1 maj 09 - Pojkvännen som sov över

Vi är hundvakt hela helgen ut åt vår kompis Sannas afghanpojke Jamaal! Jamaal är ung han också, endast 10 månader så vi hade tagit på oss vårat största tålamod när han anlände igårkväll, två ynglingar som innan bara tokbusat ihop..skulle nu umgås inomhus och helst sova om natten..
Och det har gått SÅ bra hittills! Peppar peppar.. Inga tokrus varken inomhus eller i koppel utomhus, inga konstigheter över att vara hemma hos en annan hund för första gången eller att plötsligt behöva dela saker med en annan hund. Båda är världens duktigaste! Inne mysgnager de ibland på varandra liggandes i någon soffa eller i sängen, men det är ju bara trivsam hundnärvaro tycker vi Vi hämtade så sent som igår eftermiddag hem våra nya (gamla) storpysiga soffor som är rejält mycket bredare och större än de gamla och de är redan vida godkända av båda två! Kan man bättre inviga en soffa än med vinthundsmys? Den ena anas på bilden ovan, mina drömsoffor sedan länge är på plats!


Idag var det så eldprov för ynglingarna! Torbjörn och jag är med i en utomhusteater varje sommar och idag var det heldagsrepetition utomhus på schemat  Eftersom vi inte var riktigt säkra på Jamaal oövervakad hemma hos oss (där han aldrig varit tidigare) och heller inte visste hur de två ihop skulle bete sig så fanns det inte på schemat att lämna dem två hemma ensamma utan de fick hänga med!
Och återigen, vad otroligt duktiga de är! Jag är fortfarande helt paff över hur bra det gick!. 6 h (!) undantaget lite småraster, låg de på filten i skuggan och tvingades se på alla oss teaterapor som stojade..utan att få vara med! Passivitetsträning på hög nivå alltså. Lite pip, inget frenetiskt grävande eller gnagande, lite korv vid grillningen, inget bus och lite koppeltrassel...en perfekt kompott!
Gissa om det är två vinthundsvalpar som sussar sött sedan länge här inne..


Imorrn ska vi låta dem två få busa av sig i rasthagen, efterlängtat hos dem säkerligen! Ska ladda kameran nu så jag kan filma lite, husse fotar nog som vanligt Jag har blivit skitdålig på att fota själv när husse får så bra bilder!
Det är bara så skönt att se Tira kunna hänga med andra hundar friktionsfritt, utanför situationen busa-lössläppta. Hon är bäst vår tjej! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0