Solsting,

..borttappade plånböcker, teater, nackspärr och tuggade badtofflor. Vardagen går vidare här i Arboga ;) Idag strålade helgens förutspådda värmebölja igång och Tira och jag tog tag i utomhusfirandet av hennes 9-månadersdag. Hurraa! Igår, som var hennes dag egentligen, var ju bara regn och regn och regn.
Vi tog först en härlig promenad i vår favoritskogsplätt, som vanligt lika mycket utanför stigarna som på. Skogspartiet vi strosar runt i är perfekt för följsamhetslek! Stigarna korsar varandra överallt och man kan gömma sig plötsligt, vika av, klättra på stockar och sten och plaska i bäcken. Underbart!


Framåt kvällen följde Tira med oss på teaterrep! Vi tog vägen förbi Arbogas helt klart läskigaste innergård och firade med lite glass. Om hennes beteende på bilderna ger det sanna betyget på föreställningen det återstår att se ;)
     
Ibland får man om man tittar bort.. Mums!

"ZZZzzzZzZ" - Citat Tira

Nu i efterhand konstaterar både Tira och jag att "firandet" visst inte skilde sig så mycket från en vanlig dag för oss haha. Nåja. Vi gillar det så båda två :)
Imorrn ska vi först repa teater hela dagen (i solskyddsfaktor 20) och framåt kvällen planerar vi att åka till Herrfallet där min familj har hyrt en stuga över helgen. Min mamma fyller 60 på söndag så vi blir kvar över natten och firar henne. Jag tippar årets första utomhusdopp, Torbjörn tvekar och Tira har ingen aning om vad det handlar om haha. Söndag eftermiddag är vi tillbaka i Arboga för mer teaterrep. Genrep på måndag och premiär på tisdag, det börjar pirra precis som det ska :) Ska bli så kul!
Ha en fin början på helgen!

Blåsa iväg

Ikväll blåste Tira och jag iväg till banan i Örebro för deras kvällsträning! Weeeho! Vi samåkte med EskilstunaMicke, som hade med sig sina tre vovvar och Tira fick åka bur bak i skåpbil för första gången. Gick perfekt, och det var nog mest matte som tyckte det var hårt att stänga dörren om henne därbak ;) Jag förstår helt klart vitsen med skåpbil! Där vilade (läs rev runt bäddningen till både höger och vänster) Tira gott i väntan på sin tur och det kändes skönt! Under tiden hade jag fria händer och kunde hjälpa Micke med hans hundar tex.
Väl ute på banan var det lite småstrul med harmaskinen och de 6-7 hundarna (inkl Mickes) som kommit, fick vänta en stund innan de sprang.
Sen var det Tiras tur, ensam att köra släphare denna kväll, och hon blev helt tokig! Det blir nog bara värre och värre för varje gång vi tränar. När hon efter första ruset fått tag i hartussen så var käkarna otroligt hårt låsta! Inga vanliga tricks som funkar här hemmavid, funkar på banan har jag lärt mig haha. "Spott ut! Spott ut!" "ALDRIG! lalala hööör inteee". Micke fick loss haren den ena gången genom att blåsa henne i örat. Stackars hartokingen ;) Hädanefter ska vi få låna en munkorg av antingen Micke eller Hanne tills vi kommer så till att vi kan köpa en egen. Hanne sa något om att My i Sthlm säljer korgar, och till Åkers är det alltid trevligt att ha fler ärenden :) Tira vet förresten precis rutinen när vi är inne på banan, matte släpper hartussen, ok - gå en bit till och sedan vänder hon sig själv bestämt vid startpunkten för släppet för att göra sig redo :)
S Ö T!
Nu ligger lillskrottet här brevid i soffan och ploppar ut luft genom mungipan och självstretchar lårmusklerna längs med soffan. Helt dö. Själv känner jag mig rätt urblåst jag också efter att ha tillbringat en stor del av dagen utomhus. Jag siktar ju på "ett vacker väderbitet ansikte" så småningom ;)

-Vill du åka till banan? JAAA matte! (det var här inte bara pussar utan också tassar i ansiktet)




 
Matte tyckte det var skönt att sällskap fanns därbak ;) Bl.a Mickes Wille till vänster, STOOR kille :)

Här Therese, är Rhys-avkomman Lee! De där ögonen, det slår aldrig fel.






Hahaha och här är lilla fröken bestämd!






Samåkning med Micke var supersmidigt och det sker nog flera gånger, han åker ju ändå förbi utanför dörrn! Hej svejs!

Söndagsrus

klicklicklick! Sitter och klickar runt här online på jakt efter resultaten från Avelsloppet, klickar på folks hemsidor och på klubbars hemsidor OCH på greyhound-data, men inget haha. Jag blir nästan fundersam på om jag faktiskt har förvirrat bort mig helt bland alla anmälningsdatum, tävlingsdatum, lottningsdatum, inställda lopp osv och tagit fel på dag. Om jag förstått det rätt gick iaf loppen i Alingsås? Är inte hundra på det då Alingsåsklubbens sida är lite knaggligt uppdaterad. Det här är ju första året som jag försöker hänga med i svängarna och det är grymt mycket som händer hela tiden :D
Jag har iaf distanshejjat både på Moss och Athenas Pearl idag, hoppas det gått bra för er!

Har fått veta att det blev vinst för Toxic Tea Fairy i Easter Rose Bowl, ett annat lopp, STORT grattis till hushållet Qetesh! Som jag höll tummarna här på håll! Vad jag förstod så var hon inte favorittippad, och jag är omåttligt förtjust i underdogs ;D Det gick också bra för Tindra, hon kom tvåa och jag skickar ett grattis såhär till Kenta och Annelie!


Tipset! Nu på söndag 31/5 anordnar SHS en föreläsning om hur man förebygger skador på sin hund! Läs mer här! Är så putt att jag missar det här, hade väldigt gärna velat gå och suga åt mig all info men hoppas istället att det blir en repris någon annan gång. Nästa helg är vigd åt teatern här, helgen innan premiär..

Medan jag väntar på resultat kommer här lite bilder från idag på skrutten som plöjer högt gräs i brist på sand!
     



*hjärtsnörp* Så otroligt vacker..





(Bilderna längst till vänster är lånade från husses blogg!)

Chokladgreyhounds

Här har inte så stora saker utöver det vanliga hänt, vi repar teater nästan all vaken, ledig tid, Tira är inne i en fällningsperiod av grövsta mått och har börjat att endast äta sin mat om den har en skvätt vatten på sig ;)
Häromnatten fastnade jag som mången gång förr på Greyhound-data, jag kollade tillbaka i tiden i forumen där och började läsa en tråd som visade sig handla om färger hos greyhounds och deras ärftlighet. Väldigt intressant! Visste ni tex (ja många av er visste säkert redan men ändå haha) att två blåa hundar aldrig producerar en svart valp? Det gör nte heller två fawnfärgade, eller två brindlade hundar som paras. Två svarta hundar som paras kan få samtliga färger hos avkomman men bör inte få både brindlade och fawnfärgade valpar i samma kull :) Överhuvudtaget gäller regeln att om BÅDE fawnfärgade och brindlade valpar skall kunna finnas i en kull så måste en av föräldrarna vara brindle. Vilken grej! Tråden tog sedan en vändning, eller..djupdykning, och kom att inrikta sig på något som fascinerat mig allt sedan jag hittade en sådan hund på greyhound-data för ett tag sedan. Nämligen färgen DUN. En färg åt det brunbeiga hållet som kan ha nyanser från mörkaste chokladfärg till ljusaste kola. Även brindlat. Gemensamt för dun-hundar är att de har leverfärgad nos och eventuellt leverfärgade ögonkanter. Jag kan inte återge allt som sades i den flera sidor långa diskussionen men jag fick bla bekräftat att dun är en extremt ovanlig färg som bara dyker upp i 1 av 1500-2000 valpkullar :o Jag fick också veta att dun egentligen är en variant av svart färg otroligt nog, och att en eventuell parning mellan två dunfärgade greyhounds skulle resultera i enbart dunfärgade valpar (med eller utan iblandning av vitt - som inte räknas som en färg). Ingen sådan parning har ägt rum. Ännu :)
Här kommer lite bilder på dunfärgade greyhounds - både kappisar och en och annan showgrey!
     
     
   
Är de inte nästan magiska i sin uppsyn? Min fascination fortsätter :)
Den sista greyhounden bland bilderna, är förresten en showgrey som mycket passande heter Anthon Bergs Finest hihi!
Ha det fint!

Glassglassglass..och sko.

Vilken tur att vi skulle och äta glass idag! Under de, endast ett par, vakna timmarna innan vi skulle åka så hann Tira både morgonkissapåsig i vår säng samt gnaga sönder min bästa sommarsko, så glass blev verkligen plåster på skitdagskänslan ;) Nåja, kisset gick inte igenom till bäddmadrassen och skon går fortfarande att använda till byxor :D Är det inte fantastiskt vad man som valp-/hundägare blir expert på att finna positiva vinklar i det mesta!
Söderköping var sedan härligt som alltid, och visade sin soligaste sida invid kanalen. Efter mycket velande i menyn blev alla 8 personer och 1 hund mätta, fattigare och sockerchockade <3 Tira gillade minsann deras policy att alla hundar får en egen bägare mjukglass - mums!
Tuggobjektet innan avfärd. De hade varit framme för säsongen i max en halvtimma när de, nya i Tiras värld, blev synnerligen granskade ;D





Delar av vårat resesällskap med sina maxade glassar!






MIN glass! Med pistage, noisette, vitchokladsås, grädde och säkert någon mer glass och och och..mmm!







Den som väntar på något gott...






..har suupertråååkigt. Här ser hon nästan sugen ut på skon igen, hmm ;)






När Tiras glass serveras


Josef och Jennie på topp!
Till synes gjorde vi sedan den tröga stegringen upp på den intilliggande bergssidan för att kika ut över staden. Alla utom husse och Tira-för-smal-tass-för-trappstegen som strosade runt därnere istället. Ryktet gör gällande att de träffade på några småttingar till hundar. Kolla in husses blogg för bevis och de riktigt oemotståndliga bilderna på glassarna!

Uppladdning för sängen

Man vet att det råder lugn hemma när hunden då och då låter som en val som andas vid ytan. Då är andetagen djupa ;)
Idag har lillskrottet och jag mest slappat och mysbrottats. Och det fortsätter nu ikväll, husse jobbar förmiddag imorrn trots den röda dagen. Längs vår promenadväg i förmiddags var det dock ett jippo i parken så där stannade vi och lyssnade till ostämda toner på cello och högstadieungdomars vårkänslor. Något klibbande från träden visade sig vara vår sittplats så vi gick hemåt efter en stund ;)

Imorrn eftermiddag ska vi åka ett kompisgäng till Söderköping och Smultronstället, en utflykt på 12 mil enkel resa för att - ÄTA GLASS! I stora lass! (Note to self: Ät ingen lunch.) Glassbaren Smultronstället är något i hästväg och helt klart värt resan dit, vart annars kan man köpa en glassrätt så stor att man inte orkar äta upp hela hur mycket man än vill :D Det är en upplevelse! Ja ni kommer få se på bilderna sen :) Toppen är också att hundar är välkomna! Intill finns en stor lummig bergsida som man kan vandra upp på och där det finns flera trevliga utkikspunkter, både naturliga och mer inramade. Utflykt deluxe!

Spökskräckornas Mecka

Om ni inte gillar insekter så vidare värst så kanske ni inte ska klicka upp vissa av bilderna nedan.
Men jag, jag är lämnad hopplöst förälskad. Idag var vi som sagt till Therese och hennes långbeningar i Sthlm och där finns numera förutom Pååpy och Dimma även 3 st, ännu icke-namngivna, spökskräckor. Idag var första gången vi fick träffa dessa djur och de var helt magnifika! Så otroligt charmiga med sina helledade små alienhuvuden(!), sina kameleontögon, sina nyfiket sträckande små ben och sitt maniska vaggande <3 Nu som bäbisar är de kring 2-3 cm långa med svansen upprullad, men som stora (om 5 månader ungefär) blir de omkring 10 cm till, dvs STORA :D I den storleken kunde de nypas lite med sina bakben så det kändes berättade Therese och jag önskade genast att de kunde få förbli små >< 2 honor och 1 hane är det, hanen kommer dessutom få vingar att förflytta sin 15 cm kropp med :o De äter rosblad, ekblad, hallonblad och svartvinbärsblad. Endast. Så man får trixa med infrysta löv under vinterhalvåret. Jag hade med mig en bunt svartvinbärslöv till gänget redan i lördags eftersom vi har sådana buskar i mängd precis utanför balkongen. Lika väl att hålla sig väl med dessa filurer kan jag tro ;) Så himla fascinerande.
     
För att visa er hur stora de kommer bli...(bild googlad och lånad)





   
Helt nöjd med Sthlmsvisiten, hemma hos Therese med chokladgotte till kaffet, spökskräckor, vinthundar, babbel och zombies..vad mer kan man önska! Natti!

Regnskogen

Det blev skogen ändå i eftermiddags! Lina plingade till på MSN och meddelade att hon och salukiFrode var i stan och gärna ville ses. Under regniga dagar är skogen det enda som spinkiga, snabba vinthundsben får grepp om så dejt där blev det! Så kul! Tira och Frode for som illrar i den kuperade terrängen och Frode som tycker andra hundar är lite otäcka - såg riktigt bekväm ut invid Tira Långtunga allt som oftast. De hade så roligt och nu har vi en extratrött greyhoundvalp...igen :) Min kamera följde med ut, så bli inte chockade över den plötsligt sämre bildkvaliteten här nedan ;)
   
Imorrn blir det Sthlm och hittills okända äventyr!

Regn ute, soffa inne

Jag tror just den här dagen fick permanent mysbrallestämpel. Teaterrepet ikväll är inställt pga regnet, Tira sover så tungt och nöjd vid min sida att den tilltänkta blöta skogsturen nu känns avlägsen och inga andra utomhusärenden finns på agendan. Biblioteksböcker har ännu lite kvar på sin lånetid och postförsändelser har inte dykt upp på posten än. Inomhus landar dagen :) Uppkrupen i soffan tänker jag idag med en rysning på kennel Crimdon (där Tira kommer ifrån) uppe i norr, som varit med om en otäck olycka på vägen hem med hundarna från Åkers häromdagen :( Riktigt ruggigt. Skickar styrkekramar från oss i Arboga.
Imorrn följer Tira och jag med husse upp till Sthlm när han ändå ska dit på möte med folk från hans tilltänkta karriärsbyte. (Spännande förresten!) Tira och jag ska idag luska reda på lite andra skoj planer vi kan göra under tiden husse är upptagen, har Therese tid så får hon sällskap, men det ryktas ju också om ett visst sandtag ute vid Jordbro som vore intressant att bli avsläppta vid kanske. Hmhmhmhmh. Får luska lite idag som sagt. Hojta till om någon av er stockholmare är lediga imorrn efter lunch och vill hittpånå :D
Måste bara berätta också, det senaste som bubblat kring Alice. På hundöarna i lördags så träffade vi som vanligt på Lotta med hennes, nu två, greyhounds Annie och Caspar, och Annie har alltid varit sedd som en typiskt liten och nätt tik. Precis som ju Alice skall vara enligt utsago. Det blev så verkligt när man fick se att, brevid Tira (som nu är mätt till 61.5 cm och 22.3 kg) så var Annie knappt synbart större. Så jag kunde riktigt se framför mig en Alice ;) Hon är ju enligt matte Eva endast 63 cm hih och säkert supersöt! Precis som Annie.






Ha en fortsatt mysig dag önskar vi två!

Kvällen Före

Kanske en förvirrande rubrik, men dessa bilder stämmer in på både igårkväll och nu ikväll ;) Lilla fröken strumpbyxa är ihållande slö och supermysig mest hela tiden. Jennies ben och husses bröstkorg får höga poäng, hon hon njuter ända ut i benlindorna ;) Ha en fin kväll ni också!
 

Dagen Efter

..och jag har haft ont i huvudet som vore det dagen efter en stor fest. Visserligen blev man som berusad av alla snygga vinthundar som dök upp där på hundöarna igår men ;) Hursomhelst. Tira axlade manteln efter Sia som Absolut Uthållig---och har sovit i princip non-stop sedan dess..och gör det än :) En glasspaus på stan idag bara. Under de 3 h vi var på öarna igår hade hon en enorm radie och hängde i princip med alla passerande eller stannade sällskap på storön, men som tur var är hon ju lätt att se även på håll med sin goa teckning :) Och vad jag kunde se så hoppade hon faktiskt inte och hälsade hahaha, det brukar ju jag annars vilja vara med och dämpa lite, men nej..hon såg mest ut att strosa kring folks fötter, vifta på svansen, hälsa alla välkomna liksom - hundar som människor :) Och däremellan tokspringa såklart. Resultatet blev två såriga sporrar på frambenen, ajaj. Men hon verkar inte bry sig det minsta iaf.
Eftersom jag som vanligt inte fotade någonting själv tänker jag idag stå mitt kast och bara länka vidare för ögongodis.

..
....Eller ok. En bild tiggde jag till mig av min vän Therese, Pååpy och Dimmas ägare. Bara för att den beskriver väl hur hänget på hundöarna går till :D
Förutom en virrig jag i lila som inte vet var man ska gosa, så syns på bilden även hundarna Pååpy i svart, Dimma i vitt, lilla svartvita lurchern Maggie, Tira snokandes och så små skymtar av Poppet och Taggie där bak, även dem lurchers. Till synes blir utlagda filtar ofta mycket populära vid dessa tillställningar ;)
Men som sagt, för mer bilder gå in på Torbjörns blogg
Eller världsbästa Thereses bilddagbok!
Och njut av deras bildseende som talar mer än berättar.

Tack för igår alla ni som kom! Vi ses snart igen!

Uppladdning

Imorrn far vi så till Sthlm, säsongen har bjudit till, Tira har åldern inne och det är äntligen dags för henne att få upptäcka en av våra favoritmötesplatser i hundsverige, Hundöarna på Drottningholm :) För er som inte varit där kan jag berätta att Hundöarna i Sthlm är ett stort grönområde som är uppdelat på två öar, omgärdat av vallgravar och förenade av en bro, där hundar hålls lösa och får leka och upptäcka fritt. En av öarna är mer lummig med träd och vegetation, den andra ön är som en stor, stor gräsmatta. Ingången till öarna är genom en grind på en bro från "fastlandet". Det är allt som oftast många hundar där, men eftersom området är såpass stort så rör det på sig hela tiden och blir aldrig trångt. Jag gillar verkligen fenomenet med detta ställe, för trots att så många hundar möts - stora som små, alla raser, blir det så otroligt sällan bråk. Det verkar som det finns en oskriven regel att man bara tar dit hundar som fungerar lösa tillsammans med andra. Hela området vibrerar av ett väl fungerande hundspråk och man är som människa bara en åskådare.
Och som imorgon då, när vi stämmer träff ett stort gäng vinthundsägare - det är så härligt och stället är perfekt för det! Jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit någongång :)
Här är vår förra tik Sia på öarna, fångad i fullt tokrus. Hon kunde hålla igång i evigheter när hon satte igång och många undrade om hon verkligen var en greyhound och inte en slädhund i förklädnad hihi. Öarna var verkligen och tyvärr en av de få ställen där hon kunde njuta, slappna av och stråla av glädje. Lilla skruttan. Det var med Sia som vi fick upptäcka dessa öars charm :)


Så till något annat då.
Idag har jag äntligen pratat med Eva, Alice matte! Det var så skönt att höra av henne att det inte fanns någon direkt brådska i omplaceringen - att det hellre får ta tid för att inte bli ohastat. Vi hamnade således direkt på samma våglängd :) Nu bestämde vi att hon skulle höra av sig om hon kom neråt någonting, vare sig det är med Alice eller inte, så åker vi för att möta upp henne och träffas. Och så ska vi höra av oss när vi får tid att hälsa på henne däruppe.
Ser fram emot sommaren, som nu fått en synnerligen spännande extrakrydda, att få träffa Alice med familj och förhoppningsvis skola in en ny bekantskap i familjen. Jag är så glad att jag följde min känsla och tog det här första steget, det behövde inte vara större än så :)
Hur det än slutar nu så kommer man få veta.
Lilla Fröken Ovetande på laddning.

Fontänåterbesök!

Idag har husse haft ledig dag så när solen kikade fram efter storhandlingen, då visste vi båda att det var dags för ett besök i fontänen igen ;) Tira hade minst lika roligt idag och denna gång var både kameran och leksak med!
     
Nu längtar vi till den riktiga sommaren då de större vattnen är lite varmare så vi kan bada med henne! Jag själv är ju nästan i fontänen fick jag se på bilderna ;)

Och så Alice då. Fina fina. Henne har vi funderat och samtalat kring mest hela dagen, försökt samlat tankarna över en lyckad städning och storhandling. Samtalen har varit bra och kloka, även om jag avskyr att prata ekonomi..
Imorgon ska jag försöka nå Alice matte Eva för att tala lite, som det ser ut just nu så ber jag till gudarna att hon inte har bråttom med omplaceringen...Hjärterum, stjärterum och all tid i världen har vi..men ekonomiskt, att äga en andra hund..ja då ser det krasst nog bättre ut framåt hösten.
Jag känner bara så starkt att jag inte kan låta detta passera helt. Vi har inte bråttom. Jag får höra vad Eva säger, sommaren kanske är vår att lära känna Alice så smått :)

Alice Raccoon

Jag kan inte sluta tänka på henne och det som uppdagades sent inatt.
Jag har under den senaste månaden haft en, EN, greyhound från greyhound-data uppe i en ständigt öppen flik i mitt Firefox på datorn. Den har öppnats med en bunt andra standardlänkar varje gång internet sparkats igång. Den har bläddrats bland, legat på sin plats och ALDRIG stängts ner.
EN.
Den snyggaste greyhound jag sett efter vår Tira.
Alice. Alice Tvättbjörn.
Inatt när jag surfar runt får jag plötsligt läsa det som nu bestört bryter sönder både mitt hjärta och min sans. Som gjorde det svårt för mig att sedan somna.

Hon finns för omplacering.

5 år, färdigtävlad, "Trevlig innehund som är van med barn. Brukar gå lös i skogen på promenad och kommer på inkallning" Blabla. Allt detta känns lite som bifakta. Hon hade mig fångad redan innan.

För det är HON.

Min drömhund för andrahundsplatsen. Som jag kikat på, men alltid tänkt varit utom räckhåll. Jag går sönder. Vad händer nu?

Har någon av er därute träffat Alice? Eller hon kanske heter något annat i vardagsmun? Berätta gärna! Vad har ni fått för intryck?

   

(bilder lånade från greyhound-data.com)


Nöjd

Sent igårkväll krackelerade plötsligt hela vår helgplan och jag blev sådär oriktat butter (flåt i efterhand alla berörda), besviken...och målmedveten som bara jag kan bli. Hela natten igenom höll det i sig och var i slutfasen när jag vaknade. Det här skulle lösas! Även om vi inte skulle kunna tillbringa en helhelg i Sthlm så bara måste vi kunna komma upp på lördag när vi nu lyckats samla ett så stort gäng vinthundsägare på hundöarna. En träff som legat på mitt initiativ dessutom, sen säkert en månad tillbaka.
Så jag började kolla runt efter möjlighet att låna bil eller att kanske kunna samåka. Jag visste att Micke skulle upp till Åkers och tävla sin Cippolini, och att han gärna vill dela soppapengar med någon. Men hans bil är inte ultimat att ta flera människovarelser, och vi skulle ju inte heller ha samma slutdestination så jag förskjöt det hela lite. Torbjörns pappas bil hade tidpunkter att passa på lördagseftermiddagen så inte heller detta var ultimat.
SÅ. Kom jag på det. Kanske ville våra vänner Jennie&Josef från Örebro med på en heldag i hundparadiset, de som aldrig varit där? Jag hörde mig för. Och det ville dem så gärna! :D Så nu åker vi fyra upp, med en intet ont anande Tira i bagaget som ska få premiärbesöka en av mina sommarfavoriter i hundvärlden.
Vid ettsnåret på lördag möts vi, om det är någon som blivit sugen. Kom bara :) Det är hittills 15-talet greyhounds och lurchers som väntas dyka upp, och flera podencos, borzoier och andra goa vovvar, så vi hoppas på en härlig dag i hundens tecken :D
Lördagskvällen landar vi sen här hemma i Arboga med mysigt vidarehäng och en garanterat trött valp ;)
Nöjd.
Här kommer kvällens Tira, fotad som alltid av min bäste Torbjörn. Han kommer vara på hugget med kameran på lördag, mycket vackert att föreviga :)
 

Okejdå, ni får en bonusbild. Eller ska jag säga bonusmanipulering. Torbjörn tolkar sin egen bild ;) Så himla ful haha.

Hon badade!

...nyss, för första gången! I den lilla fontänen på Stortorgets innergård sprallbrallade hon runt! Vet inte om hon eller jag hade roligast! :D
Det började med att hon blev nyfiken utifrån torget på ljudet av fontänens porl, så vi strosade in för att kika lite närmare. Nyfiken stog hon på kanten och spejade och vädrade, drack lite sporadiskt av det 30 centimetersdjupa vattnet. Då gjorde jag det som man kanske inte ska, jag lyfte i henne. UIII! Direkt upp, men direkt fram till kanten igen. Då kastade jag i en pinne och TJOFJONG! Hopp i och sen var det nästan stört omöjligt att få henne därifrån :D Hon plaskade runt, överraskade sig själv med sidohopp och vattenstänk, bockade, backade, saktade in och undersökte noga själva fontänen, hoppade ur, brallade runt på kullerstenen, hoppade i, skuttade och drack och...kissade. I vattnet. Sötungen. Kanske var det det porlande vattnet..hihi.
Såklart hade jag inte min kamera med så det blev varken bild eller film på skojigheterna. Men vi kommer säkerligen gå dit flera gånger :) På vägen hem gjorde hon den stora efter-badet-rusningen (den som alltid kommer i sofforna och sängen härhemma efter att hon duschat) flera gånger..kopplad så det var fullt sjå :D Ringde husse och han tyckte det var så roligt, han är ett riktigt vattendjur han själv så han hade nog hoppats få sällskap av lillan i sommar ;)
Här kommer lite bilder på andra badande greys. På första bilderna är det Ron och Jack, två svarta skönheter från Sverige som båda omplacerades genom NNL förra sommaren. På den sista bilden är det vår förra tik Sia, också från NNL, som tveksamt provar sina simmarkunskaper, hon var faktiskt rätt duktig! Linan fick vara med på henne ut i vattnet för säkerhetsskull, land var ju i sikte ;)

Badar era greyhounds?
   

Måndagsnatt

 

Dessa bilder tog jag tidigare ikväll på mina två gosegrisar. Tänk vad de sätter snurr på mitt hjärta!

Nu sitter jag uppe och ugglar och varvar ner dagen, läser forumsinlägg hit och blogginlägg dit - det absolut mesta i hundväg. Blir inte klok på vilken hundbil som är bäst eller varför det är så många greyhounds ute på annons för omplacering just nu? (suget efter en till långskånk är nästan lika lömskt som sockersug!). Här i natten finns det också en längtan efter banans sand och dyrkare, men med helgens planer och nuvarande ögoninfektion så lär det dröja ett tag till. Idag på eftermiddagen opererade jag förresten ihop flera öppna vaddläckande sår på 3 av Tiras gosedjur. De får lida hårt i brist på banans hare ;) Inte helt lätt att manövrera nålen samtidigt som en sprallbusig Tira så uppenbart längtar efter att få ruska om desertörerna. Det slutade med att hon la sig på syhörnan med gottebenet jag gav henne som avledning haha, sen lekte hon med alla 3 djuren samtidigt. Schysst man är va, plåstra om dem och sen skicka ut dem i krigszonen direkt ;)
Nu har dock lugnet lägrat sig som sagt, och de där två ligger och snusar i sängen. Tira hon sover gott både förmiddag och kväll den lilla lurvrumpan, med sällskap av husse på kvällen och matte på förmiddagen. Vilken lyx! Snart är iaf klockslagen som är natt  här, då vi alla tre matchar våra trötta ögon och sover i en hög hihi. Snart!
Godnatt på er!

Veterinärbesök

Det här ögat var den variga droppen som fick oss att ändå åka till veterinären imorse, uuuh. En försämring skedde helt klart under gårdagen, blinkhinnorna började titta fram och hon började klia sig endel vid ögat. Ajaj. Vetten bekräftade den variga ögoninflammationen så nu har vi fått ut Fucithalmic-salva som vi ska droppa  2ggr/dag i ögonen. 700 kr var det nog ändå värt för att få en handlingsplan för mattes oroliga nerver. En förstagång är alltid en förstagång och man blir just då inte klok på vad man ser hända hos sin lurvtuss. Numera kommer jag nog känna igen en begynnande ögoninflammation när jag ser den :)
Tack för de lugnande råden vänner!
Kan också meddela att Tiras hälta är puts väck! Som över en natt var den helt borta, så skönt :) Snart är vi back on track!

Gröngult

Sitter här med en färsk ananas i skivor, helt slut efter en dag med teaterrep utomhus i närmare 8 timmar. Tira var självklart med en sväng, men idag, utan Jamaal, var det inte fullt lika roligt och det var så bedrövligt tyckte hon bunden vid filten och med oss en bit bort...dessutom åt vi en pistagelängd vid ett tillfälle! Jag är övertygad om att hon såg det hela för det hördes upprörda bortglömda ynk från hennes håll ;)
Haltandet är idag något lite bättre, hon markerar inte stelhet efter att hon vilat och doppar obefintligt med huvudet vid skritt. Men hon ställer sig ibland med tassen ickestödjande så helt bra är det inte.

Med början idag gojsar hon också ifrån höger öga, gulgröna klumpar bildas kontinuerligt i ögonvrån och det röda i ögonvrån ser lite irriterat ut :( Hon är inte märkbart svullen iaf, kanske kan det vara ögoninflammation? Tycker det är så olustigt när man inte har någon erfarenhet att luska ut saker ifrån. Veterinären ("hej, det är jag igen, den brydda, oroliga förstahundsägaren!") sa iaf att vi kunde avvakta till måndag om det inte blev sämre. Känner mig orolig för lillskruttan. Först benet och nu det här. Häromdagen mumsade hon också i sig en mindre (4 x 2 cm) figur i cernitlera (hittade smulor) Obränd skulle den vara giftig men  denna var ju bränd? Ångrar mig lite nu att jag inte kollat upp det mer noga. Tänk om hon är förgiftad? :(

Allmäntillståndet hennes är HELT oförändrat inför alla tillbud iaf, och det försöker jag ha i bakhuvudet (läs, som mantra). Här får hon visa den sköna delen av vår "gröngula dag" :)


Nu ska jag fortsätta läsa "Regelverk för Svenska Hundkapplöpningsförbundets Centralförbund" som jag hittade :o Mycket att läsa från skärmen när man inte orkar surfa runt hihi, perfekt!
Sitter också och väntar på att Eva ska posta Chippens tid i hans Sololicenslopp på Åkers idag, vi var ju flera som gissade tid igår. Så spännande! Hoppas det gått bra, och ja..jag läste att du kanske inte skulle komma åt någon dator ikväll ;)

Nu ska vi slöa vidare här, hej på er!

Sakta framåt

går det här i hushållet av flera anledningar.

Dels har perfektionisten i mig varit framme vid utformandet av och funktionaliteten i denna blogg och då visade det sig att det tog sin lilla tid. Nu ligger iaf basen som den ska och bilderna har fått sin rätta plats, men jag kommer fortfarande pyssla med detaljerna. Ganska roligt är det, så länge allt sköter sig logiskt haha. Jag kommer så långt det går försöka sammanföra sidorna till en enda, jag gillar när det är samlat!
De äldre inläggen kommer som sagt föras över här allt eftersom, nu har de var och en sin plats iaf och får vänta på att jag får extremt långtråkigt någon dag. Det jag vill säga är, läs inte dem alltför noga just nu ;) Välkomna hit iaf :)

Att gå sakta framåt blir det även för Tira ett tag då hon markerar ömhet i sin högertass fram :( Hon stödjer sig på den och hoppar aldrig på tre ben, men man ser att hon inte gärna lägger tyngden på (hon håller liksom benen fritt från tyngd framför kroppen) och när hon går så doppar hon lite med huvudet. Hon ömmar om man trycker mellan trampdynorna mot benen eller om man trycker "ihop" tassen. Såhär har hon varit sedan i onsdags lunch då vi var ute på en gräsplätt och busade.
Idag talade jag med veterinären men de sa att vi kunde avvakta tills efter helgen om det inte blev sämre. Och då vila utan en massa spring såklart.
Hur skulle ni råda oss? Vad har ni för erfarenheter av ömmande tassar och lättare hälta? Man har ju hört om många greys som bryter tår eller som får korsband avslitna :o Hur har det visat sig på era hundar ni som råkat ut för det?

Här kommer lite bilder från de senaste dagarnas lugn där häng i soffan har avlöst sköna stunder ute på någon gräsmatta. Notera särskilt "russel-öronen" på tredje bilden <3

     

1 maj 09 - Pojkvännen som sov över

Vi är hundvakt hela helgen ut åt vår kompis Sannas afghanpojke Jamaal! Jamaal är ung han också, endast 10 månader så vi hade tagit på oss vårat största tålamod när han anlände igårkväll, två ynglingar som innan bara tokbusat ihop..skulle nu umgås inomhus och helst sova om natten..
Och det har gått SÅ bra hittills! Peppar peppar.. Inga tokrus varken inomhus eller i koppel utomhus, inga konstigheter över att vara hemma hos en annan hund för första gången eller att plötsligt behöva dela saker med en annan hund. Båda är världens duktigaste! Inne mysgnager de ibland på varandra liggandes i någon soffa eller i sängen, men det är ju bara trivsam hundnärvaro tycker vi Vi hämtade så sent som igår eftermiddag hem våra nya (gamla) storpysiga soffor som är rejält mycket bredare och större än de gamla och de är redan vida godkända av båda två! Kan man bättre inviga en soffa än med vinthundsmys? Den ena anas på bilden ovan, mina drömsoffor sedan länge är på plats!


Idag var det så eldprov för ynglingarna! Torbjörn och jag är med i en utomhusteater varje sommar och idag var det heldagsrepetition utomhus på schemat  Eftersom vi inte var riktigt säkra på Jamaal oövervakad hemma hos oss (där han aldrig varit tidigare) och heller inte visste hur de två ihop skulle bete sig så fanns det inte på schemat att lämna dem två hemma ensamma utan de fick hänga med!
Och återigen, vad otroligt duktiga de är! Jag är fortfarande helt paff över hur bra det gick!. 6 h (!) undantaget lite småraster, låg de på filten i skuggan och tvingades se på alla oss teaterapor som stojade..utan att få vara med! Passivitetsträning på hög nivå alltså. Lite pip, inget frenetiskt grävande eller gnagande, lite korv vid grillningen, inget bus och lite koppeltrassel...en perfekt kompott!
Gissa om det är två vinthundsvalpar som sussar sött sedan länge här inne..


Imorrn ska vi låta dem två få busa av sig i rasthagen, efterlängtat hos dem säkerligen! Ska ladda kameran nu så jag kan filma lite, husse fotar nog som vanligt Jag har blivit skitdålig på att fota själv när husse får så bra bilder!
Det är bara så skönt att se Tira kunna hänga med andra hundar friktionsfritt, utanför situationen busa-lössläppta. Hon är bäst vår tjej! <3

27 april 09 - Söndag på Åkers Kanal

Igår lånade vi en bil och åkte som sagt upp till Sthlm och Åkers Kanal. Det var träning för en hel massa vuxna greyhounds och unghundar innan alla små ynglingar inklusive Tira fick komma till. Kul att träffa alla er som jag träffade och pratade med, vi kände oss välkomna hela långa dagen!


Det var VARMT när vi började åka på sena förmiddagen, vi hade en bil som vi annars inte brukar låna och där sken solen såklart rakt in i bagageutrymmet  Ingen AC i bilen som är av äldre modell och nervevade rutor som räckte bara så långt för att kyla. Tira och jag delade vatten såhär över sätena när hon inte låg ner i den lilla skugga som där var, och vi hoppades nog båda på en skuggig plats när vi kom fram

Tira blev taggad när hon såg hare och hundar springa förbi varv på varv, det var som om ny energi kom fram där i skuggan under tältet som de satt upp.







För bara några dagar sedan hittade jag en kull greyhounds på greyhound-data som jag föll pladask för, jag minns att jag satt länge och var totalcharmad av deras skojiga fläckar och roliga teckningar (Kan ni tro jag är lite svag för sådant? ) Lyckan var stor när jag helt plötsligt står öga mot öga med två stycken av dessa parvlar. Här på bilden Marinas Maya, som var där tillsammans med sin pratige bror Tropical. SÅ galet söta! Vill ha vill ha! Deras mor Playa Negra de la Garita skulle ta en tur på banan så vi stod alla tillsammans och såg henne susa förbi.


Här tror jag dock att det är bl.a Rocket Baby i blått som springer, om jag inte minns helt fel! Kolla de lårmusklerna! Hennes husse och matte från Racing Neftus var så goa och jordnära, Tira verkade vilja följa med husse där hem på stört såna mysiga klappar han delade ut


Såhär kan det se ut när en greyhound är som mest fokuserad på haren Här Zlatan i sitt esse!








Inne på området fanns en liten liten björkdunge där hundarna rastades och promenerades, den var bara så charmig och trivsam på något sätt. En stig hade gåtts upp efter år av upp&nedvarvningar och jag tyckte nästan man kunde känna både förväntan, seger och nederlag där mellan de smala trädstammarna. Tira och jag stolpade runt som de nykomlingar vi var, utanför stigen och med bajspåsen gåendes bort ifrån papperskorgen. Nåja. Vi hade det mysigt och lungt där i dungen och det tror jag var huvudsaken



Det här är Chippen och Trasan! De hör hemma med matte Eva som jag följt via hennes blogg nu ett tag. Vilka killar Eva har, snyggast på hela området! Trasan kom ju t.o.m med en domares utlåtande om det.







Trasan i bus med storebror! Följ dem på Evas blogg!








Tira får..i-mun-pussar? av tonåringsChippen <3 (Fast egentligen tycker jag det ser mer ut som om hon tar för sig av hans vackra nos...och vem kan klandra henne för det? snyggChippen )







Dagen blev lååång och med 2 h fördröjning från tidsplanen. Men det var himmelriket att få se så många greyhounds på ett och samma ställe Bilden sammanfattar oss två på hemfärden ganska så väl, rätt blanka va? Detta trots att husse var inne och köpte marsipanpraliner i Hummelsta, Mums!





Kom förresten på att det nog var jag som stövlade runt med Tira i koppel hela dagen och att husse inte fick hålla i henne en enda gång, AW. Matte vid rodret. Han fick iaf köra ett utav släppen med släpharen...(fast jag tror jag stod brevid och la mig i?). Är jag så kontrollerande?
Nästan iaf så jag kan bortförklara det hela med att han höll i sin kamera hela tiden Det är ju han som har tagit alla bilderna här ovan, förutom den första Tack för lånet!

Och alla ni som vi träffade på, vi ses säkert igen!
Imorrn fyller Tira 8 månader, så då blir det till att fira lite!
Hej från oss!

22 april 09 - Häst, får och katt?

..har samtliga ingått i receptet för vår veckostart!

Det började i måndags när vi skulle strosa till husse på Granngården för att glutta runt. Precis vid ingången möts vi av..Zorro! Den stele! På parkeringsgrönbete!



Detta resulterar i att Tira bockar och skuttar och absolut inte vill ta ett steg till i ren fasa! Zorro - den hiskelige! Hon får inte in någon doft hur mycket hon än vädrar och nej, det hela är bara superläskigt, spelar ingen roll att matte lugnt slår sig ner och halvsover strax nedanför det läskiga, Tira lurar ingen! På halvt koppelavstånd lägger hon sig efter en stund ner med ryggen mot Zorro och då tar vi en paus för att gå in i affären och leta reda på skojhusse! I personalrummet får vi tag i ett päron och sen strosar vi ut för att åter möta the Z!
Fortfarande läskig, men när smaken för päron gått upp för lilltösen så närmar hon sig och tar chanser. Slutar med att hon tar päronbitar från benlindorna på Zorro och mellan Zorros framhovar.
Utan att släppa blicken från hans huvud såklart. Vad trodde ni. Zorro är ju helt opålitlig
Så stolt över stumpan, hon låter verkligen inte några rädslor sätta sig om hon har chans att undersöka dem <3


Som belöning fick Tira "Det överblivna påskofferlammet" med sig hem av husse! Present, hurra!
Den bräker som..en gräsand? när man trycker på den! ...och de 2 blev genast goda vänner som till synes leker på helt olika villkor
Plus minus noll till att besöka Granngården hälsar Tira!


På tisdagen stötte vi på en modig katt som delade hundmatskulor med Tira. Bilderna får tala för sig själva
   

Efter dessa närkontakter har vi inte pysslat med särskilt mycket, vi fortsätter att borsta tänder dagligen och visar folk vilka otroligt motionskrävande hundar greyhounds är hihi
 

Saluki-Frodes matte hörde av sig ikväll och ville att ynglingarna skulle få busa lite framåt helgen, vi får se om vi får ihop det. Hade varit kul!

Ha en fortsatt trevlig vecka!

19 april 09 - Bangalning!

Idag parade vi ihop lånet av bil med ett besök på Örebrobanan igen! Husse jobbade vanlig söndag till strax efter två och vi var sent iväg hemmifrån till träningen som började kl 15. Alla hundar som skulle springa efter den riktiga haren var redan färdiga när vi kom och släpharen hade precis plockats fram, vilket flyt! Tira var H Y P E R, slängde sig i kopplet vid blotta åsynen av något fyrbent..(eller tvåbent främmande) och hade en superbusig dag med massa spritt i benen. Vi fick komma in på banan rätt kvickt och Tira visste precis var hon skulle lägga energin! Tussen idag var ingen papperstuss utan en lyxigt hårig..kanske äkta? pälstuss! Och det var som om inget annat existerade. Hon sprang som skjuten ur en kanon! Och att sedan försöka lossa tussen från henne borta vid föraren var..inte givet haha. Hon låste käftarna om SIN tuss, och hallå du den här har jag jagat ikapp så den släpper jag inte, typ Kan man ha munkorg på en unghund? Det var så roligt att se henne, för även efter att hon sprungit och när andra hundar sprang - så följde hon rörelsen från tussen på banan..och inte den efterjagande hunden. HENNES tuss ju! Helt klart!
Söta duktiga Tira, du får matte att rysa borta vid starten, du är BÄST!


På söndag ska vi åka till Åkers Kanal för att gå på en av deras unghundsträningar som de kommer hålla under våren, vi snackade idag med en kille från Eskilstuna som är medlem där och som också ska dit med sina hundar - så vi kommer nog samköra  Då är vi på plats redan under förmiddagen när de vuxna hundarna tränar och sedan får Tira sprätta sitt på eftermiddagen. Blir nog superkul! Micke (från Eskilstuna) talade så gott om Åkers som en stor, seriös och bra bana och jag blev om möjligt ännu mer pepp på att uppleva den! Jag har ju alltid så många frågor kring kappen, frågor som jag aldrig kommer mig för att fråga folk vid banan när det är så mycket som händer visuellt och så många hundar och människor att premiärträffa Vad är det för skillnad på Trial- Stöd och vanliga Träningslopp tex? Var i ett lopp tar man splittiden? När krävs munkorg - och är det något som Tira skulle växa ur om vi köpte en nu? Vad är en tävlingsbok och när ska vi börja med den?
Jag vet att jag kan ta det lugnt med det mesta och att det inte är aktuellt än på ett tag, men jag är ändå nyfiken och vill kunna tolka resultat och listor jag läser här och var! Nåja, kanske en heldag på Åkers kan få rätsida på saker Kanske vi ses där! Håll utkik efter lillpiraten och en halvvimsig blondin i andra änden av snöret hihi.
Hej från oss!

14 april 09 - Påsk(släp)hare!

Tira har fått springa efter släphare för första gången härnere!
Igår var det nämligen arbetsdag och efterföljande träning på Örebrobanan så vi bjöd med oss Josef och Jennie dit för att träffa lite hundar, folk och snappa upp hur saker går till vid banan. Det är mycket att ta in för en gröngöling och det är bara att börja någonstans..och i god tid  Ett tjugotal entusiaster var där, vissa var där långväga och på genomfart, inte alla från klubben alltså. Vi mötte bla Linda som har ägt min vän Therese's greyhound Quliga Schnappi (Dimma) innan henne och vi fick träffa hennes Quliga Bite My Dust och Quliga Miss Rhys (Zlatan och Doris) som är kullsyskon till Dimma. Och det märktes lång väg! Zlatan var precis lika pratsam och vimsig som sin vita syster hihi. Med sig hade Linda också sitt nya stjärnskott Hannemoon Moonami (Selma), sammetssvart, snart 6 månader och en goingtös. Flera ur hennes kull var också på plats med kennelmamma Hanne, fanns flera vita med svarta fläckar och Tira misstogs hela tiden för att vara en av dem  Vi fick också träffa ett par valpar ur kullen Bondi Babe - NY Ranger, nu 8 veckor och mycket nära att bli nappade Som tur var var de redan sålda och påväg till sina nya hem! Bedårande små vingelmonster.

När alla bekantat sig...hade vissa tydligen utfört allt arbete för då började träningen! Tira och de yngre skulle få springa efter släphare sist under dagen så vi satte oss ner och kikade på de andra sålänge. Finns inget häftigare än greyhounds som ger allt, rysningar bara man tänker på det.

Hadesrikes Dionysos och Hadesrikes Agamemnon, efter NY Ranger och Bondi Babe, bekantar sig här med ett par ynglingar ur Hannemoon-kullen. Jag kan ta dem allihop?!







Agamemnon och Hannemoon Moonami, mellan dem skiljer det "bara" 4 månader...rätt otroligt vad de växer fort!




Lilla Moonami var så nyfiken på Tira..som körde på den lite vuxnare ignoranta stilen hihi





Zlatan längst ut till vänster och blåa Doris fick kämpa mot en stooor hane som jag tyvärr inte minns namnet på. Heja heja dimmsyskonen!



De är...hrrmm..snygga när de springer..de här gråhundarna Här två hundar som jag inte har namn på, men som gav gärnet och firade igång säsongen riktigt!




Tålmodiga damen, som verkligen följde det som hände på banan med lysande iver och fokusering. Men det var om hon visste att spara på krafterna tills sanden var under hennes tassar..Det var så otroligt spännande att se henne invid all action, se hur hennes instinkter fick det att lysa om henne av jaktlust.


Efter dryga 2 h väntan var det vår tur och jag var nog nästan mer uppspelt än Tira haha






Och iväääääääääääääääg! Weeeeeeei!






...och tillbaka?! hahaha, trasan var det roligaste på länge och den ville man minsann visa matte. Till linförarens stora belåtenhet Tänk om alla hundar riggade så inför sin näste.







Trassel borta vid maskineriet, goa gubbar, och goa vänner som sällskap, det var trivsamt avslappnat vid banan!




Tack för igår allihop, vi har fått mersmak...Tira allraminst! Hon hoppas nog varje påsk kunde vara såhär, med harar på släp som man FÅR jaga...inslaget där hon fick vara påskkärring kan hon dock klara sig utan. Hon låter hälsa att ni gärna får ha någon springbild ovan som idolbild framför den här nedanför










Hej från oss!

8 april 09 - Resumé

En vecka har gått och vad har hänt hos oss?

Vi har:

*Bosatt oss på balkongen alla soliga dagar efter kl 13, då solen når dit, utom längst mot räcket då där det är perfekt ställe för lillsnurran att slumra på. Dvs när hon inte sitter som en porslingskänguru på utkiksbordet och spanar ut över sopbilar, 3 månaders amstaffgrannen Rocky eller likfärgade kompisarna? (skatorna) Fräknarna har kommit på mig, men Tira har inte fått någon ny fläck på länge

*Fått till rutinen att borsta Tiras tänder varje kväll, för trots ben varje dag hade hon tandsten på tänderna längst in när vi kollade en dag. Huu, dessa snipmunnar. Kan hon inte gnaga av sig lite karies när hon hälsar husse välkommen hem från jobbet varje kväll, tycker man Nu går rutinen fort som en plätt och Tira har nästan helt slutat att bita på sin rosa barnborste. Nästan..

*Lekt med Arbogasalukin Grace och hennes goldensambo två gånger i den nyupptäckta inhägnaden. Ena gången var salukin Frode med också! Visst springs det när dessa leker, men det är nästan mer brottning över deras skojjigheter. Grace tror ju hon är en golden och Tira, ja hon är på vilken lek som än bjuds

*Köpt 54 kg (4 säckar) hundmat för 978 kr. Ett fantastiskt erbjudande från Oliver's där de dubblar ens beställning gratis, oavsett vad man beställer. Detta om man anger en speciell kod   Så vi beställde 2 säckar, och fick 4. Första säcken vi beställde i förra månaden är inte slut än så antar vi har mat för hela sommaren iaf, så skönt att slippa tänka på den kostnaden ett tag!

*Sovit en natt i köket! Lång historia som började med en felplacerad kisspöl men som slutade i värsta myset <3

*Miljötränat mer målinriktat invid ån, det helt klart läskigaste stället i hela Tiras värld! Det där stora mörka som färdas fort en bit nedanför kanten är mycket mycket underligt, men visst, ligger det en godis vid kanten så kan man nog huka sig fram och ta den Framsteg och lugn i attityden märker vi redan nu, vattnet verkar inte bitas trots allt!

     

     

Jag själv har haft en rätt låg vecka rent energimässigt. Verkar som jag är inne i en långsträckt period av just det och uppenbarligen skall jag lära mig något. Jag har nästan paniksaknat våra spontana resor till Sthlm och Örebro och våra fina vänner där. Känt mig låst och stagnerad, saknat att åka tåg, låna bil och bara åka iväg och jag har saknat de inte nödvändigtvis så märkvärdiga miljöombyten som tillsammans med Tiras ankomst varit min räddare genom denna arbetslöshet. Det har varit brutal pengafattig verklighet ett tag, och jag börjar förstå vad jag har att lära mig av detta som känns så skavande ovant. Dels att den ekonomiska situationen vi haft såklart varit ohållbar i längden. Men jag tycker mig också märka att hemmaplan har greppat mig och tagit ner mig på jorden, på ett rätt lugnande sätt..kan det vara någon sorts rotande jag gett en chans? Rutiner som inte bara innebär ett väntande på nästa äventyr har dykit upp. Jag darrar fortfarande i abstinens efter livet "utanför och på väg" men någonstans har jag förnuftigt accepterat läget som det är just nu. Solen skiner ju faktiskt på balkongen här, jag överlever, och Tira kommer inte bli en sämre globetrotter bara av en stund på hemmaplan. Faktiskt.
Snart är det påsk också och idag har vi påskstädat medan regnet strilade ner utanför (perfekt med någon dag här och där med pissväder, då får man ju saker gjorda inomhus också ). Har hört det ryktas att bästa Josef&Jennie kommer till stan några dagar och om det goda kommer så i ens väg - då tänker minsann inte jag passa! Blir till att träffa dem goingarna!

Ha det fint sålänge! Och en glad påsk om jag inte skriver innan dess

2 april 09 - Från surmulet till sol

Bland de bästa sakerna med att ha hund eller djur överhuvudtaget måste vara deras förmåga att kunna muntra upp en. Hur de kan få ett mulet sinne att slå om till ett soligt sådant och charma en upp över ytan på nolltid. Långsinthet och hela dagar av låg anda har ingen plats i ett liv med djur och jag är övertygad om att de är den bästa sortens terapi

Bara för att den blev så väldokumenterad så tänkte jag blogga om i tisdags som började just som en sådan lågvattensdag för mig, men som tvingades vända den soligare sidan till, tack vare charmtrollet med piratlapp för ögat. När dagen var slut hade kanske inte mycket av de stora jobbiga grejerna förändrats, men jag hade återfått uppskattningen för det lilla, och med det klarar man sig långt

En såndär dag när matte inte riktigt tog kommando och var allmänt förvirrad


Tira var som alltid trygg som en klippa och vacker som en gryning.

Sen började transformationen och smältandet..

Som går fort när det väl börjat..

Och som omsluter en helt till slut <3

Vad skulle man göra utan sin bepälsade vän? Och sin fotograferande karl? Som tydligen ser igenom allt, redan från början. Kärlek.

28 mars 09 - 7 månader och dejtandes

dfgdfgdgdfg

26 mars 09 - Utveckling

odjfldjfglkjdfg

22 mars 09 - Söndagsro

ödoifpäosdu8å09wer r

17 mars 09 - Vårsprätt!

äpknpfkg,fgnnnn

16 mars 09 - Kindnyp

dsdknsdöfl ,-wejhrökihwer werwer

15 mars 09 - Utflykt Enköping

dfäölk'öäp'kÖKNgfhrd

Förkylning

sdföo å¨p¨fsdplfsdf

Förbi är dagarna

dfglkjsdgöl äesotåprt

Jack och bönstjälken Tira

sdgölksdäöpise gdrfg

Besök

.sdknf-lskdhfkjsdf

Veckan som gått

sdfkjs-n wsekjääålnfvgnhfg

Veckoslut och utmaning

dflskdf,sndlskjdsd

Lugnet efter stormen

dslkfhöla ssldkfjsd

Bildbomb Örebro

öälhjfsälf dksafjgaek sdkföj

Souvenir från utflugen unge..

alsdkha ,jsbdfkljshd

Sand under tassarna

LKhlkdshföksjhdf

Månadsskiftet

ldöfjslföj ,kjhekirw slkdfywe

Tillväxt

lkhsdf poierkn wkelrnw

Helg

ldkfhsa p'o'sdksad

5 månader

fdsälkhföskldhfsf

Fotografering

poiuöjkbljhfd bgljf

Second Hand

jhljkgdhsdkl¨öojl

Fredagsbus

fgkdjhgökdjgök -ökaöd

Different ode to Tira

gfdöljgäldögsf ghfghdfgg

Nosa på nytt

dalkhöakljsdvåäod  äksdfsdf

Skogstokig

löjhsdf äpsas -klndskj

Söndag

fdkshfksldfy äåosdf

Alingsås och Göteborg

dfölsjfösdn ,khfdklsjhdfdf

Pepp!

fdskjhflskdgs fdssdf

Nyår

lkhdsöfsydi  äöosdfå

Lycka året ut

ölkjölhköuh

Tandagnisslan

löhlkjgjg

Julen

ölkhöklgljkfhh

Grönska

gfdögljdöfljg

Tålamod

lishdöfkhskfd

Upphöjd

fousddf ööös

Luciahelgen

fsdklfjsdkfhsjdf

Luciahälsning

dksjhfksjdhfksäå å

Väntan

sdöklfoföfö ååpflf

Hypnos

kjdhfkljshydfs

Skogen

poufgåoudfgm,sd

Inititativ

lkjsdlfökhsdkf

lkjdfglkjdf

fgdfgdfg

lkgjfdölgijdofg
fljdgöldkfhödkfjg

RSS 2.0