Påskprövning

I eftermiddags lånade (kanske för sista gången wooho) vi bilen och for hem till mina föräldrar i Västerås för lite påskfirande. Milo var med såklart, och det blev därför första gången han var inne i ett annat hem :) När vi kom fram och de båda kom ut ur bilen var han så otroligt pepp och framåt! Svansen busigt högt som vore han lös :D Vet inte om det var lantluften, avsaknaden av trafik och folk eller bara att få komma ur bilen som gjorde det, men det var så härligt att se honom så och man memorerar och stärks! Han är annars fortfarande ganska ängslig för trafik på de ställen man måste gå så, ljud uppmärksammas noga och människor man möter är helläskiga och inte att lita på. Han är så söt, för istället för att gå en båge runt och bort från personer precis vid mötet så svänger han av från promenadlinjen och smyger bestämt rakt mot dem för att vädra! :D Det går mycket bättre om man tar lite kortare koppel så han inte har något "att gå ut i", känns som han blir trygg av det :) Då ser man att hela han hanterar synintrycket och kanske så småningom inser han att de inte vill honom något illa. Fina pojken..undrar vad han mött för människor i sitt liv..
Väl inomhus gav kopplet Milo ro från vankandet, och som alltid så visade Tira vägen till beteendet :) På filten vi hade med hemifrån låg de sedan brevid bordet och slumrade när vi åt, så himla duktiga! Överlag så tror jag Milo kunde varit utan trippen om han fått välja själv hihi, nytt folk är inte så roliga att lära känna ännu ju :) Jag tycker det är stort att han kunde lägga sig ner och vila, på ett helt nytt ställe, med 6 helt nya personer närvarande och jag är så stolt över honom! Och vad som är ännu roligare och viktigare, är hans befästa trygghet här hemma, sedan länge suckande och djupsovande över att vara "hemma" igen, bortom det jobbiga. Och det bara på en vecka hos oss. Inget vankande, inget "skuggande". Det har jag alltid tyckt varit viktigast, att hunden har en rofylld hamn att ladda batterierna i, för först då kan man ju testa vingarna för andra saker :) Inskolningen för Milo till sin nya familj känns bara mer och mer som rätt sätt att göra det på och det ska bli så spännande!



Vi kunde såklart inte åka ut mot mina föräldrar utan att kika in VHS-banan och se hur långt våren kommit där! Såhär såg det ut idag i strålande vårsol. Riktigt lockande varm sand!



Bådar gott inför första städdagen, 25 april kl 10.00!

Hoppas ni haft en lika härligt solig påskafton som vi!

Kommentarer
Postat av: teresa björk

Hejsan! Har helt missat att ni har denna vackra hund i jour,vilken sötnos. :)

Fabbe är borta han fick somna in den 19 mars det fanns inte längre något att göra.Bara ett par timmar senare kom chippe ( keep-up ) hit ( ifrån fabbes uppföd) som letade efter ett hem

Hoppas allt är bra med dig/er

kram

2010-04-04 @ 23:03:26
URL: http://www.greyhoundsomsällskap.se
Postat av: Anonym

Nu har jag mätt hundarna med måttband, de blir mellan 67-69 cm lite olika varje gång jag mäter. De är jämnhöga.

2010-04-05 @ 21:15:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0