Tisdag i Örebro

Tisdagar i juli kommer innebära ledig husse här i huset! Idag slöade vi igång dagen och fick framåt eftermiddagen för oss att åka en tripp till Örebro med tåget. Torbjörn ville kolla in lite fotoaffärer och jag lite djuraffärer och såklart Myrorna (älska!). Lillsnöret trippade med oss tålmodigt i vårt strosande, bråttom hade vi inte någonstans och pauserna var många ;)

Påväg och endast nosen är vaken ;) Det är så roligt att vinthundar ser så utmärglade ut när de ligger sådär platt på sidan. Folk tittar ömsom förfärade, ömsom roade. Den lilla borderterriern i vår kupé var också han en cooling med vaken nos och sovande stämband ;)




En bit från tågstationen gjorde vännen Josef dagens bästa spot!  En greyhound inne på en mörk bakgård bakom ett par grindar. Mitt i stan! Tvärbroms och inväntande av husse&hund som var påväg ut på promenix :) Greyhounden var Ebba, Quantico Sweeping Lady, en så väldigt söt och värdig 10åring med ett banrekord på Örebrobanan i kort distans! :D Numera lever hon livets glada dagar som soffkudde, med sin ålder i ryggen sa hon bestämt till en ivrig, skuttande Tira, sedan delade de på nyinköpt gotte hos mig hihi. Husse var toppentrevlig han också och hoppas de gör slag i att komma förbi banan någongång! :)

Med alla småinköp klara så utgjordes resten av dagen/kvällen i Örebro av å-bus, uteserveringshäng och godislek längs stråket med alla de nya konstinstallationerna. Vid vår senlunch så hade Tira sådan tur att Jennie smugglade ner kyckling- och fetaostbitar i en liten burk till bara henne! Vilken lyx! Tror Tira gillar att iaf en i sällskapet vårat inte är vegetarian ;)


Sen bar det av hemåt igen på ett försenat folktomt tåg.

Kan man anses ha en jakttokig greyhound om denne totalfokuserar på ett framrullande ciggpaket samtidigt som ett skränande godståg passerar max 1 meter ifrån? Det kanske tyder på något annat? Hon är inte riktigt klok vår pirat haha.

Vi köpte förresten en startmotor idag! Inne i en hobbyaffär hos en trevlig snubbe. Så nu är det bara ytterligare några delar som ska till innan Tira har sin alldeles egna släphare :D (Och alla hennes kompisar också för den delen!)




....en del av dagens fynd inne på Myrorna, förhoppningsvis inte nya leksaker till Tira, även om de bara kostade 50 kr ;) Hon fick ju trots allt startmotor, evighetsben, gotte OCH tikskydd i sin skörd, så hon kan nog vara nöjd. Ja kanske inte jättenöjd över tikskyddet, menmen ;) Apropå det. Tira är nog väldigt nära vuxendomen nu. Igår, efter midnatt när T och jag tog sikte på sängen, när hon var rastad för bara en timma sedan, då kliver hon sömndrucken upp i sängen, bäddar lite lojt och kissar sedan! Några droppar bara, och sådär så man såg på henne att det kom oväntat. Både Torbjörn och jag kunde inte annat än fnissa, det hela var så himla underligt. Renbäddat fick vi iaf och var rätt nöjda ändå ;) Idag har hon också kissat ofta och mycket under vår utflykt. Vi noterar och väntar vidare :)
Nu blir det sova! Tira sover sedan lääängeee, kanske också hon nöjd med dagen. Natti!

Kommentarer
Postat av: Anki

Jag gjorde jojjans tikskydd utav en gammal t-shirt o den sitter verkligen tok-bra! Inte snygg men BRA! Jag blogga om den igår, lr förrgår..minns inte riktigt! De är bara o sno idén om du vill! jag la ut en beskrivning på den. En annan grej jag fick veta härom dagen va att man kan ta nylonstrumbyxor o klippa av benen på o ett hål för svansen..jag har inte testat de själv, men de ska funka de me :) De är ju så himla dyrt att köpa de färdig sydda på djur affären OM de tuggar sönder :D Ha de gott!

2009-07-08 @ 22:07:13
URL: http://cutecherry.zoomin.se
Postat av: nemo

Vilka underbara bilder! Både på en utslagen Tira och dom vid statyn!

2009-07-09 @ 13:01:51
URL: http://www.metrobloggen.se/viharhittatnemo
Postat av: Eva

Hej hej...



Ni såg verkligen ut att ha en riktigt mysig dag igår.. Skönt att kunna strosa runt och bara ta det lugnt ibland.. =) Har svarat dig på bloggen min ang Tira, det spelar ingen roll att dom löper när man ställer ut.. =) Så nu hoppas vi att ni kommer.. =) Har ni vänner och bekanta som också vill komma så vore det skojigt.. Alltid kul när man blir många.. =) Ja vi får väl se när lilltjejen hade tänkt att börja löpa, hon är ju inte så gammal ännu, det är många kappisar som löper senare än "normala" hundar första gången... Kan inte sluta titta på bilderna dom är underbara! Är det ok att vi länkar till er på hemsidan?



Kram

2009-07-09 @ 13:01:56
URL: http://ettgaletliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0