Löp!

Nuu löper Tira! Idag såg vi små små blodstänk och det förklarar minsann hennes egensinniga, förvirrade-mer-döv-än-vanligt-stil det senaste :D Många tycker det kommer olägligt nu i och med att säsongen börjar, och vem vet, jag hinner kanske också ledsna och längta till banan. Men just nu tycker jag bara det är så skönt att få det överstökat! Att med gott samvete kunna vara aktiva på alla sätt vi kan utanför banan, gå på hundträffar när det värsta blåst över tex :) En hund i aktiv säsong får man liksom planera aktivitet för och tänka på att det inte blir härj/lekdejt för tätt inpå träning/tävling och vakta på att den inte "tar ut sig kvällen före" -klurigt med en äventyrslysten busrumpa som Tira minsann! Nu passar vi på att bara vara! Vi älskar ju alla våra aktiviteter lika mycket :)
11 månader sedan hon löpte sist, känns som ett bra intervall om hon behåller det! Sist blev hon heller inte skendräktig alls men vi får väl se vad sommaren bjuder på.

Jag skulle vilja veta hur ni gör med en tik i löp, ni som är aktiva på banan. Låter ni tiken träna något alls på banan under någon del av löpet? Början? Efter höglöpet? Fram till valpveckan? Tävling under hela löpet och träning under valpveckan vet jag är ett big no no, och att hon heller inte presterar på topp under resten av löpet. Men innebär det någon fara för tiken att träna? Får man ens vistas på banan med löptik?

Vi ses iaf! Vi är ju sådana tokar som flänger runt med eller utan springande hund hihi, blir egentligen bara som en förra säsongen all over :D

*snark*


Kommentarer
Postat av: Duncan

När en tik är i löp, hålla henne bort från banan,tills hon är klar

2010-05-22 @ 13:17:36
Postat av: H

Precis som Duncan sa; en löptik har ingenting på banan att göra. Ni får snällt vänta tills hon är färdiglöpt. :)

2010-05-24 @ 21:51:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0