Välkommen Buble/Milo!



Lurigt för ett otränat öga att upptäcka på förra bilden inte sant? ;)

Igår var vi upp till Arlanda och välkomnade greyhoundhanen Buble från Irland till Sverige! Vi har valt att kalla honom Milo då Buble kändes lite klurigt att använda i tal ;) Milo är nu i jourhem hos oss genom djurskyddsföreningen Neverneverland tills hans perfekta hem dyker upp :) Eftersom Curre rönte så stort intresse via min blogg när han skulle omplaceras, med resultatet att vi tillslut stod med flera BRA intressenter så blev det tydligare än någonsin att vi faktiskt kan göra en punktinsats för dem sämre lottade, och vi satte jourhundstankarna i rullning på allvar. Vi har tiden, utrymmet, pengarna..och framförallt intresset att belysa den enskilda hundens personlighet genom bild och text :) Ge hunden en egen spotlight liksom, och det för allas bästa! Ju mer specifik beskrivningen blir, desto bättre och mer hållbar matchning är jag övertygad kommer ske :)

Ni må tro det var spännande när vi klev innanför dörren här hemma! Greyhounds från Irland kommer ju väldigt sällan från ett liv i familj utan har oftast levt kennel-liv och inga garantier finns vad beträffar rumsrenhet eller andra inomhusbeteenden. Vi visste inte ens om han skulle fungera med katten.. Munkorg på ;)
Men allt gick och har gått helt smärtfritt! :D Banka satt på hallmöbeln när vi kom in och han nosade kort på henne utan något egentligt intresse från första stund. Sedan dess har han knappt höjt på ögonbrynet åt hennes närvaro. Det är som han vore uppväxt med katt..
Efter någon timmes runtstrosande och rastlöshet så hittade han först ro i köket, och sedan på sängen i sovrummet. Vardagsrummet är fortfarande ett halvläskigt rum och sofforna är helt otänkbara att hoppa upp i haha :)
Inatt sov han på tjockfilten precis nedanför vår säng, vankade ett par rundor, och framåt 5-snåret blev det en kiss på köksmattan eftersom vi ju inte uppfattat hans vankande signaler som han ville ;) Vi satte iaf upp kompostgaller sedan så att han blev begränsad till oss i sovrummet och då var han lugn resten av natten i vad som blev lyan. Han gör annars sina behov utomhus utan problem, pinkar som en tjej och bajjar som en hel karl ;) Matgalen och framfusig, men det är ju inte konstigt eller ovanligt.
Ett mörkt "nej" är inget som vi lärt in ännu - utan vi försöker istället fösa undan med kroppen (rätt ihärdigt hihi) om vi vill få honom att backa undan. Än så länge tycker han vänliga tillrop och lock bara är konstigt och lock med godsaker går mycket bättre ;) Svansen går dock nyfiket hela tiden och det syns att han så gärna vill! Man undrar vad han varit med om, kanske inte så många vänliga ord längs vägen :(
Det märks att han har stor trygghet i en annan hunds närvaro, men inatt efter "olyckan" var han ute med Torbjörn själv och det hade inte varit några problem alls :)
Han blir tryggare för varje timma som går, just nu lockar och pockar vi så lite som möjligt och bäddar istället för att han ska utforska själv och inte behöva övervinna något för vår skull :) Han är så duktig och det är otroligt kul att följa hans egna framsteg i ögonvrån ;) Inatt vaknade jag till lätt..av två skall och en bugning med en leksak. Låtsades att jag inte såg, men AW så sött! :)
Tira är toppen med det hela, inledande vild frustration över att han inte är lika leksugen som hon vill såklart, men hon började snabbt ta det med en blängande ro från soffan istället ;) Helt rätt taktik, vänta ut honom stumpan hihi.

Om ni vill veta mer om vad det innebär att vara jourhem/hem och om ni är intresserade av Buble, så kontakta Neverneverland direkt. Där kan man få all information och sedan eventuellt göra en första intresseanmälan. Milo placeras inte genom mig, utan allt sådant går via föreningen :) Vi kommer dock ses om och när ni vill träffa Buble!


Bubles stamtavla på greyhound-data för er intresserade!

Bered er på täta uppdateringar här framöver :)

Kommentarer
Postat av: Lotta

Åh, vad snygga de är tillsammans! Hoppas att han inte hittar ett hem alldeles för snart, det vore så roligt att se honom (och resten av er, förstås!) på hundöarna i sommar... :)

Kramar från Lotta, Annie och Caspar



2010-03-27 @ 15:43:12
Postat av: Ulrika

Vilken bra insats ni gör. Jag trodde det var något fotofejk först haha.

Fantastiskt att han inte brydde sig om Banka, Tossan funkar INTE ALLS med katt. Vad sa Tira om det hela? Skall läsa med spänning om Milo tid hos er.

2010-03-27 @ 16:11:29
URL: http://vinthundsliv.blogg.se/
Postat av: Anki

du kanske ska behålla honom själv? ;D

2010-03-27 @ 19:17:04
URL: http://cutecherryann.mittspejs.se
Postat av: LillstrumpLeo & Ville

ÅH ÅH. Hur ska ni kunna lämna ifrån er denna där? Vad FINA dom är. dör lite Kram o vov från oss i Leofamiljen.

2010-03-28 @ 17:49:00
URL: http://lillstrumpleo.bilddagboken.se
Postat av: Sara (Ida, Alvin, Robin)

Ingen idé att släppa den där herrn. Behåll behåll! Du ser ju hur snygga de är tillsammans!

2010-03-29 @ 16:02:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0