Omvälvande vecka!

Kan man minst sagt säga att det varit för oss :) Har uppdaterat regelbundet på Facebook, men inget här, så nu är det på tiden att ni får veta vad som hänt! För precis en vecka sedan kom så Tira till start i sitt licenslopp, magkänslan min var dålig sekunderna innan start och det blev förmodligen den sämsta sortens licenslopp av det hela tillslut. Som Tira ändå fick godkänt på, jajjemen vår lilla pirat har nu sin tävlingslicens, weeehoo :D Det blev ett fullt lopp, Tira fick box nr 2 och hon låg sist hela vägen till efter mållinjen, där hon kom förbi. Hela vägen fick hon kämpa mot alldeles för hårt motstånd. Mattes fel, kände tyvärr inte till den svarta nykomlingskanonen vid namn Jack som ville ställa upp på plats..och så var det ju Vätö-Grabben och Run-Riot, båda topphundar..De andra två var Hannes Irish Flirt och Moonman. Såhär i efterhand..tja, man lär så länge man lever. Jag själv hann inte titta på hela loppet, men bilden nedan vid harstopp ger mig magont..Den säger allt. Spretigt och ojämt.

Glädjen över den nyvunna tävlingslicensen blev kort, väl hemma dippade Tira med höger bakben :( Vi valde att vänta ut det och det blev lite mer osynligt över torsdagen och fredagen men heller inte helt bra. Helgen som var tillbringade Tira med husse nere i Jönköping hos ett par bekanta med varghund och vi odlade is i magen. När helgen var över var hältan fortfarande inte borta så vi bokade tid hos veterinär Per Eksell i Örbyhus, nära 19 mil bort enkelväg. Per valde vi på rekommendation, och en väl grundad sådan. Någon annan veterinär kommer vi aldrig välja för rådgivning, om vi inte behöver. Så otroligt kunnig, trevlig, intresserad och jordnära! Just en sådan man behöver när man känner sig vilsen och vill ställa tusen frågor :)
Diagnosen blev en lätt korsbandsskade, dvs. lite glapp i högerknät. Medicin och koppelvila i 3 veckor och sedan succesivt ökande av motion och rörelse. Lösläpp ser vi långt i fjärran, eftersom hon är en buse som ger gärnet i alla lösa lägen ;) Och självklart så kommer vi inte starta henne mer på banan denna säsong. Visst känns det snopet, men vetni, glädjen över tävlingslicensen är så stor så den räcker året ut :D Jag har redan nu njutit massor av att vi gör valpaktiviteter igen, titta på folk och slappa haha.


Tira kämpar emot det lugnande i veterinärens väntrum ;)

Andra saker dök också upp förra onsdagen, som ger lite pirr i magen! Vissa av er träffar vi i Järbo i helgen, och då kommer ni får reda på det där, er andra tänker jag hålla på halster ett litet tag till ;) Det är jättespännande hursom!
Nu är tältet köpt, myggmedlet blandat och hela bilen ska knökas full, minns inte sist jag campade men jag längtar något så infernaliskt! Ska bli riktigt mysigt att frysa och sedan svettas och inandas doft av tältduk :) Att det sen är på Järbobanan det sker, när de bjuder på midsommarfirande och tävling, det är pricken över i't!
Vi ses, precis som vanligt! :)

Kommentarer
Postat av: Torbjörn Skogsberg

Jag skulle vilja veta vad det mer var på onsdagen som koms på? :D

2010-06-24 @ 00:00:40
URL: http://www.minblick.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0