi. Husse var toppentrevlig han också och hoppas de gör slag i att komma förbi banan någongång! :)

Med alla småinköp klara så utgjordes resten av dagen/kvällen i Örebro av å-bus, uteserveringshäng och godislek längs stråket med alla de nya konstinstallationerna. Vid vår senlunch så hade Tira sådan tur att Jennie smugglade ner kyckling- och fetaostbitar i en liten burk till bara henne! Vilken lyx! Tror Tira gillar att iaf en i sällskapet vårat inte är vegetarian ;)


Sen bar det av hemåt igen på ett försenat folktomt tåg.

Kan man anses ha en jakttokig greyhound om denne totalfokuserar på ett framrullande ciggpaket samtidigt som ett skränande godståg passerar max 1 meter ifrån? Det kanske tyder på något annat? Hon är inte riktigt klok vår pirat haha.

Vi köpte förresten en startmotor idag! Inne i en hobbyaffär hos en trevlig snubbe. Så nu är det bara ytterligare några delar som ska till innan Tira har sin alldeles egna släphare :D (Och alla hennes kompisar också för den delen!)




....en del av dagens fynd inne på Myrorna, förhoppningsvis inte nya leksaker till Tira, även om de bara kostade 50 kr ;) Hon fick ju trots allt startmotor, evighetsben, gotte OCH tikskydd i sin skörd, så hon kan nog vara nöjd. Ja kanske inte jättenöjd över tikskyddet, menmen ;) Apropå det. Tira är nog väldigt nära vuxendomen nu. Igår, efter midnatt när T och jag tog sikte på sängen, när hon var rastad för bara en timma sedan, då kliver hon sömndrucken upp i sängen, bäddar lite lojt och kissar sedan! Några droppar bara, och sådär så man såg på henne att det kom oväntat. Både Torbjörn och jag kunde inte annat än fnissa, det hela var så himla underligt. Renbäddat fick vi iaf och var rätt nöjda ändå ;) Idag har hon också kissat ofta och mycket under vår utflykt. Vi noterar och väntar vidare :)
Nu blir det sova! Tira sover sedan lääängeee, kanske också hon nöjd med dagen. Natti!

Hundträffen

Låter lite bilder visa vägen i detta inlägg! :) Vi spenderade lördagen på Drottningholm i Sthlm vid hundöarna, med massa långbenta skönheter, ömsom sol men mest sköna moln och på hemresan hällregn.

Med Sofias trio i bakluckan fick Tira åka brevid husse i baksätet, och där peppade hon för att vi snart skulle vara framme ;)






Ett par bilder till fawntokiga Sabina men också till Stina, det här är ingen mindre än HankosCreative, Curre, kullbror till er sprinterstjärna Moss :) Curre var en riktig cooling, låg brevid mig väl matchad på den eldorangea filten mest hela tiden. Kul att ni kunde komma Johanna!








Dimma, modellhunden <3




Finbesök från Alingsås, Tiras favoritvän Tetris. Som ett sagoväsen. Lite som en hattifnatt enligt vissa ;) Hoppas ni haft en skön helg i Sthlm Linnéa!







Ni som hängt med ett tag minns kanske Jack, greyhoundhanen som vi passade några dagar i vintras innan hans familj kunde ta emot honom? Han var på öarna med hela sin familj igår och det var så kul att se honom igen! Han är fortfarande den största greyhound jag sett, nu ännu grövre och mer välmående. Lillmatte på bilden har självklart ett vintismjukisdjur i så nära färg man kan komma Jacks otroligt snygga ;)


För er som inte visste det redan så drömmer ju Torbjörn om en egen varghundshane en vacker dag. Här har han fått tag i söta Ruby, en lite mindre variant av lurvigt djur. Fantastiskt utseende och Torbjörn ser rätt nöjd ut ändå ;)






Gosa gör man gott när vinthundarna intar hundöarna. Här fina vännen Therese med sin älskade grånos Pååpy. Och så Torbjörn igen, här med lurchertiken Taggie som ser ut att uppskatta lite halsmassage ;)
















Ljuvliga mixvovvarna Lilly och Alvin.







Enorma grandistiken Java. Lagom i storlek enligt min varghundstokige Torbjörn på den högra bilden, väldigt stor enligt blyga Tira på den vänstra bilden ;) Men tänk vilken bra träning det är att hundarna får träffa både små och stora varianter av sina artfränder, acceptans kommer som ett kvitto!





Vi snodde med oss nattgäster hem, alltid lika skoj. Detta är hur en typiskt bra soffa skall se ut! Tack för pyjamaspartyt!





När gänget hade åkt vidare pösade Tira och jag mest bort hela söndagen i soffan ;) Hoppas ni alla har haft en skoj helg!

Urladdning

Idag har det äntligen åskat och regnat här! Två 15-minuterslånga åskväder passerade under dagen, ett på förmiddagen och sedan ett på kvällen. Tänk att man verkligen kan längta till regn&rusk när det varit värmebölja som nu en tid. Promenaden tätt efter urladdningen i förmiddags var så otroligt skön, det kändes som man kunde andas för första gången på ett par veckor och man såg att Tira njöt av att inte behöva pusta vägen fram. Här i lyan tycker vi dessutom att åskoväder är bland det mysigaste som finns, så vi mös alla tre på balkongen när det dundrade som mest ;) Promenaderna förresten, sen igår har vi ett nytt gotte till Tira som får följa med på endel promenixer. Vi köpte en tub med skinkost som (ju) bara är hennes och ur den trycker vi fram en liten klick som belöning som hon sedan får slicka av direkt från tuben :) Ja när hon inte får slicka i sig klicken från någon trädstam eller annat projekt. Så himla rolig belöningsform och man behöver ju inte ens bli kladdig om man inte vill! Idag var tuben med ner i vattnet när vi var iväg och badade, det var mycket populärt  och kanske p.g.a den eller p.g.a att Josef Och Jennie var med ute i vattnet, så simmade faktiskt Tira ut till oss. Så söt den lilla paddlaren! Stället vi var på idag kallas Långgrundet, och det är ansett som "Arbogatraktens Playa". Jag fick reda på häromdagen att hundar faktiskt är välkommna där, något som jag tagit för givet innan att de inte varit, så idag åkte vi dit och njöt! Kanske p.ga hotande skyar så var vi ensamma på stranden så när som på tre icke hundrädda ungdomar så Tira fick vara lös och självstyrande. Härligt! Väljer man rätt tid så är nog detta ett perfekt ställe att ta med sig hundsällskap till, mycket sand att busa i och relativt långgrunt med sandbotten. Några frivillga? :)
Bilderna nedan är lånade av just vännen Josef, tagna med hans nyfunna kärlek Nikonkameran. Tack J!
  
Kan inte ord beskriva så kanske bilder kan - bad med hund är verkligen lycka!

Om några timmar, efter lite nattsömn nu, kommer Sofia med Lucas, Wille&Lisa förbisvischandes och hämtar upp oss för vidare färd mot hundöarna! Tira har nämligen inte hunnit få sin första lingonperiod än så utan förhinder sluter vi upp med alla favoriter! Peppen är på och det ska bli så kul :) NNL's minnesträff över Åsa W sammanfaller med vår lilla kompisträff så det kommer bli långnost och långbent i mängd!
En viss procent av mig hade såklart velat vara på Åkers Kanal en finaldag som imorgon, när Derbyt ska avgöras. Jag har följt tävlingen på håll via hemsidor och krönikor ska ni veta, men har varit lite lat med att lyckönska er alla som deltagit. Ni har varit och är superduktiga. Vilka hundar ni har, gåshud bara jag tänker på dem! Talisker skulle jag vilja uppleva i all hans storhet, har ännu inte fått sett den snygge mörkblåa springa, lycka till imorrn! Mina underdogsälskande tummar hålls för den enda tiken i loppet, Athenas Pearl med sina trevliga människor Jesper och Lotta! Heja heja! Blir spännande att kolla resultaten imorgonkväll. Sofia&Co följer med oss hem och blir våra gäster över natten då, men greyhoundvärlden är alltid greyhoundvärlden och dit har jag alltid tid att kolla in ;)
Ha en härlig lördag vad ni än tar er för!

RSS 2.0