14 april 09 - Påsk(släp)hare!

Tira har fått springa efter släphare för första gången härnere!
Igår var det nämligen arbetsdag och efterföljande träning på Örebrobanan så vi bjöd med oss Josef och Jennie dit för att träffa lite hundar, folk och snappa upp hur saker går till vid banan. Det är mycket att ta in för en gröngöling och det är bara att börja någonstans..och i god tid  Ett tjugotal entusiaster var där, vissa var där långväga och på genomfart, inte alla från klubben alltså. Vi mötte bla Linda som har ägt min vän Therese's greyhound Quliga Schnappi (Dimma) innan henne och vi fick träffa hennes Quliga Bite My Dust och Quliga Miss Rhys (Zlatan och Doris) som är kullsyskon till Dimma. Och det märktes lång väg! Zlatan var precis lika pratsam och vimsig som sin vita syster hihi. Med sig hade Linda också sitt nya stjärnskott Hannemoon Moonami (Selma), sammetssvart, snart 6 månader och en goingtös. Flera ur hennes kull var också på plats med kennelmamma Hanne, fanns flera vita med svarta fläckar och Tira misstogs hela tiden för att vara en av dem  Vi fick också träffa ett par valpar ur kullen Bondi Babe - NY Ranger, nu 8 veckor och mycket nära att bli nappade Som tur var var de redan sålda och påväg till sina nya hem! Bedårande små vingelmonster.

När alla bekantat sig...hade vissa tydligen utfört allt arbete för då började träningen! Tira och de yngre skulle få springa efter släphare sist under dagen så vi satte oss ner och kikade på de andra sålänge. Finns inget häftigare än greyhounds som ger allt, rysningar bara man tänker på det.

Hadesrikes Dionysos och Hadesrikes Agamemnon, efter NY Ranger och Bondi Babe, bekantar sig här med ett par ynglingar ur Hannemoon-kullen. Jag kan ta dem allihop?!







Agamemnon och Hannemoon Moonami, mellan dem skiljer det "bara" 4 månader...rätt otroligt vad de växer fort!




Lilla Moonami var så nyfiken på Tira..som körde på den lite vuxnare ignoranta stilen hihi





Zlatan längst ut till vänster och blåa Doris fick kämpa mot en stooor hane som jag tyvärr inte minns namnet på. Heja heja dimmsyskonen!



De är...hrrmm..snygga när de springer..de här gråhundarna Här två hundar som jag inte har namn på, men som gav gärnet och firade igång säsongen riktigt!




Tålmodiga damen, som verkligen följde det som hände på banan med lysande iver och fokusering. Men det var om hon visste att spara på krafterna tills sanden var under hennes tassar..Det var så otroligt spännande att se henne invid all action, se hur hennes instinkter fick det att lysa om henne av jaktlust.


Efter dryga 2 h väntan var det vår tur och jag var nog nästan mer uppspelt än Tira haha






Och iväääääääääääääääg! Weeeeeeei!






...och tillbaka?! hahaha, trasan var det roligaste på länge och den ville man minsann visa matte. Till linförarens stora belåtenhet Tänk om alla hundar riggade så inför sin näste.







Trassel borta vid maskineriet, goa gubbar, och goa vänner som sällskap, det var trivsamt avslappnat vid banan!




Tack för igår allihop, vi har fått mersmak...Tira allraminst! Hon hoppas nog varje påsk kunde vara såhär, med harar på släp som man FÅR jaga...inslaget där hon fick vara påskkärring kan hon dock klara sig utan. Hon låter hälsa att ni gärna får ha någon springbild ovan som idolbild framför den här nedanför










Hej från oss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0