Under mina vingar

Tillåt mig presentera Peanut! Eller Breaking News som hon heter i stamtavlan.


Snyggingen som jag faktiskt är tränare till numera! :D
Hur det gick till är lite av en historia bara det..
Peanut bor, och kommer såklart också fortfarande bo, hos våra vänner Erika och Emil, endast 100 m härifrån. Jo, det är dem jag berättat om, som vi aldrig fått tummen ur för att träffa ihop med hundarna, vi bor helt enkelt för nära haha. Onsdagen då Tira tog sin licens var Peanut med familj med oss för att nöten skulle få "motionera efter trasan", om hon skulle gilla det :) Det slutade med att hon sprang kortdistansen på dagens snabbaste tid! 17.97! Inte specifikt tränad..men snabbare än båda räzer-systrarna Pretty Moon och Unique Moon som också var där och tränade..
Ett frö började gro hos både mig, matte&husse och andra på banan. Kunde man lösa det så att Peanut skulle kunna komma till start i tävling (igen) såhär på senare dar?
Lite kort om Peanut så är hon fyllda 6 år, har tävlat 20 gånger mellan 2005-2007 men omplacerad då ägaren slutade med hundkapp. Hon har alltså sin licens och tävlingsbok färdiga, väl bevarade hemma hos Erika och Emil :) Peanut är klassad K3/M4 sedan sin tid på banan.
Jag hörde av mig till registreringen hos SHCF för att luska i hur vi skulle kunna göra, om det skulle kunna gå att lösa redan till denna säsong. Det slutade med att jag nu står som ägare till 10% (ett måste för att få stå som tränare) och att Erika och Emil betalade in en gällande licensavgift på 200 kr för Peanut. Nu är hon alltså formellt redo för tävling, fartigare än någonsin! All byråkrati har gått supersmidigt! Nu planerar vi att köra henne några träningsrundor på banan, framförallt ihop med andra hundar så att hon får chans att fräscha upp sin teknik i grupp, men sedan är vi *peppar peppar* redo :D Redan i lördags var hon med oss upp till Järbo och midsommartävlingarna, där hon fick springa ett till kortlopp ensam i träning. Det gjorde hon på fina 17.72, duuuuuuktig! Tränare Sanna fick då också lära sig att inte gå på innerplan för att hämta upp nöt ;) Utan distrahering så blev harbitandet mycket bättre ;) Imorrn är det dags igen, då på hemmaplan och då ska vi försöka få till ett lopp med annan hund! SÅ spännande!
Jag känner mig hedrad som fått äran att förvalta nöten, och det känns faktiskt som att hon, med Tira skadad och borta från säsongen, kan vara den perfekta hundmentorn för mig som nyutkommen tränare, min första säsong. Hon har tävlat, hon vet precis vad hon ska göra på banan, enkel, fokuserad, och man själv vet lite hur hon ska startas (även om jag tänker granska boxval osv. lite ånyo ;). Dessutom är hon inte övertänd innan banan som en viss liten pirat ;) Inget härjande, utan bara lite extra skärpt och spänd.
Jag är också spänd. Det här är så kul! Tänk att få ge Peanut detta på hennes seniordagar. Hon som verkligen älskar banan! Om det så skulle stanna här och nu, så skulle jag fortfarande vara så glad över hennes nyliga sandsprätt :) Peanut for the win!

Omvälvande vecka!

Kan man minst sagt säga att det varit för oss :) Har uppdaterat regelbundet på Facebook, men inget här, så nu är det på tiden att ni får veta vad som hänt! För precis en vecka sedan kom så Tira till start i sitt licenslopp, magkänslan min var dålig sekunderna innan start och det blev förmodligen den sämsta sortens licenslopp av det hela tillslut. Som Tira ändå fick godkänt på, jajjemen vår lilla pirat har nu sin tävlingslicens, weeehoo :D Det blev ett fullt lopp, Tira fick box nr 2 och hon låg sist hela vägen till efter mållinjen, där hon kom förbi. Hela vägen fick hon kämpa mot alldeles för hårt motstånd. Mattes fel, kände tyvärr inte till den svarta nykomlingskanonen vid namn Jack som ville ställa upp på plats..och så var det ju Vätö-Grabben och Run-Riot, båda topphundar..De andra två var Hannes Irish Flirt och Moonman. Såhär i efterhand..tja, man lär så länge man lever. Jag själv hann inte titta på hela loppet, men bilden nedan vid harstopp ger mig magont..Den säger allt. Spretigt och ojämt.

Glädjen över den nyvunna tävlingslicensen blev kort, väl hemma dippade Tira med höger bakben :( Vi valde att vänta ut det och det blev lite mer osynligt över torsdagen och fredagen men heller inte helt bra. Helgen som var tillbringade Tira med husse nere i Jönköping hos ett par bekanta med varghund och vi odlade is i magen. När helgen var över var hältan fortfarande inte borta så vi bokade tid hos veterinär Per Eksell i Örbyhus, nära 19 mil bort enkelväg. Per valde vi på rekommendation, och en väl grundad sådan. Någon annan veterinär kommer vi aldrig välja för rådgivning, om vi inte behöver. Så otroligt kunnig, trevlig, intresserad och jordnära! Just en sådan man behöver när man känner sig vilsen och vill ställa tusen frågor :)
Diagnosen blev en lätt korsbandsskade, dvs. lite glapp i högerknät. Medicin och koppelvila i 3 veckor och sedan succesivt ökande av motion och rörelse. Lösläpp ser vi långt i fjärran, eftersom hon är en buse som ger gärnet i alla lösa lägen ;) Och självklart så kommer vi inte starta henne mer på banan denna säsong. Visst känns det snopet, men vetni, glädjen över tävlingslicensen är så stor så den räcker året ut :D Jag har redan nu njutit massor av att vi gör valpaktiviteter igen, titta på folk och slappa haha.


Tira kämpar emot det lugnande i veterinärens väntrum ;)

Andra saker dök också upp förra onsdagen, som ger lite pirr i magen! Vissa av er träffar vi i Järbo i helgen, och då kommer ni får reda på det där, er andra tänker jag hålla på halster ett litet tag till ;) Det är jättespännande hursom!
Nu är tältet köpt, myggmedlet blandat och hela bilen ska knökas full, minns inte sist jag campade men jag längtar något så infernaliskt! Ska bli riktigt mysigt att frysa och sedan svettas och inandas doft av tältduk :) Att det sen är på Järbobanan det sker, när de bjuder på midsommarfirande och tävling, det är pricken över i't!
Vi ses, precis som vanligt! :)

Efterlyser stödhundar!

Vi gör ett försök! Tira ska få springa sitt licenslopp/provlopp nu på onsdag på västeråsbanan och behöver stödhundar! Vi siktar på ett provlopp över medeldistans med minst 5 hundar, varav minst 2 stödhundar :) Tira springer medel 510 kring 32.50, så semi-snabba snälla hundar önskar vi ;) Onsdag kl 19.00, Västerås.

Lämna en kommentar eller maila på [email protected] om ni kan hjälpa till :)

Tack på förhand!



*pirr*

Fan-art!

Måste bara visa er ett par målningar på lillpiraten! De är gjorda av för oss tidigare okända personer som bara inspirerats av henne och sedan målat :) Är det inte fantastiskt? Vilka coola människor det finns, sånt'här gillar jag skarpt.
Den sista är jag himla himla himla sugen på att göra bildekal av..eller kanske t.o.m. tatuering? ;) Den liksom bara lyser Tiras pesonlighet :)






Pics or it didn't happen!

Vi lever! Sedan sist jag skrev har Tira börjat löpa och nu går hon t.om. ur det i dagarna :) Inte alls vår mening att hålla oss undan även härifrån ;) Skolan dundrade i mål med en tenta och sedan dess har jag varit ledig sånär som på ett par introduktionspass på boendet, nu i veckan har jag inga måsten alls på schemat och ska ha en riktig lov-vecka!
Bilder får berätta hur det sett ut en tid tillbaka! Mickes lilla Sussie har varit här och sällskapat med löperskan, vi har varit till Skavsta (via sandtaget såklart!) och hämtat hem Torbjörns syster och tjej från skottland för en visit. Vi har badat och myst!
Torbjörn har äntligen fått sitt vidvinkelobjektiv (tillsammans med massa andra kameraprylar)- så många av bilderna är tagna med just det. I love it! Det ger roliga livfulla bilder, några av mina första sommarfavoriter finns bland bilderna nedan! :) Åh vad jag gillar sommar. Enjoy!






Foto: T. Skogsberg

Idag har Västerås haft sin första tävling för säsongen och jag jobbade i veterinärboden :) Hela dagen förflöt supersmidigt och..snabbt! Hängde knappt med så var alla lopp körda :) Vackert väder och bra stämning, nu känns säsongen på allvar och det är ju bara så himla kul med tävlingsdagar. Från början till slut var en upplevelse att få vara med om! Om skattepengen bara behagar rulla in i veckan så kanske vi styr kosan mot Åkers på lördag, vore riktigt skoj! Kanske låta Tira springa kort och känna på den banan såhär efter löpet, men det får vi se :)
Annars då. Tja, besöket från skottland vill nog säkert se sig om så endel utflykter kanske också blir av i veckan :D På återskrivande!

RSS 2.0