Helgen

Värmeböljan fortsätter! Här vaknar Tira till liv efter 8 på kvällen, hälsar goddag till alla leksakerna och busar en sväng sen somnar hon tungt tills det är dags att börja dåsa flämtande nästa dag. Det är jobbigt att vara hund i denna värmen! Men framåt kvällen njuter hon som sagt av utevistelse, i detta nu ligger hon och cyklar uppåner ute i altansoffan efter en ganska kort dag.. Vi hämtade nämligen upp lillsnöret hemma hos Linnéa och Tetris först framåt elvasnåret igårkväll efter en lång svettig dag på Liseberg och hem kom vi vid 02 inatt. Sen sov vi till efter tolv idag ;) I Alingsås hade de fyrbenta kommit överens jättebra och det är alltid lika skönt att höra att "det bortskämda ensambarnet" Tira tål sällskap av alla möjliga slag både på bortaplan och hemmaplan :) Tira och Tetris har en alldeles speciell relation där Tira ser upp till och härmar Tetris. Så har det varit från första gången de träffades och Tira lär sig alltid något nytt när de ses och kommer hem lite klokare och lite mer hänsynstagande i hundgemenskapssammanhang. Tack för alla dina skolor Tetris, du är den bästa lärarinnan! ;) Och tänk vad det känns skönt att lämna bort hunden till någon som har hundar själv och "tänker hundigt". Man spanar efter samma saker och rapporterar precis det man som matte vill veta och bara en sån sak som att Linnéa hade fyllt på vattenflaskan med nytt vatten till hemresan, det är tänk som man gillar! Tydligen hade också Linnéa sett tecken på att Tira kanske börjar bli stor, det hade visst markerats och sniffats väldigt hihi. Spännande! Håll alla tummar att hon iaf "håller tätt" över helgen som kommer då vi planerat en tripp till Sthlm där ett stort kompisgäng med vinthundar skall mötas på hundöarna. Lilltån kan ni hålla för liite svalare väder, ok? :)
Efter sömnen inatt var jag idag iväg med Jennie&Josef och badade framåt eftermiddagen, Tira fick stanna hemma även om hon kunnat hänga med rent praktiskt. Jag tänker att efter helgen med bus deluxe, bad och långa resor mår hon nog gott av lite vila, plus att man inte får glömma bort att det är nyttigt för henne att få vara ensam då och då! Ensamhetsträning är ju ändå en färskvara och eftersom jag mest åker på saker där hon kan vara med så får vi istället planera in tillfällen när hon får vara hemma ensam. Helsnurrigt :) Vi får se om hon får hänga med imorgon när det blir mer bad eller om hon får slappa hemma ännu en stund. Idag tog husse med henne ner till ån för bad på tu man hand när han kom från jobbet, så de båda kanske hoppas på en repris vad vet jag :)
Förresten, Eva! Vi kommer nog ha en lagom snyggt ärrad hund till utställningen i slutet på augusti! I en strandleks sista spurt sprang piraten visst in i en stubbe och skrapade upp både framlår och bakknä nu när hon var i Alingsås. Såren är väldigt ytliga, men kala och hmm..utbredda. Tror såret på sidan av bogen sträcker sig en dryga 10 cm. Rätt över det fina svarta partiet där. Det på knät är mycket mindre och inte lika tydligt. Vet inte om man kan välja vilken sida av hunden man visar för domaren i en utställning, men hennes andra sida ser helt klart mindre gangster ut nu iaf, trots att det är den sidan som piratögat sitter på hihi ;)

Ouch!





Tre bilder, lånade av helgmamma Linnéa, som visar på fullt ös och härlig hundgemenskap <3 Tack !

Kommentarer
Postat av: Sabina

Hundöarna! Vad härligt!

Vi åker till Stockholm på söndag, dock utan hundar, för några dagars segling.

Vi kommer att vara där en hel del i sommar, med och utan hund, har ni vägarna förbi måste ni höra av er!!

Sabina

2009-06-30 @ 12:30:02
URL: http://greyhoundliv.blogspot.com
Postat av: Anki

Fasen va mysigt eran pirat har haft då :) Taxarna ska få semester från mig snart oxå..de behöver dom kan jag lova asg nu är de bara Jojjan som inte har nån hundvakt..du är inte sugen o låna i 8 dygn? ;D

2009-07-03 @ 07:25:27
URL: http://cutecherry.zoomin.se
Postat av: Eva

Äh hon e ju ne gangster.. s Skämt och sido det hinner nog läka ihop bra tills dess och du visar ju hundens högra sida så det löser sig... Kram

2009-07-07 @ 16:03:24
URL: http://ettgaletliv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0