Dag 3

Idag har fläck1 och fläck2 fått vara lösa och busa ihop i inhägnad! Så underbart! Milo bar svansen glatt svajandes högre än någonsin förr och såg så lycklig ut! Kunde verkligen släppa loss och toksprang ur sig bensprallet på äkta greyhoundvis och när han inte gjorde det sökte han våra blickar och kel med ett stort leende :D Ingen kamera med...rätt typiskt va? Det får bli nästa gång :) Tillsammans sprang dem iaf och mätte sig med varandra sida vid sida långa rundor. Att Tira ibland satt i hans öra på hennes typiska hetsiga vis, var tydligen inget som bekom honom hah. Efter buset tycks Tira ha blivit lite mer uppskattande och mindre låg av dennadär vi släpat hem, för han kunde ju visst vara lekduglig trots allt! Här hemma går de nu ibland och bär runt på olika leksaker fram och tillbaka mellan rummen och Tira blir så retad så hon glor ögonen ur sig. Vilken fräcking! Tänk om han kunde ta tag i andra änden på hennes leksak så de fick kampa! Haha. De är väldigt söta ihop ;)

 

Promenaderna blir mer och mer synkade rent koppel-mässigt, Tira är ovan att gå ihop med andra hundar utan att bli busig och Milo är som en cykel som hamnat i en isränna ibland, skär av helt och tvärt haha. Men nu går det som sagt bättre och de håller sig mestadels till sitt i kanten :) Vi räknar honom som rumsren, och det är med promenad ungefär var 4e timma. Idag gick vi en annan tur än den lilla vi har rutin-gått och det var inga problem att göra ifrån sig även längs den. Och han börjar förstå att det inte är något farligt när kopplet skramlas fram, utan att man då får komma ut. Duktig kille! :D

 

Idag tog Milo också sitt första steg i att övervinna vardagsrums-nojjan! Vi skulle käka pizza och testade då att helt sonika stänga in oss alla i vardagsrummet med kompostgaller. Milo har ju alltid följt med in, men sedan vänt och gått ut igen illa kvickt. Vi började äta under ignorerande väntan, Milo i ögonvrån, ståendes undrande. Efter ett tag kunde han äntligen lägga sig ner på dynan invid Tira, och då blev det snabbt en bit pizza som belöning :) Några upprepningar och det slutade med att han låg kvar på dynan när vi sedan öppnade gallret, och ja t.o.m. när vi gick till köket. Ska bli spännande att se om han vågar inta första parkett därinne tillsammans med Tira nästa gång vi ska äta :) Han gör så himla fina framsteg varje dag!

 

Saker vi noterat/ska utvärdera:

*Milo har flera gånger snuttat mobiltelefoner och kameror och kan inte motstå att ta dem lätt i munnen om han hittar dem där han ska lägga sig, dessa gånger har vi suttit brevid och kunnat avstyra. Skulle han bitit på dem om vi inte var där? Han har också försökt snutta igång en bok jag hade i sängen. Av vilka anledningar kan hundar plocka med saker mitt framför ögonen på en? Kom gärna med förslag så kan vi kanske komma på varför han gör det :)

 

*Han blir gnagig på närmaste koppel om man står stilla utomhus för länge, känns som en avreagering men annars uppträder han inte stressat, står helt lungt och kisar. Vi studerar beteendet vidare. Han kommer iaf inte hamna hos någon som vill binda upp honom utanför affären medan de handlar ;)

 

*Inomhus så är han flämtig mest hela sin vakna tid, kan koppla av jättefint och somna, men vaknar flämtig. Vi ska se hur det utvecklas, just nu har han ju tjock kennelpäls och han kanske helt enkelt bara är varm inomhus :) Utomhus flämtar han ingenting.

 

*Vi ska så småningom börja testa om Milo kan vara ensam hemma, med Tira till att börja med. Ska bli spännande att se hur han beteer sig, men det är ingen träning vi tänker stressa fram. Som läget är nu så vill vi bygga hans grundtrygghet först! Idag har vi iaf varit ute på ett par separata promenader och det har gått bra både utan Tira utomhus och utan Tira inomhus :) Lite nojigt i början, men han kom till ro inomhus och kunde göra sina behov utomhus. Heja Milo!

 

 

Det pågår visst en tyst vadslagning om huruvida Milo kommer bli kvar här hos oss eller inte ;) Utåt sett ser det säkert ut som en match-made-in-heaven hihi, och snygg ja det är han så det räcker och blir över! :D Om det bara vore det..Vi har dock alltid sagt att vi måste tänka kräset och inte göra vårat liv begränsat med hund. Det har alltid varit Tiras främsta egenskap, att hon fungerar precis överallt och att hon alltid är "game". Vi måste därför också vara ärliga med att vi lever ett liv som kanske inte passar alla typer av hundar, vi vistas i folksamlingar, flänger runt och träffar olika människor, miljöer och hundar och tja..rutin är kanske inte vår starkaste sida året runt :) Å andra sidan får våran hund/våra hundar följa med på det mesta! Vi måste också betänka att vi gärna skulle vilja ha en hund som iaf får vara med på våra dagar vid kapplöpningsbanan, inte nödvändigtvis tävla själv, men vara med och kanske kuta i sanden om den tycker om det.

Vi följer Milos framsteg med mer spänning än någon annan, tro mig, och vad som händer kan bara framtiden utvisa :)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad kul att det går så bra!:D Kanske skulle kunna testa att släppa båda med nöthunden också i ridhuset någon dag?:P

2010-03-28 @ 21:19:06
Postat av: Sanna

Erika, det gör vi gärna! :D Hör av dig bara, vi har tid mest hela tiden! ;D

2010-03-28 @ 21:33:53
URL: http://nolltillsjuttio.blogg.se/
Postat av: Eva

Det finns verkligen både för och nackdelar med två hundar!!!

2010-03-29 @ 01:34:12
URL: http://www.evahhojden.blogspot.com
Postat av: Jennie

Vad härligt att höra om framsteg! Och ja, visst passar de ypperligt, men tiden får utvisa vad som sker :) Kram på er!

2010-03-29 @ 09:17:42
URL: http://yenzan.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Va kul att se hur bra han trivs;) 2 hundar är roligare än vad en hund är, nackdelen är att det är dubbelt så dyrt. Kan säga att en Taniko begränsar oss medans två greyhounds inte gör det, de hänger med utan problem på allt. Taniko gillar inte nya miljöer,barn, stimmigt osv,gå hemma och lulla runt är hennes melodi.Beror mer på hur hund/arna är än antalet när det gäller om man blir begränsad när det gäller en eller två st.

2010-03-29 @ 11:22:43
URL: http://vinthundsliv.blogg.se/
Postat av: Sara (Ida, Alvin, Robin)

Vadå, två hundar är väl ingen match..

Tira uppskattar hans sällskap med kanske?

(inte bara att han är snygg?)



Robin norpar oxå med sej saker om han får, tuggar på kopplet ute men aldrig så det blir märken.

Det är mest att han inte lärt sej att ha tråkigt än.

2010-03-29 @ 16:13:33
Postat av: Linnéa

Ellie tar med saker i munnen. fjärrkontroll m.m

Likadan var Bella när mamma fick hem henne, men hon har slutat. Jag vet inte vad de kan bero på om det är stress eller att de inte är vana vid saker omkring sig. Men jag tror att de går över efter ett tag:)

Ellie är också flåsig inne men inte ute.. Precis som med Milo är hon avkopplad när hon vilar men flåsar när hon vaknar igen. kan vara att de är varmt inne.. Har ingen aning :)

2010-03-29 @ 21:07:55
URL: http://itsmeandmydogs.blogg.se/
Postat av: Petra Meyer

Många greyhounds, speciellt unga, samlar gärna på sin ägares saker. Särskilt saker som luktar mycket av ägaren - mobiltelefoner, fjärrkontroller, skor, klädesplagg. När Beauty var helt ny i Sverige hittade jag alltid mina saknade saker i hennes säng. Det var där hon "gömde" dem. Nu är hon gammalt i gamet och stjäl bara sådant som går att äta.



Inte så konstigt att de stackarna flämtar, det är en rätt stor temperaturskillnad på en icke uppvärmd irländsk kennel och ett svenskt hem med centralvärme och täta fönster......

2010-03-30 @ 17:36:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0