Curre i jakt på hem!

Tänkte berätta lite för er om Curre, den gyllene greyhoundhanen som behöver ett nytt hem! Hoppas ni fortsätter luska i alla vrår ;)

Curre, eller HankosCreative som han heter i stamtavlan, fyllde 4 år alldeles nyss och är en alldels förtjusande greyhoundbekantskap! Vill man lära känna greyhound som ras så är Curre representanten att visa vägen enligt mig, en värdig, lugn men levnadsglad herre som har hela sitt liv framför sig :)
Han är SKK-registrerad och är av kappistyp, men har aldrig tävlats. Han har bott hos nuvarande ägare sedan han var valp.

Curre är okastrerad, med endast en kula på plats. I ett par månader bodde han med en okasterad jämnårig hane (vinthundsblandning) hemma hos nuvarande ägaren och det gick jättebra!
Curre älskar andra hundar, stora som små, tikar och hanar, och vill gärna leka. Han är även van vid katter då han bor ihop med en i dagens läge. Han kan bli skrämd av saker som för mycket liv av sig och är inte förtjust i små livliga barn, de är otäcka! Andra otäckingar är folk som är synbart berusade eller som röker nära honom, då drar han sig undan och ifrån.
Som typisk vinthund är han inte översocial när man möter främlingar, om han inte blir framlockad och peppad med glada tillrop såklart ;) Han hoppar gärna upp på en när man kommer fram om han är jätteglad och det är han alltid när man kommer hem även om man bara varit borta i tio minuter.
Han är jätte duktig när man klipper klor, klurigt att hålla balansen i stående ställning bara :) Han går jättebra i koppel, men han kan dra när han verkligen vill till något ställe och markera när man är ute. Han vill gärna gå först. Han älskar att åka bil. Buss och tåg är han inte så jättevan vid men kan slappna av så länge någon inte går förbi honom, för då ställer han sig upp av nyfikenhet och för att vara säker på att inte vara ivägen :)
Han ligger på typiskt vinthundsvis gärna och sover om dagarna och har inget problem om man kommer och lägger/sätter sig vid honom i korgen eller på platsen. Det innebär ju gooooooos och det kan han inte få nog av!
Curre älskar att leka i snön, speciellt när den första snön kommer. När det blir alldeles för kallt så vill han knappt gå ut genom dörren eller gå en meter efter han gjort sitt (men vem vill det om man inte måste?).
Han är inte så förtjust i att simma utomhus men doppar sig gärna till bröstkorgen. Han är duktig på att bli duschad i badkar som dusch hemma, dock vill han gärna sakta, sakta gå ut från duschen och badkaret står han gärna stel på klorna om man flyttar honom för att komma åt att schampoonera, så tyyypiskt greyhound haha.
Han är en helt underbar hund som älskar att leka med bollar vid enstaka kast, dock kommer han inte tillbaka med dem i många fall, det lämnar han åt labradorerna eller Tira ;)

Tillsammans med Curre så får du biabädd (100x100cm, rund), fleecetäcke, Back on Track-täcke, flera koppel, flera halsband, bilbälte, flera selar, "tass bädd" (Rustas), 15 L fodertunna, matskålar + ställning, schampoo, flytväst, reflexväst, leksaker (som han dock inte använder så mycket). Det är säkert fler saker som kommer med honom och önskas inte någonting av det så är det såklart ok det också :)

Curre omplaceras då matte är gravid och beräknas få smått om 2 veckor, hon vill också att han ska få den uppmärksamhet han är värd.

Om ni, eller någon i er närhet, är genuint intresserad, med intentionen att ge honom ett livslångt hem och som tänkt igenom vad det innebär att ha hund för lång tid så maila antingen mig på
[email protected]

eller direkt till matte Johanna på
[email protected]

Hör också av er om ni har några frågor!

 

Många bilder, men ni känner ju mig ;) Här handlar ju inläggen om bilder för det mesta :)

Tycker bilderna visar honom mer än vad ord kan göra, de visar vilken underbar medlem han kan vara i en familj! På hur många av bilderna är han kopplad t.ex?

Hade situationen sett annorlunda ut för oss, om vi inte trivts bra som nykomlingar i kapplöpningsvärlden och haft bil, då skulle han nog fått komma hit, men det känns nu lite som att måla in sig i ett hörn och kanske också flytta vår längtan efter en valp till en framtid mycket längre bort..

Ibland är livet svårt..

Att vinka för Curre här på bloggen är det minsta jag kan göra, och det är det minsta han är värd! Underbara hund!


Kommentarer
Postat av: HannaH

Vilken tjusig kille!

2010-02-24 @ 00:21:34
Postat av: Eva

Hoppas att han hittar ett hem SNART... Ett livslångt liv hos en ny familj är ngt som han verkligen verkar förtjäna!



Kram

2010-02-24 @ 07:21:10
URL: http://chitra.cybersite.nu
Postat av: Nezumi & Pååpy

Gah! Sitter o kikar igenom bilderna och blir än en gång så galet kär i Curre-bollen! Om vi inte hade haft Pååp och om vi inte hade väntat tillökning och om...ja, om tiden hade varit en annan så hade han redan legat i vår soffa. Nu kan jag inte mer än hålla tummarna och sprida ordet: en fantastisk greyhound söker det perfekta hemmet! Till och med Pååpy rekommenderar honom varmt och det är stort det!

2010-02-24 @ 08:22:42
Postat av: LillstrumpLeo & Ville Whipp

ÅH!

Han är underbar, synd att han inte gillar småbarn så överdrivet mycket då. När jag är moster åt nio, men träffar fem av dom ofta. Annars hade han självklart fått bott här.



:(

2010-02-24 @ 09:08:41
URL: http://lillstrumpleo.bilddagboken.se
Postat av: Johanna

LillstrumpLeo & Ville Whipp: Han fungerar liksom vid barn, men han gillar inte att dem kommer till honom och klänger på honom. Det är naturligtvis någonting som går att träna honom till också. Samma sak gäller när dem kommer framspringandes i full fart till Curre, det är inte heller så behagligt men han har aldrig gett några tecken på aggressivitet eller velat skada dem för det. Han backar bara undan istället. :)

/Matten

2010-02-24 @ 12:59:55
URL: http://jagkallasjohanna.blogg.se/
Postat av: Jessica

Vilken otroligt fin hund, och han är beige oxå :)

Hur snygg skulle inte denne kille vara bredvid Minx?! Som för så många andra är inte tiden och tillfället det rätta :(

Hoppas någon annan med tid och möjlighet ser dina vackra bilder!/ Jessica m. Minx

2010-02-24 @ 13:07:53
Postat av: Elin & Koira

Men är det bara jag som tycker att det är sorgligt att ännu en hund får lov att hitta ett nytt hem när familjen skaffar tillökning...? Är inte hunden också en familjemedlem?

2010-02-24 @ 18:04:53
URL: http://koiruliini.wordpress.com
Postat av: Eva

Visst är hunden också en familjemedlem och inte skulle jag vilja bli av med den för att barn kommer in i familjen.. Våran greyhound lever mitt bland barnen och andra hundar och han verkar må gott av det, men om hans nuvarande ägare känner att detta är det bästa så hoppas jag att det löser isg fort för Curres skull om inte annat.. =)



2010-02-24 @ 18:11:05
URL: http://chitra.cybersite.nu
Postat av: Lillstrump & Ville

Aha, Då är jag med.. Sådana barn är dom inte, Ville är van dom men är ju lika nyfiken som dom är. Vill vara med helt enkelt. Man lämnar ju aldrig barnen ensamma med hunden ialla fall så.



2010-02-24 @ 20:58:45
URL: http://lillstrumpleo.bilddagboken.se
Postat av: Ulrika

Så vacker!!Fast jag förstår matten. Man avstår ju inte att skaffa ett eget barn för att man har hund och hunden kan ju få det minst lika bra hos någon annan! Har själv två omplac. greyhounds och de trivs bättre här än vad de gjorde innan;)Så det behöver inte vara negativt. Ibland får man ju se till hunden bästa framför vad man själv vill.

2010-02-27 @ 09:56:00
URL: http://vinthundsliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0