Urladdning

Idag har det äntligen åskat och regnat här! Två 15-minuterslånga åskväder passerade under dagen, ett på förmiddagen och sedan ett på kvällen. Tänk att man verkligen kan längta till regn&rusk när det varit värmebölja som nu en tid. Promenaden tätt efter urladdningen i förmiddags var så otroligt skön, det kändes som man kunde andas för första gången på ett par veckor och man såg att Tira njöt av att inte behöva pusta vägen fram. Här i lyan tycker vi dessutom att åskoväder är bland det mysigaste som finns, så vi mös alla tre på balkongen när det dundrade som mest ;) Promenaderna förresten, sen igår har vi ett nytt gotte till Tira som får följa med på endel promenixer. Vi köpte en tub med skinkost som (ju) bara är hennes och ur den trycker vi fram en liten klick som belöning som hon sedan får slicka av direkt från tuben :) Ja när hon inte får slicka i sig klicken från någon trädstam eller annat projekt. Så himla rolig belöningsform och man behöver ju inte ens bli kladdig om man inte vill! Idag var tuben med ner i vattnet när vi var iväg och badade, det var mycket populärt  och kanske p.g.a den eller p.g.a att Josef Och Jennie var med ute i vattnet, så simmade faktiskt Tira ut till oss. Så söt den lilla paddlaren! Stället vi var på idag kallas Långgrundet, och det är ansett som "Arbogatraktens Playa". Jag fick reda på häromdagen att hundar faktiskt är välkommna där, något som jag tagit för givet innan att de inte varit, så idag åkte vi dit och njöt! Kanske p.ga hotande skyar så var vi ensamma på stranden så när som på tre icke hundrädda ungdomar så Tira fick vara lös och självstyrande. Härligt! Väljer man rätt tid så är nog detta ett perfekt ställe att ta med sig hundsällskap till, mycket sand att busa i och relativt långgrunt med sandbotten. Några frivillga? :)
Bilderna nedan är lånade av just vännen Josef, tagna med hans nyfunna kärlek Nikonkameran. Tack J!
  
Kan inte ord beskriva så kanske bilder kan - bad med hund är verkligen lycka!

Om några timmar, efter lite nattsömn nu, kommer Sofia med Lucas, Wille&Lisa förbisvischandes och hämtar upp oss för vidare färd mot hundöarna! Tira har nämligen inte hunnit få sin första lingonperiod än så utan förhinder sluter vi upp med alla favoriter! Peppen är på och det ska bli så kul :) NNL's minnesträff över Åsa W sammanfaller med vår lilla kompisträff så det kommer bli långnost och långbent i mängd!
En viss procent av mig hade såklart velat vara på Åkers Kanal en finaldag som imorgon, när Derbyt ska avgöras. Jag har följt tävlingen på håll via hemsidor och krönikor ska ni veta, men har varit lite lat med att lyckönska er alla som deltagit. Ni har varit och är superduktiga. Vilka hundar ni har, gåshud bara jag tänker på dem! Talisker skulle jag vilja uppleva i all hans storhet, har ännu inte fått sett den snygge mörkblåa springa, lycka till imorrn! Mina underdogsälskande tummar hålls för den enda tiken i loppet, Athenas Pearl med sina trevliga människor Jesper och Lotta! Heja heja! Blir spännande att kolla resultaten imorgonkväll. Sofia&Co följer med oss hem och blir våra gäster över natten då, men greyhoundvärlden är alltid greyhoundvärlden och dit har jag alltid tid att kolla in ;)
Ha en härlig lördag vad ni än tar er för!

Kommentarer
Postat av: Eva

Jadu Sanna, du missade verkligen ngt.. Usch ryser bara jag tänker på det.. Det han gjorde var sjukt bra gjort, trots att han sprang in i rälsen så kämpar han isg ikapp Apollons Pearl som ledde med 5 längder i sista böj.. Ruggigt!! =) Men ni ser ut att ha haft det toppen ändå.. Hoppas att vi ses snart!



PS Visst är det skoj att Chippen fått sin licens, är överlycklig! Ds

2009-07-07 @ 16:00:54
URL: http://ettgaletliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0